Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '19

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Bir Sevdadır Yüksek Dağlar - 3

   Merhaba değerli dostlar.

   Yine yorucu ve keyifli bir haftasonunu geride bıraktım. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Turgutlu Şubesi' ni temsilen katıldığım bu seferki maceram 09. Mart. Cumartesi sabahı başladı. Yeni yol arkadaşım Gökhan Kaplan' la birlikte düştük Elmalı yoluna. Saat 11:00 di Elmalı' ya vardığımızda. Bizi orada diğer ekip arkadaşımız İzmir Zirve' den Cemalettin Aygüneş karşıladı. Hasret giderip yemeklerimizi afiyetle yedikten sonra 13. Kış Dağcılık Şenliği' ne ev sahipliği yapan TODOSK otobüsünün ve diğer bölgelerden gelecek katılımcıların gelmesini bekledik. Yapılan son alışverişlerin ardından Küçüksöyle Köyü' nde bizi bekleyen traktörlerimize binmek üzere yola çıktık. Geçen seneki gibi şansım yaver gitmedi bu sefer ve traktörler bizi dağ evi kamp alanına ulaştıramadı. 1650 metreden 1950 metreye kadar kamp yüklerimizi kendimiz taşımak zorunda kaldık. Kamp yerimize vardığımızda düzlük bir alanda çadırlarımızı kurduk ve çayımızı demledik. Genel bilgilendirme toplantısının ve sertifika ile magnetlerimizin dağıtılmasının ardından fotoğraf çekmek ve sohbet etmek için epey vaktimiz kaldı. Batan güneşle birlikte çadırlamıza çekildik ve kesin sessizlik saatinde uyku moduna geçtik. Ancak dağların esas sahipleri vaşaklar ve çakallar uyumuyordu. Gecenin sessizliğinde seslerini çok rahat duyabiliyorduk. Adeta "biz buradayız " diyorlardı...

   Saat 02:30 da ise uykumuzun en tatlı yerinde uyanıp, sıcacık tulumlarımızdan çıkıyorduk. Uyku sersemliğiyle bir iki lokma atıştırıp sularımızı ısıttık. Kış dağcılığında sıcak su çok önemli. İyi bir termos ve asgari bir litre sıcak su olmazsa olmazım. Evet kaskımı ve gece lambamı da hazırlayıp ekip arkadaşlarımla birlikte son kontrollerimi yaptım. Tırmanışa hazırdım. 03:45 'te başlayan tırmanışımız derin ve yumuşak karda devam etti. 80 kişilik kafile kısa molalarla yavaş bir tempoda gün ağarana kadar yürüdük. Ara ara esen sert rüzgar içimizi üşütse de; zirve heyecanının ateşi soğuğun bizi etkilemesine izin vermedi. Son bir saati ise yaklaşık 70 derecelik eğimde buz üstünde, kramponlarımız ve kazmalarımızla geçtik.

   6 saatin sonunda bulutların üzerindeydik. 3070 metrelik zirveden unutulmaz fotoğraflar çektik. Yüzlerce km yolu burada 20 dk oturup eşsiz manzarayı izleyebilmek için gelmiştik. Manzaranın keyfini doyasıya yaşadıktan sonra ayrılma vakti geldi ve inişe geçtik.

   Yaklaşık 3 saatlik yorucu bir inişin ardından yardımlaşarak çadırlarımızı topladık. Kamp alanımızın son temizliğini yaptıktan sonra da eşyalarımızı yüklenip sevgili traktörlerimize kavuşmak için yürümeye başladık. ( Yorgunluğun üzerine bu yükle yürümek işin en tatlı kısmı! ) Derken traktörler göründü ve son dağcı arkadaşımızın sağ salim inmesiyle faaliyet sona ermiş oldu.

   Eksiksiz bir organizasyonla bu keyifli haftasonunu bize yaşatan TODOSK' a , fedakar yol arkadaşlarım Gökhan Kaplan ve Cemalettin Aygüneş' e ve faaliyete katılan tüm dağcı dostlara çoook teşekkür ederim. 

   Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi' nin pankartını daha yüksek zirvelerde dalgalandırmak dileğiyle... 

   Hoşçakalın,

   ZİRVEde kalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..