Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '19

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Bir Sevdadır Yüksek Dağlar 4

Merhaba değerli dostlar.

Yüksek dağlara olan sevgimi ve oradaki deneyimlerimi sizlerle paylaşmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Zirve Dağcılık Kulübü' mü temsilen katıldığım; 29 - 30 Haziran tarihinde bu yıl 5. si gerçekleştirilen Adem Kurt' u Anma Gelincikana Tırmanışında bu sefer İlker Ilgın yol arkadaşım oldu. SUDASK ve AKADEMİK Spor Kulüplerinin organize ettiği bu etkinlikte çok keyifli zaman geçirdik.

Cuma gecesi başladı yolculuğumuz. Afyon ve ardından Sultandağı. Sırtımızda çantaları gören herkes "Adem Amca için mi geldiniz " diye sorunca ne kadar doğru bir etkinliğe katıldığımızı anladım. Doğaya sevdalı Adem Kurt meğer ne çok seviliyormuş yörede. Sultandağı halkı onun sayesinde dağlarına sahip çıkmış, doğalarını korumuş. Toplanma yerinde beklerken bir de baktık Sultandağı Kaymakamı Önder Koç geldi. Sadece bizi dağa yolcu edeceğini düşünürken atladı arabasına bizimle kendi hazırladığı kamp alanına geldi. Gözleme açan teyzelerden, bizler için hazırlanan ikramlardan faaliyetin bir şenlik havasında geçeceği belli oldu. Hediyelerimizi kaymakam bey bizzat takdim etti. Akşam yemeğinin ardından kamp ateşi başında şarkılar türküler söylendi , oyunlar oynandı. 

Sabah 06:00 da 2675 metre yükseltisi ile Ege Bölgesi' nin en yüksek zirvesi olan Gelincikana Zirvesi' ne ulaşmak için rehberlerimiz öncülüğünde kaymakam bey ile birlikte yola çıktık. Tahminimizden çok soğuk bir havada başlayan yürüyüş aynı zamanda sisli bir havada devam etti. Çok ender görülen bir  buzul mağarası olan Gelincikana Mağarası' na geldiğimizde ise oldukça şaşırdık. Kendini bilmez defineciler mağaranın girişini patlatmışlar. Bu doğa harikası mağaranın derinliklerine gidemeden zirve çıkışını sürdürmek durumunda kaldık. Teknik ekibin hazırladığı ipi güvenli bir şekilde geçip 2 saatlik yolu katederek 2675 metrelik zirveye ulaştık.Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi pankartımızı açtık. Hatıra fotoğrafları çektirip, zirve defterini imzaladıktan sonra biraz da zirve keyfi yaptık. Sonrasında aynı rotadan sağlıklı bir şekilde inişimizi gerçekleştirdik. Kamp alanında çadırlarımızı toplayıp katılım belgelerimizi aldık ve Turgutlu'nun yolunu tuttuk.

Bu anlamlı etkinlikte birçok yeni dost edindik. İyi insanların güzel işler yapacağına bir kez daha şahit olduk. 5. Adem Kurt ' u Anma Tırmanışı' nın kusursuz bir şekilde gerçekleşmesinde emeği olan herkese ve uyumlu yol arkadaşım İlker Abim' e çok teşekkür ederim.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi' nin pankartını daha yüksek zirvelerde dalgalandırmak dileğiyle...

Hoşçakalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..