Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '19

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Bir Sevdadır Yüksek Dağlar 5

Merhaba değerli dostlar.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak bu yıl 6. sını düzenlediğimiz Aladağlar Dağcılık Şenliği' ne Turgutlu Şubemizi temsilen Mehmet Demirlek ile birlikte katıldık. Yolda tanıştığımız Nurten ve Afyon' dan bize katılan Emre ile cumartesi sabahı Niğde' ye ulaştık. İzmir' den gelen arkadaşlarımızın da katılımıyla Çamardı' na doğru yola çıktık. Burada son alışverişlerimizi yaparak Emli Vadisi' ne hareket ettik. Yolda Mehmet Şenol' un bahçesinden topladığımız kirazları da belirtmem gerek. Kendisine teşekkür ederiz. 

Emli Vadisi' ne vardığımızda saat 12:00 olmuştu. Kısa sürede çadırlarımızı kurduk. Bizden önce gelen dostlarla sohbet ederken bizden sonra gelenlere ise ev sahipliği yaptık. Ailemiz çok geniş. Ülkemizin her yöresinden katılan var. Fethiye, Mersin, Antep, İstanbul, İzmir, Turgutlu, Tekirdağ, Ankara...

Saat 15:30 da aklimatizasyon için kısa bir yürüyüş yaptık. 17:00 deki teknik toplantıda ise ertesi gün yapacağımız zirveler belirledik. Bir grup Lahitkaya zirve,bir grup Kaldı Zirve,  bizim de içinde bulunduğumuz diğer grup ise önce Körtekli, ardından Alaca zirve için yola çıkma kararı aldı. Kesin sessizlik saatinin gelmesiyle beraber kamp alanımız derin bir sessizliğe gömüldü. Sabah saat 04:00 te ise hareketlilik başladı. Kahvaltılar yapıldı, son hazırlıklar gerçekleştirildi. Su stokları kontrol edildi. Kararlaştırdığımız gibi 05:00 te zirve tırmanışları başladı. 

Genel Başkanımız Orhan Kozan' ın rehberliğinde düştük yola. Kaletepe ve Mangırcı Tepe parkurundan ilerliyorduk. Rehberimiz hem bilgiler vererek deneyimlerini bize aktarıyor hem de soluklanmamızı sağlıyordu. 2700 lere geldiğimizde iki arkadaşımız ayrılmak durumunda kaldı. 15 kişiyle yolumuza devam ediyorduk. Danimarkalı abimiz Rasmuss ise tehlikelere aldırmadan fotoğraflarımızı çekiyordu. Emre ile birlikte uyumlu bir ikili olduk. Molalarda Fethiye Şube ' den güzel insanlar tanıdık. 3250 metre yükseklikteki Körtekli Tepe' ye geldiğimizde ise aklımız ve gözümümüz zorlu Alaca zirvedeydi. Ancak yağmur bulutları ve sis Alaca' yı tehlikeli kılıyordu. Tecrübeli rehberimiz Orhan Kozan da hiçbirimizi riske atmadan buadan dönme kararını verdi. Aynı saatlerde Kaldı ve Lahitkaya zirveleri de tamamlandı. Aladağlar' da Zirve Dağcılık sporcuları zirve keyfini doyasıya yaşıyorduk. Turgutlu Şube pankartımızı açtık, hatıra fotoğrafları çektirdik. Saat 13:00 te inişe başladık. Tüm dağcıların bildiği gibi iniş her zaman çıkıştan daha zor ve daha tehlikelidir. Çok dikkatli bir şekilde zirve disipliniyle iniyorduk çarşak zeminden. Kayan taşlar zaman zaman tehlike oluştursa da yardımlaşarak aşıyorduk engelleri. 6 saatte çıktığımız zirveden inişi 5 saatte sağlıklı bir şeklide tamamladık. Kampımızı topladıktan sonra dostlarla vedalaşarak dönüş için otogara ulaştık ve otobüsümüzde derin bir uykuya daldık.

Bu dağcılık şenliğindeki yol arkadaşlarıma, zirve dostlarına ve rehberliğimizi yapan Genel Başkanımız Orhan Kozan ' a çok teşekkür ederim.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi' nin pankartını daha yüksek zirvelerde dalgalandırmak dileğiyle...

Hoşçakalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..