Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

"Gerçek bir muhalefet " ?

"Gerçek bir muhalefet " ?
 

"Gerçek bir muhalefet "


Hindistan'da geçmişten gelen ve sürdürülen bir anlayıştır, bugüne dek süregelen, "kast" anlayışı. Halk tabakalara ayrılmıştır bu sayede burjuva kendi pastalarını yerken ekmek bulamayan "dokunulmazlar"a karşı kendilerini güvende ve huzurda hissederler. Böylelikle günümüzde bile eğitilmeyen, insani hiçbir şarta sahip olmayan bunu talep etme düşüncesinde bile olmayan bir tabakadır "dokunulmazlar". O yüzden bu halk kitlesi hiçbir yerde Marx a göre burjuvanın aristokratik kitle ve söylevlerine karşı tepki gösterememektedir. 

Hindistan'da hal bu mihvalde giderken Türkiye mi şu çılgın Türkler mi kesinlikle tam tersi oldu, nasıl mı? Asla katılmadığım reddettiğim ama kimilerine göre, "o cahil, göbeğini kaşıyan, köylü, işçi, koyun vs vs "halk; "sosyalistliği" kimseye kaptırmayan, ama enteresandır ki ne Brezilyada ne Arjantinde, ne de Avrupa'da olmayan bir kurgu ve kavramlarla örülmüş olan "solcu" lakabıyla yer alan, patronları, ağaları, elitleri ki; bir akşam pariste akşam yemeğinde kırmızı şarabını alakart mönüsüyle yudumlayan, başka bir gün Barcelona da boğa güreşlerini izleyen sonra Türkiyede kendini en hararetli Halkçı-Cumhuriyetçi evet "HALKÇI" addeden o zümreyi ve planlarını, alt üst etti; öyle ki hala sızısını çeşitli şekillerde gösteriyor ve gösterecekte. 

Fakat çok ama çok garib bir tarafı şu ki; her durumda hakaret edilen, konuşmalarıyla, değerleriyle, giysileriyle, dini anlayışıyla, yoksullukları, kişi başı gelirleriyle veya eğitim seviyeleriyle daha alt seviyede olan geniş bir kitleyi bir halkı anlamayan hissedemeyen bir sosyalist bir parti, hala iktidar olacağını zannedebiliyor ve kendini "halkçı" olarak ifade ediyor ya burası beni çok şaşırtıyor. Umarım Türk Solu bu detayı ve hususu bunca tecrübeden ve dersten sonra algılamıştır. 

https://www.facebook.com/video/video.php?v=1527900192512&saved 

"Doktorun hastalığı doğru olarak görebilmesi ve teşhis tedavisi için önce kendisinin sağlıklı bir bünyeye sahip olabilmesi gerekir. Bu bağlamda en önce "halkçılığı" anlamak ve sonra sol ideali görmek ve savunmak lazım, yoksa burjuva, aristokrat gömleğiyle ve parfümüyle, bende halkçıyım, demek sadece kendini kandırmak olacaktır".

https://www.facebook.com/video/video.php?v=114496388638756&oid=190236307695635&comments

 

 
Toplam blog
: 8
: 938
Kayıt tarihi
: 10.08.10
 
 

Rock'N Roll & Karşılıklı  Sevgi Saygı & Tıp & İnsan Kaynakları & Yaşam &Yardımlaşma &Teknoloji & ..