Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

Tarihi ters çeviren yazılar/Halkın oyunu almak iktidar olmak için yeterli değildir

Tarihi ters çeviren yazılar/Halkın oyunu almak iktidar olmak için yeterli değildir
 

 

Öncelikle söylemek isterim ki medya ve siyaset çevreleri seçim sonuçlarını doğru okumuyorlar. 3. defa kazanan Ak Parti’nin başarıları üzerine neredeyse destan yazacaklar. Öte yandan muhteşem Tayyib’in 3. saltanat gösterileri bütün yurtta sabahlara kadar sürdü. Türkiye’de ben hariç herkes Ak Parti’nin aldığı oyu %50 olarak okudu. Milletimiz böyle durumlarda aklını, duygularını ve vicdanını kullanmıyor. Tabelada ne yazarsa ona bakıyor. Tayyib Erdoğan ya da Ak Parti kime karşı zafer kazandı? Kampanyası “peskivit” ten ibaret olan, bir gıdımlık canı da kasetlerle alınmaya çalışılan, vizyonsuz, projesiz, kuru söylemlerin bir partisi; öte yanda “İrecep bey” edebiyatıyla esip gürleyen, içi boş bir kaba benzeyen bir başka parti. Sen bunları yendiğinle övünürken ben asıl bunlara halkın nasıl oy verdiğine şaşıyorum.  

Ortada üç kötü vardı. Halk daha az kötü olanı seçti. Ben eminim ki Ak Partiye oy verenlerin yarısından fazlası kerhen, istemeyerek, mecburen oy verdi. Kerim Korkut seçimlerle ilgili üç davranış sergiledi. İlkinde ülkede gerçek anlamda bir halk iktidarı (Ağaç Hareketi) kuruluncaya kadar yine de her şeye rağmen, hiç değilse uçurumdan yuvarlanmamızı önleyecek dirayete sahip Ak Parti’nin desteklenmesini istedik. Yazılarımızı okuyanlar hatırlayacaklardır. İkincisinde halkımızın korkusu olan, sandığa gitmezsem ceza verirler endişesinin gereksiz olduğunu, oy kullanmayana ceza verilemeyeceğini yazdık. Halkın seçime katılmamasını istiyorduk. Yalnız maalesef bir gerçeğin farkına vardık. Türkiye halkı devleti protesto etmeyi bilmiyordu. Tarihte bunun örneği yoktu. Dünyanın en kötü partileri bile seçime katılsalar bu halk, oyunu kullanır içlerinden birini seçerdi.  

Yine de bizleri yanıltan bir durum oldu. 7 milyon seçmen sandığa gitmedi. Biz “Sandığa gitmeyin, oy kullanmayın” dedik; etkili oldu mu bilmiyorum ama Türkiye’de gerçeği görebilen, 70 yıllık rezalete, kandırılmaya artık dur diyen bu 7 milyon Türkiyeli insanımı yürekten alkışlıyorum. Onlar bu devrin kahramanlarıdır. Ben Kerim Korkut oy kullanmadım. Yırtar çöpe atar bu düşük profilli partilere yine de oy vermezdim. Ben ve sandığa gitmeyerek oy kullanmayan 7 milyon vatansever bu seçimin gerçek galibidirler.  

Ak Parti alternatifsiz olmadığı gibi kendisi bile alternatif değildi. Türkiye halkı denize düşen yılana sarılır hesabı mecburiyetten kötünün iyisine oy verdi. Halkın Ak Parti’yi baş tacı yaparak üç dönemdir mazbatayı teslim ettiğini düşünmek gerçekten saflık olur.  

Bu seçimlerde Peskivit ve İrecep Bey kampanyaları sürerken anlatılan Ak Parti projeleri (Çılgın proje kanal İstanbul, İstanbul’a iki şehir…) inanın bana Ak Parti’nin kazanmasının en önemli nedenidir. Çünkü halk ekmek derdinde. İrecep Beyin yolsuzlukları kimseyi ilgilendirmiyor. Çocuğuna gemi almış, yok yüz trilyonu varmış hikaye bunlar. Gerçek ama halkın umurunda değil. Sen halka ekmek kazanacağı hiçbir yol göstermiyorsun ki seçim kazanasın. Halk peskivit mi yiyecek?  

Peki, Tayyib’in çılgın projeleri mantıklı mı? Aslında olabilir. Yani olsun. Ama milletin önceliği mi? Hem sonra kime faydası olacak? Ama artık halk yoksulluktan kafayı sıyırmış. Hayallere bel bağlıyor. Naspın, nasılsa olmuyor. Olunca tam olsun bari diyor. Çılgın proje ve iki tane İstanbul planlarının rantiye Cevdet ile birlikte hazırlandığı kesin. Halk bunların neresinden ekmek yiyecek anlamıyorum. Ama işte bu, peskivit değil umut. Halk belki buradan bize de bir şey düşer diye köşe dönücüler için hazırlanmış bu projelere oy verdi.  

Halkın gözünü boyamak Ak Parti’nin taktiği. 8 yıldır da tutuyor bu taktik. Duble yol, 3. köprü, Marmaray, hızlı tiren… Bunlara itiraz eden yok ama öncelikle sokakta dilenen 20 yaşındaki gencin sorununu çözmen gerekmiyor mu? Yapılanlar şüphesiz büyük. Lakin işsizliği önlemeye faydası yok. Marmaray’da kaç kişi çalışıyor. Bunların hepsinde toplasan 10 bin kişi çalışmıyordur. Ama toplam yatırım 20 milyar dolardan fazla. 20 milyar dolar harcıyorsun, 10 bin kişiye iş buluyorsun. Ha bu yatırımlar gerekli mi? Elbette. Hangisi önemli? Gırtlak. Halk bunu görmüyor. Şu an için ülkenin önceliği olmayan devasa projelerin ışığı gözlerini alıyor. İki göz gecekondusunda oturmuş kör kör bakıyor.  

Türkiye’de her iki kişiden birinin oyunu alıyorsun. Çünkü halk seni öteki partilerle kıyaslıyor. Kasımpaşa, Konyaspor ve Fenerbahçe. Elbette hemen Fenerbahçe’yi seçiyor. Ama Fenerbahçe’nin de Avrupa maçında 5 yiyip geldiğini unutuyor. Yani Türkiye için iyi olanı, olması gerekeni düşünmüyor. Peskivit mi ampul mü? Elbette ampul. Kerim Korkut’mu ampul mü? Yemedi değil mi? Sizi ıstakozlar sizi! Bulmuşlar peskivitle garip Dersimliyi!  

Türkiye’de her iki kişiden birinin oyunu aldın. Oy kullanan bir seçmenin “ Kime verelim…” derken bakışlarındaki çaresizliği unutamıyorum. Türkiye’yi Ak Parti’ye muhtaç ettiği için sitemimdir, Allah’ın boynu pot gelsin! 25 milyon kişiyi ikna ettin, peki beni niye ikna edemedin? Sırf Ak Parti’ye karşı olmak için oy kullananlardan değilim ki zaten onların sonunu gördük. Değil eşin türbanlı kendin bile türban taksan, meclise çarşafla girsen inanırsam Ak Parti’ye oyumu verirdim. Ben Türkiye’nin en sağduyulu insanıyım. Sana oy vermediğime göre demek ki kötüsün.  

Öyle ya da böyle. Bir değil iki seçim kazandın. Bir daha ki seçimler de senin. Çünkü Türk halkının Kerim Korkut ve Ağaç Hareketi’ne ikna olması yıllar alacaktır. Ama bugünün değil geleceğin Türkiye’sini kurmak için yola çıktığımızdan bizimki dönüşü olmayan bir yoldur. İnşallah yakın bir zamanda kendimiz meydanlara çıkarak “Altın Süvarilerimizi” de ülkenin dört bir yanına salacağız.  

Türkiye halkı demokrasiye değil ekmeğe oy vermiştir. Bu konuda daha önce söylediğimiz sözün arkasındayız.”Ak Parti’ye Avrupa ve Amerika’da sokak köpekleri bile oy vermez.” Anne babaların oyunu aldığınız için çocuklarının da size karşı yapacağı bir şey yoktur. En fazla kampuslarında size yumurta atacaklardır. Biber gazı ve cop fiyatları yeni dönemde tavan yapacaktır. Bu iki enstrümana yatırım yapılmasını öneriyorum. İnternetimi söktüm; hazır bekletiyorum. Yasanız çıktığında 20 milyon kullanıcıyla birlikte çöpe atacağım. Ahlak polisi yasanızı da sabırsızlıkla bekliyorum. Copunuzu kullanmayın. İnanın hiç direnmeyeceğim. İnşallah bu ülkenin halkı demokrasinin de ekmek kadar önemli olduğunu anlar. Demokrasi, özgürlük ve insan haklarındaki 142. sıramız değişmez, korkmayın. Çünkü zaten dünyada o kadar ülke yok.  

Güneydoğu konusunu merak ediyorum. Seçimi kazanmak için( Oysa kazanacağın belliydi. Kemal beyin meydan okumaları gözünü korkutmuş) meydanlarda bütün demokratik söylemlerden vazgeçip bozkurt edasıyla esip gürledin. Çakma makma dediler ama rahmetli Nihal Atsız bile hayatta olsaydı senden aday olurdu. Senin yüzünden az kalsın kurtlar baraj altında kalıyorlardı. Barajı geçsin diye CHP’ liler desteklediler de parti kurtuldu. Böylesine sahte milliyetçiliğin oya dönüştüğünü hayatımda görmedim. Sen MHP’yi götürdün, MHP ‘de CHP’yi. Bu alicengiz oyunu olmasa MHP’ye elveda, CHP %30 alırdı.  

Şimdi sen “Her yol helal zımbala Bilal” mantığıyla notalarını bile bilmediğin çılgın kanal destekli milliyetçilik türkülerini söyleyip malı götürdün ve buradan MHP’ye ait %10 oy kaptın. Eski ülkücüler ve türkücüleri de buraya dahil edelim. Bu manzara karşısında o rafadan yumurta gibi rafa kaldırdığın açılım hikâyelerini yeniden okumaya başlarsan emin ol ki siyasetin çocuğu kaka yapar. Bin bir surat gibi sende yüz çok, halkı yine ikna edersin de bütün dünyayı bize güldürürsün.  

Ak Parti pabucun pahalı olduğunu anlayıp Kürt oyları yerine Türk oyları dedi. Bütün ülkeyi kucaklayan söylemlerinden vazgeçti. Bahçeli’nin kalelerini almak için güneydoğuyu BDP’ye verdi. Oysa korktuğu Bahçeli’nin değil kalesi kulübesi bile kalmamıştı.  

36 vekilli legal PKK’nın ülkenin başına hangi belaları açacağı endişeyle bekleniyor. Zana “Ankara’ya ortak olarak geliyoruz” diyor. Bölücü başının affı hatta meclise girmesi bile söz konusu olur. Çünkü Ak Parti kendisini %50’lere taşıyan milliyetçi söylemlerden vazgeçip İmralı’nın yolunu tutabilir.  

Ak Partinin üçüncü döneminde de büyük projelere imza atacağını kesinlikle söyleyebiliriz. Çünkü hem çalışkanlar hem de böyle bir yetenek onlarda var. Ağrı Dağına asansör yap deyin yaparlar. Lakin ekmek sorununu çözeceklerine inanmıyorum. Çünkü halkın ekmek sorununu çözmek için birilerinin ekmeğini almanız gerekir. Ak Parti bunu asla yapmaz, yapamaz. %50 oyu var. Ülkede her iki kişiden biri kendilerine oy veriyor. İstedikleri takdirde yapamayacakları, değiştiremeyecekleri şey yok. Mesela kendilerinin bile utanç duydukları asgari ücreti kaldırsınlar. Ücretlerin iş, meslek ve sanatlara göre bilimsel olarak tespit edildiği Kerim Korkut ücret sistemine geçsinler. İsteseler yaparlar ama yapmazlar. Çünkü bazı çevrelerin rant garantisi onların varlık sebebi sanki. Hem zaten Ak Parti ülkemizde ekmek sorununu çözmüş sayılır. Yardımlarla yaşayan halk koşa koşa kendisine oy vermiştir. Demek ki Türkiye’de insanlar yardımlarla yaşayabiliyorlar. İnsanlara iş yaratmaya gerek yok. 25 milyon oy veren insanımızdan bir tanesi bile 8 yılda kaç kişiye iş verdin diye sormamıştır. Ak Parti’nin işsizliği önlemesine ihtiyaç yoktur. O Şekilde de %50 oy alır.  

Eğitimde yenileşmenin üzerine bir bardak su için. Hiç böyle bir beklentiniz olmasın. Ak Parti 70 yıldır olduğu gibi halkı aç bırakarak, cahil bırakarak kendine mecbur ve muhtaç edip oyunu öyle almıştır. Keza güvenlik konusunda bu dönemde de gözyaşları sel olup akacaktır. Ak Parti’nin hiç başarılı olamadığı iki konu eğitim ve güvenliktir. Karatahtayı kaldıracaklarmış. Karatahtayı ben de kaldırırım. Kapkara, cehalet dolu, gülünç Hasan Ali Yücel maarif sistemini kaldırsana erkeksen! Ama uyanıksın. ÖSS çıkmazını halkı uyutarak nasıl da güya çözdün. Doldurdun 1 milyon genci ahır gibi bir yerlere. Ne iş var, ne meslek var, ne sanat var… Okusunlar da isterse limon satsınlar. Üniversite mezunu çocuğu 3 yıldır iş bulamayıp evde oturan anne babalar çaresizlikten sana oy verdi; kıymetini bil. Açlıktan insanların öldüğü ülkede %50 oy aldın. Karşındakilerin ne kadar kötü olduklarını anla. Halk sen iyi olduğun için değil, onlar kötü oldukları için sana oy verdi.  

Türkiye’nin askeri var, polisi var ama bu ülkede her gün 100 kişi ölüyor, öldürülüyor. Sıradan bir kişi üç gün beş gün planlar yaparak cinayet işliyor. Bir tek olay bile gerçekleşmeden önlenemiyor. Güvenlik güçlerinin koruyucu etkisi sıfır. Bütün olaylara bittikten sonra müdahale ediliyor. Bu millet Ak Parti’ye güvenliği sağlıyor diye oy verdiyse yazıklar olsun, yırtarım o oyları!  

Halkımız eğitim konusunda bilinçsizce Ak Parti’ye oy verdi. Çünkü okullarda nasıl bir eğitim verildiğini bilmiyor. Güvenlik konusunda ise bu partiye ve hükümetine hiç kimsenin güvendiğine inanmıyorum. Ak Parti tabanı zaten kaderci. Allah istediyse bir milyon askeri polisiyle onların yapacağı bir şey olamaz.  

Ama altyapı ve sağlık konusunda çok şey yapıldı. Sanıyorum daha da yapılacak. Ak Parti’ye kadar ülkenin altyapısı hiç yoktu. Yollar yürümekle aşınmaz diyenler halkı yıllarca çamurda yürüttüler. Zaten halkı da aldatan bu oldu. Halk gördüğüne bakıyordu. Temiz kaldırımlar, modern otoyollar aklını çeldi. Artık eskisi gibi hastane kuyrukları da yoktu. Halk bu seçimde hizmete oy verdi. 21. yüzyılda 20 milyon kullanıcısı olan interneti yasaklayan (Yapılacak düzenleme resmen yasaklamadır) bir partiye %50 oy verilmesi Türkiye’nin hala geri kalmış bir Ortadoğu ülkesi olduğunun açık kanıtıdır.  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..