Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Giresun" adını daha sık duyacağız!

"Giresun" adını daha sık duyacağız!
 

Beykozlu Giresunlular, yapmayı planladıkları etkinlikler ile “Giresun” adını daha sık duyuracağa benziyor!

Hasan Karakaya başkanlığındaki Beykozlu Giresunlular Derneği yönetimi, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Emniyet Müdürü Erkan Demirci’yi makamlarında ziyaret etti.  15 Ekim 2012 tarihinde gerçekleşen ziyaretin ilk durağı, Beykoz Kaymakamlık makamı oldu. Dernek Başkanı Hasan Karakaya’nın söz konusu ziyaretlerde yapılması planlanan etkinlikler ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar gösterdi ki; Beykoz kamuoyu, önümüzdeki günlerde Giresunlular’ın adını daha sık duyacak!

Hasan Karakaya’dan Beykoz Güncel Haber’e özel değerlendirme

Beykoz Belediyesi Bütçe görüşmeleri ile aynı zaman denk gelen söz konusu Kaymakamlık ziyaretinde hazır bulunamadık. Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ise ancak sonuna yetişebildik. Ancak Dernek Başkanı Hasan Karakaya, ricamız üzerine Beykoz Güncel Haber okuyucuları için söz konusu ziyaretlerin bir değerlendirmesini yaptı.

Topal Osman’ı anlattı

Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya ve Dernek yönetiminin kendilerin takdimlerinin ardından; Dernek Başkanı Karakaya, İlçe Emniyet Müdürü Demirci’ye dernek faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.  

İlçe Emniyet Müdürü;  kendisine çekimleri süren Topal Osman Ağa filmi ve tarihi kişilik Topal Osman hakkında bilgi aktaran Dernek Başkanı Hasan Karakaya’ya; “ Bizi biz yapan değerler bunlar; varlık sebeplerimiz. Bunların herkes tarafından bilinmesi lâzım” dedi ve Dernek’in yapmayı düşündüğü etkinlikler ile ilgili olarak, “ Kendilerine ellerinden gelen her türlü desteği vereceğini” kaydetti.

Beykozlu Giresunlular, ziyaretin sonunda ise İlçe Emniyet Müdürü ile toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Beykoz’daki dernekler ‘zayıf’ demişlerdi

Dernek Başkanı Hasan Karakaya, gerçekleştirdikleri ziyaretler ile ilgili olarak, Beykoz Güncel Haber’e özel bir değerlendirmede bulundu.

Karakaya, şunları söyledi: “ Kaymakam Bey’e hoş geldin dedik ve kendisine Giresun’un Karakaya Bölgesi’nin fındığını anlattık; çayımızı anlattık. Beykoz’daki faaliyetlerimiz hakkında bilgiler aktardık; Ramazan ayında kurduğumuz iftar Çadırı’ndan ve Çadırımız’a gelemeyen ihtiyaç sahibi Beykozlular’a yaptığımız kumanya yardımından bahsettik; geleneksel Kaymak Donduran Şenliği’mizden ve Afyonkarahisar’da bulunan Giresun Şehitliği ziyaretimizden detaylar aktardık.”

Ciddi projelerimiz var

“ Kendisine dernekçiliğin gereklerini anlattık. Önceki Kaymakamımız sayın Aydın Ergün, Beykoz’daki dernekleri zayıf bulduklarını ifade etmişlerdi. Bu manada yeni kaymakamımıza ciddi projelerimizin olduğunu ifade ederek, bunları da önümüzdeki süreç içerisinde peyderpey hayata geçireceğimizi belirttik.”

Giresunlular’dan yoğun gündem!

Beykoz Güncel Haber’e yaptığı özel açıklamada, Dernek olarak şu anda bir tiyatro grubu ile halk oyunları ekibi oluşturdukları bilgisini veren Hasan Karakaya; “Mahalleler bazında uygulamaya koyacakları sosyal içerikli projelerinin hazır olduğunu” belirterek; bu projeleri şu şekilde sıraladı:      “ Ergen psikolojisi, aile içi iletişim, eşcinsellik, kaygı-depresyon gibi konularda mahalle bazında yapılacak çalışmalar; çeşitli sempozyumlar, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve prostat kanseri, tüp bebek, kardiyoloji, obezite gibi konularda EMSEY Hastanesi ile yapacağımız ortaklaşa projelerimiz; mahallelerde park ve bahçe toplantılarımız.”

Deprem eğitimi de verecekler

Dernekleri adına bir ‘Hatıra Ormanı’ oluşturacaklarını da kaydeden Dernek Başkanı Karakaya;“ Şu anda ‘ Dernek Yönetimi Kalite El Kitabı’mız bitmek üzere. Bu kitap, dernekçilik yapmak isteyenlere ışık tutacak. Deprem eğitim çalışmalarımız da olacak; insanımıza deprem konusunda bilgiler vereceğiz” dedi.

Kapalı bir dernek değiliz

Yapılabilecek etkinlikler ile ilgili olarak her türlü teklife açık olduklarını da ifade eden Karakaya, şu açıklamayı yaptı: “ Kapalı bir dernek değiliz. ‘Şunu da yapın’ şeklinde bir teklif ile karşılaştığımız zaman; oturur, düşünür ve yapılması gerekli bir çalışma ise imkânımız ölçüsünde zevk ile uygulamaya çalışırız.”

Çay ve fındık hediye ettiler

Beykozlu Giresunlular, ziyaretlerinin sonunda Kaymakam Süleyman Erdoğan ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci’ye “ Tirebolu 42 Çayı” ile     “ Tirebolu Karakaya Bölgesi fındığı” hediye ettiler.

Dernek Başkanı Hasan Karakaya, Tirebolu Karakaya bölgesi fındığı ile ilgili olarak, bize; “ Dünyanın en kaliteli fındığıdır; bir markadır” açıklamasını yaptı.

“Made in Orta Camii”

Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya, sözlerinin devamında “ Made in Orta Camii” tesciline atıfta bulununca, biz de merak ederek, konuyu kısaca araştırdık ve öğrendik ki; “ Tirebolu’nun tam orta yerinde şirin bir köy olan Orta Camii, ihracatı yapılacak fındık çuvallarının üzerine vurulan nadide bir marka!” imiş!

Tirebolu 42 çayı

Eğer araştırmalarımız bizi yanıltmıyor ise, Tirebolu’nun mavi paketlerde satılan “Tirebolu 42” isimli çayının ise Rize çayına göre lezzet farkını sağlayan bir yönü; “ Tirebolu Çay Fabrikası’na işlenmek için getirilen çayların toplandığı Tirebolu ve yöresinin -toprak özellikleri aynı kalmak koşulu ile- Rize ile hemen hemen aynı miktarda yağış almasına rağmen güneş gördüğü gün sayısının daha fazla olması” imiş!

“42” adı ise; Tirebolu Çay Fabrikasının, Çaykur'un 42 numaralı fabrikası olmasından gelmekte imiş!

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..