Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

"Güzelliğine güvenme, bir sivilce yeter; zenginliğine güvenme, bir kıvılcım yeter"

"Güzelliğine güvenme, bir sivilce yeter; zenginliğine güvenme, bir kıvılcım yeter"
 

"Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arabın arab olmayana arab olmayanında arab üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız Ondan en çok korkanınızdır. (veda hutbesi)

Hz. Muhammed s.a.v

Hal böyle iken, bu insanlar neden böyle kurum kurum kurulurlar?
Ey İnsanoğlu! Rabbinin sana verdiklerinden dolayı mı gururlanıyorsun? Bu afran tafran kime? Sen ki aciz bir "KUL"sun.
İnsanları küçümseyerek, insanlara hor bakarak, insanları aşağılayarak, mertebeni yüceltemezsin! Ancak, kaliteni düşürebilirsin.
Bir kişinin sözlerinden çok, hal ve hareketleri onun karakteri, hakkında ip uçları verir. İyi bir döşekte, iyi bir ailenin içinde doğmuş olmak, senin talihindir. Unutma ki hayat, herkese gümüş tepside sunulmuyor. Sen hazır bulduğun bir hayatı yaşarsın, kimileri de hayatını kazanır, hak eder, fakat yaşayamaz. Tecrübe sahibi olmak, bana göre en büyük zenginlik ve nimettir. Kıymet bilene tabii..

Bir yokluğun, bir çokluğu; bir çokluğun, bir yokluğu olur. Yokluğu bilmeyen varlığın değerini bilir mi?
Bir nefeslik canımız var, onu da Allah müsaade eder ise, alır..aldığını verirsin. Yok müsaade etmez ise alır fakat veremezsin. Bu dünyanın üstü var ise, altı da var. Ve hesap gününün, Hakimi de var. Fazla gururlanma! Elinde olanlara şükret ve Rabbine dua et. Veren de Allah c.c,  alan da Allah c.c. Şu kuru bedenlerimiz bile bize emanetken, neyin derdindeyiz ?

Aç gözünü Müslüman! Bak ne diyor Allah'ın Resulü

"Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!"

(Müslim, îman 93-94. Ayrıca bk.Tirmizî, Et'ime 45, Kıyamet 56; İbni Mace, Mukaddime 9, Edeb 11)

Gurur, kibir, Müslüman’a ait özellikler değildir. Birbirinizi sevin, birbirinize hoş görü ile yaklaşın. Nefret ve kin tıpkı keskin sirke gibidir, ancak ve ancak küpüne zarar verirsin, yani kendine..

Sevmekten, şefkat göstermekten, merhamet etmekten, kimse kaybetmez. Bu hasletler seni, daha fazla insan yapar. İyiliğin adı Romanlar da kaldı. Empatinin, Erdemin ne olduğunu, unuttuk. Vefa mı? Sanırım o İstanbul’da bir semt adı ve Boza markası.

Bizler insanız, aciz kullarız. Hatalarımız, günahlarımız ile varız. Kimse mükemmel değil.

Biraz olsun hoş görü, hoş görü, hoş görü.. Bir şey kaybetmezsin. Ahkam keserek sadece yalnızlaşırsın. “Hatasız dost ararsan, dostsuz kalırsın” demiş bir atam, ne de güzel demiş. Anlayabilene.

Sözüm Arif olana, olmayana zaten ne desem boş.

“Öfke şeytandandır.” En güçlü insan, öfkesini yenebilendir.

En güzele emanet olun.

 

Dil-ruba Emine Genç

23 Eylül 2014, 16:37

 

 
Toplam blog
: 41
: 486
Kayıt tarihi
: 11.01.13
 
 

İlkokul mezunuyum. Müzikle ve şiirle ilgileniyorum, yazmayı seviyorum.. İki edebıyat sitesinde (a..