Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

"İyi ki Varsınız"

"İyi ki Varsınız"
 

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Bütün öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum ve hepsini saygıyla selamlıyorum. Aramızdan ayrılanlara da Allah’tan rahmet diliyorum.

Posta gazetesi bugünkü manşetini bu konuya ayırmış. “İyi ki Varsınız” derken, Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar yüz binlerce öğretmenin cehaletle savaştığını söylüyor ve iki örnek veriyor. 1 yıllık evli Nazlı öğretmen eşini İstanbul’da bırakıp 9 ay önce Şırnak’ın Tepeli köyüne gitmiş. Gülay öğretmen ise gönüllü olarak gittiği Van’ın bir mezrasında tezekle ısınan sınıfta çocuklara ışık tutmaya çalışıyormuş. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık.

Radikal gazetesi de “Öğretmenim, Canım Benim” diyerek konuyu manşete taşımış. Ailesinden uzakta, düşük maaşla yaşam kavgası veren ve eğitim için her türlü fedakarlığı yapan öğretmenlerimize, çocukların sevinci yetiyor.

*****

Öğretmenler gününde bir gazetemizin manşetinde bir öğrencinin ölüm haberi var. Olay oldukça karmaşık. Yeni Şafak gazetesinin “Denizin Dibinde Sırt Çantalı Ölüm” başlığıyla verdiği habere göre İstanbul’da 5 gün önce kaybolan lise öğrencisi iki kardeşten Aykan Aka, Boğaz’ın derinliklerinde ölü bulundu. Aka’nın sırtındaki çantadan büyük bir kaldırım taşı çıktı. İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor. Olayın ayrıntıları ortaya çıktığında cinayet de umarım aydınlanır.

*****

İlk Türk kopya koyunun haberini sizlere daha önce duyurmuştum. Şimdi bu konuda gündeme gelen bir tartışma Takvim gazetesine manşet olmuş. “Kopya Kavga” Türkiye’nin ilk kopya koyunu Oyalı doğdu, tartışma da başladı. Kopya koyun kurban olur mu, olmaz mı sorusuna yanıt arayan ilahiyatçılar ikiye bölündü.

*****

Son günlerde bir Facebook çılgınlığı aldı başını gidiyor. Gazetelerimiz öyle güzel raklam yapıyorlar ki, siteye üye olan Türkler’in sayısı bir anda milyonları geçiverdi. Sanal alemde her şey kuralına göre işlemiyor tabii.

Bingöl valisi bu siteden zarar gören ilk üst düzey yetkili olarak suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldı. Star gazetesinin “Facebook Valiye de Sıçradı” başlıklı haberine göre vali Avuç, kendi adına açılan sayfada cinsel nitelikli gruplara üye gösterildi.

Bugün gazetesi de haberi “Valiye Facebook Tuzağı” başlığıyla sundu. Türkiye’de büyük ilgi gören sanal etkileşim sitesi Facebook’a Bingöl valisi Avuç tarafından sahte üyelik nedeniyle dava açıldı.

*****

Cinsellik sadece sanal alemde değil, doğal alemde de her zaman ön planda. Bunun en masum şekli de aşk… Şimdi size ilginç bir haberimiz var. Kıbrıs’ta Türk Bayrağı’nı gönderden indiren ve her fırsatta Türkiye aleyhine konuşan Rum vekil, ağız değiştirdi. Neden mi? Çünkü o artık bir Türk kızına âşık. Sabah gazetesi “Olay Rum’un Türk Aşkı” manşetiyle haberi verdi.

*****

Diğer gazete manşetleri de şöyle:

Hürriyet gazetesi: “Anne Bizi Ne Zaman Öldürecekler?” Malatya’daki misyoner katliamı kurbanlarından Necati Aydın’ın eşi Şemse Aydın, ilk duruşmada feryat etti: Çocuklarım sürekli bana bu soruyu soruyor?

Milliyet gazetesi: “Oğul Gül’ün Ticaret Merakı” Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 16 yaşındaki oğlu Mehmet Emre, internette başladığı ticareti şimdi de taze mısır satışıyla geliştiriyor.

Akşam gazetesi: “Antep İşi Mahalle Baskısı” Tablolar giyindi. Ressam Ayşegül Yarar’ın sergisindeki nü tablolar için Gaziantep hamkına ağır gelir uyarısı yapıldı Bunun üzerine ressam çıplak vücutları örtüyle kapattı.

Zaman gazetesi: “Kürt Basınını Uyardı: Türkiye Aleyhine Yayın Yapmayın” Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi’nden yerel basına uyarı geldi. Kürt Yönetimi’nin başbakanı Neçirvan Barzani, medya temsilcilerini toplayarak Dost ülke Türkiye aleyhinde haberlere yer vermeyin, PKK’yı övücü yayın yapmayın, dedi. Kürt yönetimi yabancı basının Kandil’e çıkışını da yasaklamıştı.

Taraf gazetesi: “Savcı Hukuk İcat Etti” Prof. Taner Akçam’ın hakarete uğradım şikayeti, sen şüphelisin diye geri çevrildi.

Vatan gazetesi: “Kim Bu Uyanık?” Bir yabancı yatırımcının yüklü miktarda Turkcell hissesi alacağını bilen uyanık borsacı, 84 saniyede 150 bin YTL kazandı.

Cumhuriyet gazetesi: “Şeriat Soruları” Kocaeli’di ilköğretim öğrencilerinin seviye tespit sınavındaki sorular şaşkınlık yarattı.

Türkiye gazetesi: “Evsiz Kimse Kalmayacak” TOKİ Başkanı Bayraktar, 5 yıl içinde 360 bin konut inşa edip evi olmayanları yuva sahibi yapacağız, dedi.

Güneş gazetesi: “Sağlık karnesine Ayda 500 Lira” Kiraladıkları karnelerle 20 milyon YTL vurgun yapan 77 kişilik bir tıpçılar çetesi çökertildi.

*****

Gazetelerde ikinci manşet olarak yer alan diğer önemli başlıklar:

Cumhuriyet gazetesi: “Aleviler’e AKP Ablukası” Genel Müdürlük bünyesinde cemevleri ve enstitüler kurulacak, çalışanları devlet memuru olacak.

Radikal gazetesi: “Tekmeci Hapiste” Dün İstanbul’da bir parkta tekmeyle bir kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen polis tutuklandı. Emniyet de soruşturma başlattı.

Sabah gazetesi : “PKK Bizi hedef Gösteriyor” Üç Kürt aydını Ümit Fırat, Mehmet Metiner ve Enver Sezgin, PKK bizi hem tehdit ediyor, hem de Barzanici diye suçlayıp ulusalcılara hedef yapıyor, dediler.

Vatan gazetesi: “Kızına Doğum Gününde Ada Satın Aldı” Ünlü işadamı Şarık Tara Bodrum’daki Küçük Orak adasını 4 milyon dolara alıp kızı Leyla’ya hediye etti.

Yeni Şafak gazetesi: “Titanik gibi Battı” Explorer adlı dev yolcu gemisi Antartika açıklarında buz dağına çarparak sulara gömüldü. 152 yolcu kurtarıldı.

*****

Spor gazetelerine gelince:


Fanatik
gazetesi, bu hafta oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçında iki devin kader adamları olarak “Lincoln ve Gökdeniz”i manşet yapmış.

Fotomaç gazetesi ise “Holosko Çılgınlığı” başlıklı haberinde, Beşiktaş ve Galatasaray’ın Vestel Manisasporlu Holosko’yu renklerine bağlamak için kulübünü ikna etmeye çalıştığını anlatıyor.

Bugünlük de bu kadar, yarın yeniden buluşabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..