Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

"Kadın çantasıyla bağ kurar"

"Kadın çantasıyla bağ kurar"
 

Mehry Mu çantalarının yaratıcısı Güneş Mutlu’yla yeni koleksiyonu üzerine konuştuk.


Onu, çantalarında kullandığı Hz. Fatma’nın eli ve uğuruna inandığı göz sembolleriyle tanıdık. İsmini Farsça ‘güneş’ ten alan Mehry Mu markasının yaratıcısı Güneş Mutlu ile hem ilginç hikayesinden hem de yeni sezon tasarımlarından konuştuk...

- Mehry Mu'nun doğuş hikayesini anlatır mısınız?

İlhamını Doğu’dan alıp bununla sınırlı kalmayan her türlü tutku ve estetik oluşumu tasarımlarına yansıtan Mehry Mu’nun yolculuğu, 2009 yılında kendi internet sitemde satacak istediğim gibi bir çanta bulamayınca başladı. Fatma’nın eli, nazar gözü gibi Doğu sembollerinin olduğu metal plakalar, Mehry Mu çantalarının en önemli detayları olarak ön plana çıktılar. Çok butik başlayan bu macera, yoğun ilgi ile ciddi bir iş haline dönüştü ve bugünlere geldik. 

- Çanta tasarlamanızın özel bir nedeni var mı?

Bana göre bir mücevher bir de çanta, bağ kurulabilen önemli eşyalar. Çantanızda bütün gününüzü taşırsınız ve de uzantınız haline gelir. Bizim çok müşterimiz ‘çantalarınızı çok seviyoruz ama sizin yüzünüzden başka çantalarımızı kullanamaz olduk’ diyor. Zaten Mehry Mu’da önem verdiğim nokta tam da bu: Önünüze geçmeyecek, sizinle bütün olup gerçekten işinize yarayan ve hoşunuza giden çantalar sunmak... Markanın böyle bir felsefesi olunca, çanta tasarlamak keyifli olduğu kadar zorlayıcı bir iş oluyor. Öte yandan pek çok parametreyi göz önünde bulundurarak yaptığım bu iş bana dinamizminden dolayı keyif veriyor. 

- Tasarımlarınıza hayat verirken sizi en çok neler etkiler?

Mehry Mu çantalarının kendine has havasını ve tarzını ilham aldığı noktalar belirliyor. Bir kitap, bir mücevher, bir fotoğraf tasarımların var oluş sürecinde ana etken olabiliyor. Kendinize ve markanıza bir dünya çiziyorsunuz ve içi yavaş yavaş dolmaya başlıyor. Karşınıza da ona göre insanlar, görsel olaylar, tecrübeler çıkıyor. Seyahatlerinizi ona göre planlıyorsunuz, karıştırdığınız kitaplar, izlediğiniz filmler ilham kaynaklarınızı sağlamlaştırıyor. 

- Yeni sezon için hazırladığınız koleksiyondan bahseder misiniz? Bu yıl moda dünyasında aksesuarlarda öne çıkan detaylar neler? Ve bunlar sizin tasarımlarınızı nasıl etkiledi?

Her yeni modeli çok uzun sürede çıkarıyorum. Çok gözlemliyorum, gözlemlerimi ilham noktalarımla birleştiriyorum. Her modelin çok fazla yerde kullanılabilir ve de özel olmasına özen gösteriyorum. Dolayısı ile her çıkan model, başarısı devam ettiği sürece devam edecek. Şu anda ‘Sun & Moon’, Burç ve ‘Initial’ model çantaların yer aldığı ‘Universe Koleksiyonu’nda ham dokunuşlu kumaşlara hafif parıltılı antik altın ve antik gümüş işlemeler eşlik ediyor. Marakeş’in etnik dokularıyla ön plana çıkmış geleneksel terlikleri olan babuşları çantaların fermuar aksesuarları olarak kullandım. ‘Universe Koleksiyonu’, Sahra Çölü’nde başlayan, 1001 Gece Masalları’yla şekillenen ve yıldızlara uzanan bir yolculuğu anlatıyor. Ham dokusu bedevi yaşamın yalın görüntüsünü ve mistik havasını yansıtıyor. Evrenin süsü yıldızların etkisini ise hafif parıltılı dokunuşlarla Universe’de görmek mümkün. Böylece moda tutkunlarını, duygularını harekete geçiren, her an yanlarında taşımak isteyecekleri üç farklı model ile buluşturduk. Kullanıcısının önüne geçmeyen ham dokuların yanı sıra bakır tonlarının ağırlıklı olarak kullanılması bu koleksiyonun en önemli özelliklerinden. Bir de ‘Hammam’ koleksiyonumuz var. Bir hamam sahnesinden yola çıkarak oluşturduğum bu koleksiyonun ilk çantası ‘Hammam Bucket’. Peştemal desenli, süet ve deri versiyonları olan bu çantaların çok tutmasının sebebi bence hem popüler formları hem de ponpon şeklinde püskülleri ve tabii Mehry Mu dna’sının yansımaları... Bu koleksiyon 2017 sonbahar/kış sezonunda sırt çantası, büyük bucket ve mini çanta olarak genişleyecek. Ponpon, sepet ve kutu çanta trendini de bambu sepet/deri kullanarak tasarladığım Fey grubunda yakaladık. Son yıllarda Jane Birkin’in sepetinden esinlenerek çıkmış çok güzel sepetler görüyorduk. Ancak ben bu formu daha şehirli, deri ile birleşmiş şekilde hayal ettim. Böylelikle ortaya Fey koleksiyonumuz çıktı. 

- Çanta dışında başka aksesuarlar da üretiyor musunuz? 

Yavaş yavaş küçük deri aksesuarlara giriyoruz. Ayrı satılan ponponlarımız çok popüler. Bunun yanı sıra cüzdanlarımız da var. 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..