Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

"Komplo teorisi" ürettim

"Komplo teorisi" ürettim
 

Bu gün size bir “Komplo teorisi” sunayım…

Bildiğiniz gibi Hakkâri Dağlıca karakoluna gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, TERÖRİSTLER 8 Türk askerini de beraberlerinde götürdüler. Askerlerimizin sağ oldukları haberini alıp bir anlamda rahatladık ama ne zaman ne olacağını da bir türlü kestirmek mümkün değildi.

Bu arada, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ı Amerika Birleşik Devletlerine gidecek ve 3 Kasım’da da İstanbul’da “Irak’a komşu ülkeler” toplantısı yapılacaktı.

Tam da toplantının bittiği ve içeriği “Boş” olan sonuç bildirisi yayınlandıktan sonra, askerlerimiz DTP Milletvekillerinin “Yedieminine” verilmek üzere serbest bırakıldılar.

PKK terörünün 21 Ekim’deki Hakkâri Dağlıca Karakoluna saldırmalarından sonra verdiğimiz şehitlerin kanı elbette yerde kalmayacaktı ve kalmıyor da.

Artık sabrın “Son noktası” gelmiş, Cemil ÇİÇEK deyişi ile de “Lafın bittiği yer”de eylem başlamıştı. Ancak “Eylem”in başladığının daha kimse farkında değildi ama uluslar arası haykırmalar başlamış, bir uçtan da PKK’ya destek verilmeye devam edilmekteydi.

Deniliyordu ki; “Henüz diplomasi yolu bitmedi…”

Ben de soruyorum “Terör örgütü ile diplomasi nasıl oluyor?” diye…

Bilmediğimiz bir şey varsa, birileri çıkıp anlatsa…

Sadece “Tahmini bilgiler” ile kilometrelerce öteden gelip, bir dönem destek verdiğin ve silah ticareti yaptığın Saddam’ı devirme görüntüsü altında Irak’ı işgal edeceksin. Orada devlet terörü estireceksin. Diğer tarafta yine kendi yarattığın Taliban teröristinin artık işine yaramadığı için onu yok etmeyi “Amaç” göstererek Afganistan’ı hallaç pamuğu gibi atacaksın, ama iş PKK terörünü ortadan kaldırmaya gelince “Diplomatik yollar daha bitmedi” diyeceksin.

Bu nasıl oluyor?

İşin bu tarafı böyle... Şimdi gelelim “Dâhili” tarafına.

DTP Milletvekilleri, hangi sıfatla, gerek Irak ve gerekse Amerikan güçlerinin bir türlü bulamadığı PKK teröristlerine ulaşabiliyorlar ve yine hangi sıfatla (Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla) PKK’lılardan imza karşılığı, dikkat ediniz imza karşılığı askerlerimizi alıp geliyorlar?

Ve…

Bu salıverme işi DTP milletvekillerinin nezaretinde, tam da “Irak’a komşu ülkeler” toplantısı ile Başbakan’ın Amerika seyahati öncesine denk getiriliyor?

Bunları oturup düşündüğünüzde, altında hep belli hesapların olduğunu görmek zor değil. Amerika’da Başbakan’a “Bak, askerleriniz serbest kaldı, PKK ile masaya oturun” denilecek. Onun ön hazırlığı idi bu.

Bütün dünya ne yapıp ne edip bizi PKK ile “Görüşme masasına” oturtmaya uğraşıyor ve bunun için de olmadık “Numaralar” çekiyorlar. Bütün dünya, bizim “Terörist” dediğimize “direnişçiler” demeye devam ediyor.

Çok değil, bu kafa ile giderlerse, yakın bir gelecekte nasıl yanıldıklarını çok açık şekilde görecekler. O günler artık uzak değil.

Şimdi ben bu anlatıma “Komplo teorisi” dedim. Siz de bir ad takın...

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..