Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Siyaset
 

"Lay lay loom"

"Lay lay loom"
 

KONFERANS


HOŞBEŞ ÇAYEVİ katılımcıları, hiç tanımadıkları bir siyaset bilimciyi büyük bir ciddiyetle dinliyorlardı.

- İktidar olsun, muhalefet olsun, liderlerinin ne grup toplantılarında, ne de herhangi bir nedenle toplanmış olan kalabalıklar karşısında attıkları nutukları dinlerken‘’ACABA KİM YAZDI, VERDİ ELİNE DE OKUYOR?’’ diye düşünürüm her zaman. Onları hafife aldığımdan değil; işleri gerçekten yoğun, programları yüklü, bırakın yazmaya, kürsüye çıkmadan önce bir kez olsun okumaya bile zaman bulmaları olası değildir. Bu nedenle bir konuda bir şeyler söyledikten bir süre sonra tam tersi şeyleri, ya da asla olamayacak şeyleri söyleyebiliyorlar, yer yerinden oynuyor, ‘’SEN HANGİSİSİN?’’ diye bile soruluyor. Farklı düşüncelerdeki farklı yetenekleri olan, ya da farklı merkezlerin kriptoları olan, art niyetli danışmanların marifetleri olsa gerek… Ben onları ALDATANLAR olarak değil, asıl bağlıları adına FIRSATÇILIK YAPANLAR, çıkıp okuyanları da ALDANANLAR değil, YÖNETMEK İÇİN YETERLİ ZAMAN BULAMAYANLAR olarak tanımlıyorum.

- LAY…

Sunumcu bir an sustu, önemsemedi, konuşmasını sürdürdü…

- Önce şunu düşünelim; İTÜ, yani İstanbul Teknik Üniversitesi ülkemizin çok zor kazanılan okullarından biridir. Kazanmak da zordur, okuyup bitirmek de… Yani orayı zeka seviyesi oldukça yüksek olan kişiler bitirebilir… Oradan çıkmış insanlar saçmalamazlar. Saçmalıyorlarsa, zekalarını, karşılarındaki insan yığınlarını aptal yerine koydukları ve bu nedenle şeytanca kullandıklarını, ya da ellerine tutuşturulan nutku ön okumaya bile zaman bulamadıklarını gösterir.

- LAY LAY…

- Sayın Başbakan’ ımızın ORTA VADELİ PROGRAM SUNUMUNA KISACA BAKALIM; umut veren bir tek doğru var mı? Peki, İTÜ bitirmiş, onca birikimi olan biri, o sunumu inanarak mı yapar? 2016 yılsonu büyüme beklentisinin yüzde 4,5' tan, yüzde 3,2' ye çekildiğini söylüyor, büyüyoruz diye övünüyor, alkışlanıyor. Yılbaşında hedef olarak yüzde beşleri gösterince de alkışlanıyorlardı. Yüzde 9-10 faiz vererek harıl harıl borçlanıyorlar, enflasyon yüzde 7.5 olacakmış, gelecek yıl ise yüzde 6.5… Bırakalım ekonomik göstergeleri… Ekonomistler dışında herkes inanır, gerçekleşti gibi görebilir, çünkü tüm rakamlarlaistatistikçiler tarafından, aldıkları emirler doğrultusunda oynanıyor. BİZ EĞİTİM KONUSUNDA SÖYLEDİKLERİNE BAKALIM…

- LAY LAY LOM…

Yine aynı adam, bağırmış, susmuştu…

- Okul öncesi eğitim zorunlu olacakmış. Kimler eğitim verecek? İmam hatip mezunları sanırım… İkili öğretim sonlanacak, tekli eğitime geçilecekmiş. 2019 yılına kadar olacakmış bu… Çocuğu olan, okulların durumunu bilen her yurttaş gülüyor. Derslik sayısı, iki katına mı çıkacak? Sıraları atılıp, yerlere halıfleks kaplanacak, diz dize yere çökecek sanırım çocuklar… Yalnızca eğitime ilişkin vaatler bile saatlerce tartışılacak bir konu ve asla İTÜ bitirmiş bir adamın inancı olamaz.

- LAY LAAAY LOOOOOOM!

- Anlatmak istediğin ne arkadaşım? Nedir bu ‘’LAY LAY LOM’’ haykırışlarının nedeni?

- Bu ciddi konuları bırakın be hocam! Kendi kendimize kahırlanıyoruz. O LİDERLERİN SÖYLEVLERİNİ, OKUMAYAN, OKUSA ANLAMAYAN, ANLASA İŞİNE GELDİĞİ İÇİN SUSAN İNSANLAR DİNLİYOR, ALKIŞLIYOR… Biz kendi kendimizi yiyor, eskitiyoruz… Hadi biz de değişelim biraz; LAY LAY LOM işlerini konuşalım…

Ne desin adam? O da ‘’LAY LAY LOM!’’ dedi, gülümsedi, notlarını topladı, çıktı gitti… 

 

                                                                        Özcan ÇELTİK

                                                                          05.10.2016 

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..