Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '13

 
Kategori
Blog
 

'Milliyet Blog' yaşlanmıyor, Gençler Blog yazmıyor, ancak beğeniyor, paylaşıyor ve yorum yapıyor!

'Milliyet Blog' yaşlanmıyor, Gençler Blog yazmıyor, ancak beğeniyor, paylaşıyor ve yorum yapıyor!
 

‘Genç’ arkadaşım http://blog.milliyet.com.tryazanadam Milliyet Blog'daki profilinde; ’Kime yazıyoruz biz, bizi kimse okumayacaksa!’ tümcesi ile blog yazarlığındaki ‘öz güven’ eksikliğini samimi olarak bizimle paylaşıyor.

‘Genç’ arkadaşımın 01 Ekim tarihli, ‘Milliyet Blog iyice yaşlanıyor mu?’ ve 24 Ekim 2013 tarihli, ’Milliyet Blog yaşlanıyor mu?’ başlıklı blog yazıları aynı konu içeriğini barındırıyor.

‘Genç’ arkadaşım 24 Ekim 2013 tarihli blogunun başlığında ‘iyice’ sözcüğünü kullanmayı mı unuttu; yoksa 23 gün içinde Milliyet Blog'da yazan ‘dedelerinin’ yaş ortalaması mı düştü?

‘Genç’ arkadaşım köşesinde Milliyet Blog'un ‘dedelerine’ “Ama otur bir dinlen dedeciğim” diye akıl veriyor.

‘Yorgunluk’ her insan için, her canlı için doğal bir haldir.

Fakat ben de yorgunluğu yenebilecek ‘manevi’ bir güç var ki; işte bu güç ‘yazmaktır,’ beni dinlendirmeden yürüten güç ‘yazmak,’ ‘yazmak,’ ‘yazmaktır.’

Ben yazmayınca takipçilerim ‘mutsuz’ olabilir.

Ben yazdığım sürece daha ‘genç’ hissediyorum, ‘öz güvenim’ ‘tavan yapıyor.’

Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ‘ihtiyarlamaz,’ ancak beni ‘ihtiyarlatan’ ‘yazmamak’ olabilir.

‘Haydi onlara yol açın!’ diye haykıran ‘Genç Blogger,’ 50 yaş üzerindeki arkadaşlarıma ‘dede’ olarak hitap ettiği Milliyet Web Sitesi’nde ‘gençlere’ yer kalmadığı gerekçesiyle ‘ironi’ yaptığını sanıyor.

‘Genç’ arkadaşımın ‘yalın,’ ‘önyargılı’ biraz da ‘abartılı’ serzenişinde yer alan saptamaları hep birlikte irdeleyelim.

Genç arkadaşım’, kitle ulaşım araçlarında ön sıralardaki koltukların ‘hamile’ ve ‘yaşlılara’ verilmesi ile tanınan ‘pozitif ayrımcılık,’ ‘On yaşlının yanında on da genç görmeliyiz’ şeklinde ‘gençlere’ de mi uygulansın?

‘Özverili’ ve ‘sevgili’ editörlerimden ‘hassaten’ ‘Bu sitede gençlerin şevki kırılmamalı’ ifadesinin arkasında ne olabilir ki; öğrenebilir miyim?

‘Genç arkadaşım’ ‘Sadece yaşlılarımız yeri vakti geldiğinde gençlere yer açacak’ diye günler, haftalar, aylar boyunca ‘elin ayağın bağlı’ mı kalacak?

2013 yılında Sosyal Medya; Twitter, Facebook, Pinterest ve Instagram için kullanıcı ‘demografisi’ (http://pewinternet.org/Reports/2013/Social-media-users/The-State-of-Social-Media-Users.aspx) Pew Araştırma Merkezleri tarafından ortaya çıkarılmıştır:

1802 katılımcının sabit hat ve cep telefonları üzerinde 14 Kasım – 09 Aralık 2012 tarihleri arasında ABD’nde yapılan ulusal anket sonuçları ‘rapor’ haline getirilmiştir.

Burada bulunan iki önemli veri bizler için oldukça dikkat çekiyor.

Web Sitelerin kullanıcıları; ‘20’li yaşlarının sonlarını ve erken 30’lu yıllarını yaşamakta olan üniversite mezunu, iş ve siyasal yayınları okuyan, ’başarılı’ ‘genç’ ‘erkeklerdir.

ABD’nde web sitelerinde blog yazarlarının yaş ortalaması 18 – 29 arası seyrederken ülkemizde ortalama 50 yaşına ulaşmıştır.

‘Genç arkadaşım,’ “Kişi kendisinden beklenen bir işi beceremeyince, mazeretler ileri sürer, gerekçelere sığınır.”

“Çeşitli engellerin işini güçleştirdiğini söyler ve böylece ‘yeteneksizliğini’ belli eder!”

25.10.2013, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 

 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..