Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

‘Rakı’ içmek senin neyineydi öğretmenim!?

Antalya Lisesi'nde görevli değişik branşlardaki 11 öğretmen, 3 yıl önce yaz döneminde aileleri ile birlikte 'Topçam' olarak adlandırılan mesire alanında pikniğe gitmişler. Burada mangal yapıp rakı içen öğretmenlerden biri, piknikte ellerinde rakı kadehleri olan fotoğrafları kendi Facebook sayfasında paylaşmış. Aradan 3 yıl geçtikten sonra 22 Kasım 2012 tarihinde Yeni Akit Gazetesi’nde; 'Lisede Ahlâksızlık' başlığı ile öğretmenlerin ellerindeki rakı bardakları ile çekildikleri fotoğraflar kullanılarak haber olarak yayınlanmış. Bu haber üzerine Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğretmenler hakkında bir inceleme başlatılmış. Haberin ihbar olarak kabul edilmesi üzerine başlatılan inceleme için, 2 müfettiş görevlendirilmiş. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, haberde geçen iddialara ilişkin bir inceleme başlatıldığını ve sürecin devam ettiğini açıklamış… Bir gazetenin taraflı ve uyduruk haberi, 3 yıl sonra herkesi ayağa kaldırmış, iyi mi?

Sonra ne mi oldu?

Duyarlı bazı öğretmen sendikaları, basın kuruluşları bu konuyu kamuoyuna; adam gibi muhalefet yapan bir partinin milletvekilleri de bu asparagas haberi Meclis’e taşıdılar.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden son yapılan resmi açıklama ise şöyleydi:

"Söz konusu haber ve iddialarla ilgili görevlendirilen İl Eğitim Denetmenleri tarafından yapılan incelemelerde, Antalya Lisesi’nde görev yapan bir grup öğretmenin 12 Haziran 2010 tarihinde dinlenmek ve eğlenmek amacıyla Büyükçaltıcak piknik alanına aileleri (eşleri, çocukları, anne ve babaları) ile birlikte gittikleri, bu pikniğe okul öğrencilerini kesinlikle götürmedikleri, olayın okul öğrencileri ile hiç bir ilgisinin olmadığı, öğretmenlerin hafta sonu kendi aralarında yaptıkları bir gezi olduğu anlaşılmış olup, yapılan bu araştırma ve inceleme sonucunda öğretmenler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmamıştır…"

Peki, bu olayın böyle tatlıya bağlandığını düşünüp, böyle kapanması mı gerekiyor?

Bence hayır!..

Madem resmen yapılan soruşturmada, bu malûm gazetenin maksatlı haberi ters tepti, söyledikleri yalanlar ortaya çıktı, şimdi sıra; “Piknikte Rakı İçmekle” suçlanan, çalıştıkları okul için; “Lisede Ahlâksızlık” başlıklı asparagas haberle hedef gösterilen öğretmenlere gelmiştir!..

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazı ile doğruca mahkeme gidip, bu taraflı ve maksatlı gazete ve haberi yapan tosuncuk hakkında, o haberde adı geçen tüm öğretmenlerin “Tazminat Davaları” açmaları en doğal haklarıdır!..

Böyle haberler, bu tür gazetelerin ne ilk, ne de son numaraları olacaktır!.. Korundukları bir ortam ve bir dayı buldular mı, böyle tetikçilerin neler yapabileceklerini düşünmek bile istemeyiz!.. Bunlar, gerçek ve tarafsız basının da en büyük düşmanlarıdırlar! Zaman zaman duyduğumuz ve çok üzüldüğümüz; “Gazete mi, gazeteci mi, boş ver? Hepsi yalancı bunların” sözünün mimarları, basının güven yitirmesine sebep olanlar, işte böyle uyduruk haber yapanlardır!.. Tüm okuyucularımızdan kalben ricamız ise; lütfen doğrularla - eğrileri aynı sepete asla koymamaları, bunları ayırmayı bilmeleri, Sezar’ın hakkını Sezar’a vermeleridir…

Son sözüm de, şu ortamda ortalık yerde rakı içen öğretmen meslektaşlarıma: Yahu siz hangi maaşla rakı alıp da içebiliyorsunuz!? Kimse içemesin diye, her şeyden iki kat daha fazla zamladıkları tek maddenin rakı olduğunu bilmiyor musunuz!? Sayın Başbakan herkese ne dedi: “Alkol ihtiyacınızı meyvelerden gideriniz” demedi mi? Siz sayın Başbakan’a, aynı şekilde düşünen inançlı gazetelere, Bakan ve Müdürlerinize rağmen, nasıl olur da pikniğe rakı içmeye gidersiniz!?

Ağzınız açıldıkça “maaşlarımız yetmiyor” diye haykırıp, büyüklerimizin canlarını sıkıyorsunuz, olur mu? Bizler çalışırken, ayda birkaç ucuzluk “Köpeköldüren Şarabı (bazılarına göre Öküzöldüren)” alır, rakıyı da ancak, davet edildiğimiz zengin düğünlerinde beleşten içebilirdik!.. Böyle aç ve açıkken, hem de ‘açıkta rakı’ içerseniz, herkesi şüpheye düşürür, başınıza olmadık çoraplar örersiniz tabii… Aldığınız maaşlar ortadayken, Öğretmen kısmının rakı içtiği nerede görülmüş!? Siz de haddinizi bilin biraz…              

Sakin KOŞAR…

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..