Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '09

 
Kategori
Kitap
 

10 Milliyet Blog yazarı veya okuyucusuna Demirci Mehmet Efe I kitabı hediye

10 Milliyet Blog yazarı veya okuyucusuna Demirci Mehmet Efe I kitabı hediye
 

www.kircicegi.com.tr sitesinden alınmıştır


Kırçiçeği Pide ve Restaurantlar zinciri, sponsoru olduğu Demirci Mehmet Efe I kitabından, çevreme dağıtmak üzere on adet gönderdi. Ben de şöyle çevreme bir bakındım, bu eseri hediye edilmeye herkesten daha çok, yazın işine gönül vermiş kişileri, yani siz değerli Milliyet Blog yazar ve okuyucularını layık gördüm.

Bu bağlamda, yazıma yorum bırakan ilk on yazara veya okuyucuya, Sayın İbrahim Kiraz’ın bu önemli eserini göndereceğim. Yazıya onuncu yorum geldiğinde, bir blog daha yayınlayıp, kitap almaya hak kazananları ilan edecek ve kendilerinden, posta bilgilerini içeren mesajını gizli kalmak kaydıyla, mesaj kutuma bırakmalarını rica ederek, adreslerine kargo marifetiyle göndereceğim.

Bazı Milliyet Blog okur ve yazarlarından mesajlar aldım, mesajlarında Kırçiçeği’ n den hediye olarak, Demirci Mehmet Efe I kitabını alıp okuduklarını ve çok etkileyici bulduklarını ve kitabın II ‘nci cildini nasıl temin edebileceklerini soruyorlardı. Daha önceki bloglarımda yazdığım şeyleri, okuyamayan arkadaşlarımız için tekraren aşağıya özetliyorum:

Demirci Mehmet Efe I ve Demirci Mehmet Efe II ve çok beğenerek okuduğum Cavurun Karısı Olmam kitapları, yazar İbrahim Kiraz’ın kendi imkânlarıyla bastırıp dağıtmaya çalıştığı kitaplar. Yalnız Demirci Mehmet Efe I kitabına, otuz bin adet için Kırçiçeği Pide ve Restaurantlar zinciri sponsor oldu ve ücretsiz olarak salonlarında dağıtmaya başladı. Salonların yerleri: www.kircicegi.com.tr

Kitabın ikinci cildi ve Cavurun Karısı Olmam kitapları ise henüz popüler kitapçılarda bulunmuyor ve bir sponsorluk anlaşmasına da konu değil. Bu kitaplar, sevgili yazar, 505 675 85 55 numaralı telefondan arandığı takdirde, bir iki gün içerisinde size kargo marifetiyle gönderiliyor. Böylece, hem yazarla tanışma, hem de kitaba erişme imkanı buluyorsunuz. Size tavsiyem, bu kitabı sipariş etmişken, Caruvun Karısı Olmam isimli eseri de sipariş edip okuyun ve bakın, dram, trajedi nasıl oluyormuş.

Gönül isterdi ki, yazarımız bu işin lojistik ve finansal sorunlarından kurtulup, yalnızca araştırma ve yazın işleriyle uğraşabilseydi. Ama maalesef ülkemizde yazın işleri, üretimin kalitesine göre değil, yazarın tanınmışlığına göre işliyor. Bir başka ifadeyle Türk Edebiyat Dünyası’nda star sistemi egemen. Star sistemi yüzünden, eşi benzeri olmayan tarihimizi kimse araştırmak, yazmak istemiyor. Starlar ise, popülerliklerini sürdürebilecekleri konu ve alanlarda üretim yapıyorlar. Bu nedenle, tarihimizi öğrenemiyor, yeni nesle aktaramıyoruz.

Yazar İbrahim Kiraz da star sisteminin mağdurlarından biri. Oysa kendisiyle görüştüğümde, bana öyle projelerinden bahsetti ki, hayranlıkla dinledim. Ama maalesef bu projeler, araştırma ve dolayısıyla harcama yapmayı gerektiriyor. Zaten, Kırçiçeği’nin sahipleri, bu değerli projeleri bildikleri için, destek olabilmek amacıyla Demirci Mehmet Efe I kitabına sponsor olmuşlar. Kendilerine bu destekleri nedeniyle tekrar, tekrar teşekkür ediyorum.

Umarım, Türk tarihine, edebiyatına değer veren firmalarımızın sayısı artar, ümit ederim bu sayede Demirci Mehmet Efe kitaplarının III ve IV ’üncü ciltlerini ve yazarın yeni eserlerini ve nice isimsiz yazarların taslak olarak bir yerlerde unutulup giden eserlerini okuma fırsatını bulabiliriz. İşe o zaman İstanbul, dünyanın daimi kültür ve sanat başkenti olur.

Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 36
: 1120
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

İstanbul'da 1967 yılında doğdum. Askerlik harici bütün yıllarım bu şehirde geçti. İşletme mezunuyum,..