Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '10

 
Kategori
Basketbol
 

12 "DEV"şirme adam

12 "DEV"şirme adam
 

Turgay Demirel - Bogdan Tanjevic


Tanjevic Milli Takım'ın başına 2004 yılında geldi. O günden beri "bugün" için çalışıldı, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası. Dile kolay 6 senelik bir çalışma...

1) Devşirme oyuncu "dün" akıllarına geldi. Harun Erdenay açıklama yaptı, Dünya şampiyonasına kadar bir yabancı oyuncuyu Türk vatandaşı yapıp kadroya ekleyeceklermiş. Ardından Emir Preldzic ismi üstünde durduklarını ekledi. Ancak son cümlesi bu şampiyonadan ne beklediğimizi ortaya koydu benim için... Dedi ki Harun Erdenay; "İsmi Emir zaten değiştirmeye gerek yok!". Evet 6 senelik çalışma sonunda gelinen nokta bu. 6 senede bu ekibin Türk basketboluna tek katkısı Emir Preldzic'i Türk vatandaşı yapmak, ismi de zaten Emir.

Bu parlak fikir de 6 sene içinde akıllarına gele gele son iki ayda geldi. Evet Emir Preldzic çok yetenekli ve faydalı bir oyuncu ama bugün yapılacak iş mi bu? Başka yetenekli yabancılar da var; Kinsey gibi, Shipp gibi. Bari tüm takımı devşirme yapsalardı da 12 "DEV"şirme Adam'da "Türk" Milli Takımı olarak sahaya çıksaydı. Harun Erdenay'ı da yabancıya devşirip yine menajer olarak tutardık takımda.

2) Mirsad Türkcan ve Kaya Peker ayrı bir konu. Diyelim ki Mirsad yaşlandı. Fatih Solak'ın çağrıldığı aday kadroda Kaya Peker'in olmaması nasıl açıklanır bilemiyorum. Kendi evinde düzenlediğin şampiyonaya en iyi pivotunu almıyorsun.Bu sezon neredeyse hiç oynamamış Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık kadroda, Euroleague dahil neredeyse tüm maçlarda yer alan Kaya Peker yok. Hakikaten aklım almıyor.

3) Bir de Mehmet Okur olayı var. Mehmet Okur sakatlandı, Turgay Demirel ile Bogdan Tanjevic karalar bağladı; "Mehmet Okur'un sakatlığı büyük şanssızlık!!!". İnsan ne diyeceğini şaşırıyor... Kaç senedir Mehmet Okur'u takıma almayan başkasıymış gibi gözümüzün içine baka baka şanssızlık diyorlar.

Sadece yukarıda bahsedilen 3 konu bile bu 6 senelik çalışmanın fiyasko olduğunu gösteriyor. Bu kadar çalışmanın sonucunda Milli Takım bu noktadaysa bizim de beklentilerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Kim olursa olsun o formayı sırtına geçirmiş 12 kişi dışında tutunacak dalımız kalmamış durumda. Haydi çocuklar...Ne olursa olsun bu millet sizin arkanızda...
 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..