Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

12 temmuz perşembe

12 temmuz perşembe
 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin doğurduğu krizle erken seçime giden Türkiye’de partilerin seçim meydanlarındaki kozu yine cumhurbaşkanlığı seçimi. Dahası seçim neticeleri alınmadan partiler cumhurbaşkanlığı konusunda birbirlerine öyle laflar ediyorlar ki, yenilir yutulur gibi değil.

Bu gerçeklerin ışığı altında kimsenin uzlaşmaya niyeti olduğu gibi bir izlenim görünmüyor. Bizim genel mantelitemiz başkalarının kısa boylu, küçük, değersiz, beceriksiz olmasının yardımıyla uzun boylu, büyük, değerli, becerikli olarak ortaya çıkmak olduğu için, kimse kendisini geliştirip iyi ve yeni şeyler bulmaya çalışmak yerine, rakiplerini karalamayı tercih ediyor.

Siyaset alanında bu durum kendisini daha açıkça belli ediyor ve maalesef ortaya kötü manzaralar çıkıyor. Bakalım buna daha ne kadar katlanabileceğiz?

Günün manşetlerinin ağırlıklı konusu cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili düşünceler…

KULİSLERDEKİ KÖŞK ADAYLARI (Akşam). 22 Temmuz ertesinin bir numaralı gündem maddesi Çankaya seçimi. Uzlaşma sinyali sonrası siyasi kariyerli devlet deneyimli adaylar favori.

YA PARLAMENTO YA MİLLET (Akşam). Erdoğan Baykal’ın cumhurbaşkanı için meclis dışından birinde uzlaşalım önerisine karşı çıktı. O zaman millete gidelim, halk seçsin dedi.

BAYKAL MIZIKÇI (Bugün). Başbakan Erdoğan CHP liderinin cumhurbaşkanını meclis dışından seçelim çağrısına cevap verdi. Madem öyle millete gidelim, millet kimi seçerse başımızın üstünde…

SEZER MODELİ YARARLI (Cumhuriyet). CHP lideri Deniz Baykal Erdoğan’a uzlaşma örneği olarak cumhurbaşkanını gösterdi.

ERDOĞAN’IN SON KARARI: EN İYİSİ HALKIN SEÇMESİ (Radikal). Baykal köşk için AKP’li adaya kapıları kapayınca Erdoğan tepki gösterdi. Şimdiden mızıkçılığa başladı. En ideal en yakışık olanı millete gitmektir, dedi.

ARTIK AKP’Lİ BİR İSİM ÇANKAYAYA ÇIKAMAZ (Vatan). Baykal Erdoğan AKP’li birinin Çankaya’ya çıkma seçeneğini tüketti dedi.

BAYKAL’IN RUHUNDA UZLAŞMA YOK (Yeni Şafak). Başbakan Erdoğan Baykal’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma konusunda kapıları kapatmasından rahatsız.

SEÇİM KÖŞKE KİLİTLENDİ (Zaman). Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Baykal arasındaki cumhurbaşkanı seçiminde “uzlaşma aranması” konusunda bir türlü uzlaşma sağlanamıyor.

*****

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, son zamanlarda sürekli gündemde. 27 Nisan e muhtırasından beri paşa her gün gazete manşetlerinde.

PKK terörü, onun getirdiği sonuçlar, hükümet asker ilişkileri, Dolmabahçe görüşmesi gibi önemli konular, Büyükanıt’ı gündemden hiç düşürmedi.

Bugünkü bazı gazetelerde yine Paşa’dan bir haber var ama, bu sefer biraz farklı. Kısa bir tatil kaçamağı yapmış Büyükanıt paşa… Ne var ki diyeceksiniz, en doğal hakkı. Zaten kimsenin bir şey dediği de yok.

Haberin asıl önemi başka bir şeyden kaynaklanıyor. Paşanın Fenerbahçeli olduğunu bilmeyen yok. O kadar ki, Büyükanıt’ın denize açıldığı gulet tipi teknede Türk bayrağının yanısıra bir de Fenerbahçe bayrağı var.

PAŞANIN YATINDA FENER BAYRAĞI (Hürriyet). Bodrum’da askeri kampta tatil yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral yaşar Büyükanıt Nazan Deniz adlı 22 metrelik Bodrum tipi gulet yatla Gökova’ya açıldı.

ORGENERAL BÜYÜKANIT TEKNE TURUNDA (Milliyet). Kısa bir tatil için Bodrum’a giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt 22 metrelik guletle Gökova koylarında tura çıktı.

*****

Yalan söylemenin en zararlı tarafı, doğru söylediğinizde de kimse size inanmaz. Buna benzer bir şey, mizah yapanlar için de geçerli. Sürekli şaka yapan insanların bazen söyledikleri gerçekler de dikkate alınmaz.

Mesela denizde havuzda boğuluyormuş gibi oyun oynayanlar gerçekten boğulduklarında da herkes tarafından oyun oynadıkları zannedildiğinden hayatlarını kaybettikleri olur.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın başına gelenler de insana bunları hatırlatıyor. Sanatçı sahnede kalp spazmı geçirince, seyirciler onun gerçekten kötü durumda olduğunu anlayamamışlar, espri yapıyor zannetmişler. Cem Yılmaz’a acil şifalar…

CEM YILMAZ SAHNEDE KALP SPAZMI GEÇİRDİ (Güneş). İzmir fuar alanında sahne alan ünlü şovmen, sevenlerinin yüreğini ağzına getirdi.

*****

Gazetelerdeki diğer manşetler de şöyle :

MAZOT VAADİ MİLLETİ GERDİ (Bugün). Uzan’ın ucuzluk vaadinin peşine Baykal, Bahçeli ve Ağar da katılınca, çiftçiye indirim yapılırsa biz de isteriz isyanı başladı.

HALİS AĞA’YA SAVAŞ İLANI (Bugün). TMSF başkanı Ertürk Toprak Grubu’na operasyon sinyali verdi. Sat Cannes’daki dairelerini, borcunu öde, bize baskı yapmaktan vazgeç, dedi.

AKP SATTI SAVURDU (Cumhuriyet). Hükümet neredeyse elindeki her şeyi borç ödemek için özelleştirdi, yine de borçlar arttı.

BORÇ ÇILDIRTTI AİLESİNİ YOK ETTİ (Güneş). 30 bin YTL’lik borç bir süre sonra 100 bine yükselince tam bir çıkmaza giren esnaf, eşi ve iki kızını öldürdükten sonra intihar etti.

İTHAL LİMON REZALETİ (Güneş). Ürününü satamadığı için dalda bırakan narenciye üreticisi en kara yılını yaşarken, Arjantin’den 106 bin ton limon ithal edildi.

DÜPEDÜZ IRKÇILIK (Hürriyet). Yeni göç yasası Almanya’da yaşayan 2, 5 milyon Türk’e yönelik ayırımcı unsurlar taşıyor. Yasa Türk dernekleri ile Merkel yönetimi arasında krize yol açtı.

İZMİRLİ’NİN YOL İSYANI (Milliyet). İzmir’de üzerinden hayati bir yol geçen arazisi için belediyeyi 35 milyon YTL ödemeye mahkûm eden Ziraat Bankası’na Taksim’deki arsayı, Kasımpaşaspor’a bedelsiz kullandırdınız, bize ceza kestiniz tepkisi var.

AYNI KOĞUŞTA ÜÇ ER (Posta). Haksız mal edinmek suçundan Saray cezaevinde cezasını çeken Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı er İlhami Erdil, biri asker firarisi biri emre itaatsizlikten tutuklanmış iki erle beraber aynı karavanaya kaşık sallıyor.

EŞ PARASIZ GELEMEZ (Radikal). Evi terk eden eşe boşanmak için geri dön diyen yeterli parayı da göndersin.

DEĞİRMENİN SUYU SORUSU (Sabah). ADD Başkanı Eruygur’u ziyaret eden ABD elçilik yetkilisi, mitingleri nasıl finanse ettiniz diye sordu.

SEÇİMDE HER ŞEY DEĞİŞECEK (Sabah). Baykal Mersin’de iddialı konuştu. 15 gün sonra yeni bir Türkiye var.

LADİN AİLESİNE İNGİLİZ GELİN (Star). Dünyanın bir numaralı teröristi el-Kaide lideri Bin Ladin’in 27 yaşındaki oğlu Ömer, İngiliz vatandaşı 51 yaşında kilise meclisi üyesi bir kadınla evlendi.

TÜRKİYE BARAJI AŞTI (Star). Dünya Bankası’nın 2006 raporunda Türkiye dört yıldaki performansıyla yüzde elli barajını aşarak sınıf atladı.

ŞAH MAT OLDU (Star). Çete operasyonunda Şah işkembenin sahibi göz altına alındı.

% 100 TÜRKİYE ( Takvim). Sır gibi saklanan bir belgeyi daha açıklıyoruz. Hükümet il sayısını 100’e çıkarıyor. Vilayet olacak 19 ilçenin listesini ilk kez Takvim açıklıyor.

İHBARLI CİNNET (Takvim). Aydın’da tüyleri ürperten bir cinnet olayı yaşandı. Eşini ve iki çocuğunu katleden adam polisi çağırdıktan sonra aynı silahla hayatına son verdi.

MİLLETE GÜVENEN KAZANIR (Türkiye). Erdoğan, halkımızın huzur ve istikrara sahip çıkmasıyla çok daha güzel bir geleceği hep birlikte yaşayacağız, dedi.

HIRİSTİYAN DÜNYASI KARIŞTI (Vatan). Papa katolik değilsen cenneti unut deyince Ortodoks, Protestan ve Anglikan kiliseleri ayağa kalktı…

F-16’LAR YENİ TEKNOLOJİ İLE DONATILIYOR (Yeni Şafak). Hava Kuvvetlerinin f-16 savaş uçağı filosu ileri teknoloji silah ve uçuş sistemleriyle donatılıyor.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..