Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

12 yaşında, kız bebek dünyaya getirdi...

12 yaşında, kız bebek dünyaya getirdi...
 

Çok uzun zamandır gazete okurken 3. sayfa haberlerinde ne göreceğimi bildiğimden bakarken korkar oldum. Hızla tırmanan şiddet ve cinayet haberlerine yavaş yavaş alıştık galiba. Bu sabah beni sarsan 12 yaşındaki çocuğun kız bebek dünyaya getirmiş olduğunu veren haberdi. Haber şöyle:

Malatya'da kaldırıldığı hastanede hamile olduğu anlaşılan 12 yaşındaki çocuk, kız bebek dünyaya getirdi...

Arapgir ilçesinde kaldırıldığı Devlet Hastanesinde hamile olduğu anlaşılan D.G.(12), doğum yaptı. Hastane yetkilileri, annenin ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. D.G'nin, bebeği ile birlikte ailesi tarafından hastaneden alındığı belirtildi.

Malatya Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapacakları incelemede gerekli görülmesi halinde D.G'yi aileden alabileceklerini söyledi.

Konan, “Bize gelen bilgiler çocuğun imam nikahıyla evlendirilmiş olduğu yönünde. Yasalarımızda 12 yaşında bir çocuğun evlendirilmesi suçtur. Sosyal hizmetler olarak ilçede gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bebeği de aileden alabiliriz. Annenin durumuna ise yapılan incelemeler ve görüşmelerin ardından karar verilecek” dedi.

D.G'nin imam nikahıyla birlikte yaşadığı öne sürülen S.Y (22), savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Haberi okuduğum gibi içimi bir sıkıntı kapladı. Bu yıl öğrencilerim 10 yaşında. O kadar küçük, o kadar masum ve o kadar çocuklar ki. 2 yıl sonra anne olabileceklerini düşünmek bile bana çılgınca geliyor. O doğum yapan çocukta eminim benim çocuklarım kadar masum, onlar kadar çocuk...

Aklım almıyor. Bir anne ve baba nasıl olurda çocuk yaşta evlatlarını evlendirirler. Bu çocuğu gelecekte neler bekliyor? Ya doğan bebeği? 12 yaşında annesi olan bir bebeğin nasıl bir hayatı olacak? Öte yandan bu çocuk okul çağında. 6. sınıfta olması gerekiyor ki, bu da zorunlu eğitime giriyor. Devlet zorunlu eğitimi nasıl uyguluyor da bu çocuklar okuldan alınıp evlendiriliyorlar?

Bir kadın olarak, bir anne olarak, bir öğretmen olarak içimi burkan, boğazıma yumruk gibi oturan ve yeter artık dedirten bir haber bu.

Giderek katılaştığımızı, merhamet, acıma duygularımızı kaybettiğimizi, "vicdan" kelimesini bir şarkı sözü sandığımızı düşünüyorum. Bu kız çocuğuna merhamet etmeyen iki aile ve 22 yaşında reşit bir erkek var ortada. Yasaların korkutmadığı, engel olamadığı durumlarda insan vicdanı devreye girmeli.

Bence, bugün güncel olan bütün sorunları bir kenara bırakıp, devlet-millet elele verip, eğitim seferberliği başlatıp, bu sorunu halletmeden, hiç bir sorunu halledemeyeceğimizi görmemiz gerek artık.

Devlet zorunlu eğitim yaşındaki her çocuğu bir şekilde okula getirmenin yolunu bulup, uygulamalı. Türkiye'nin tek bir amacı olmalı, son vatandaşına kadar eğitmek...

Haber:http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=06.01.2008&Newsid=155340&Categoryid=7

 
Toplam blog
: 111
: 5210
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

1997 yılında öğretmenliğe başlamış bir mühendisim. Bir oğlum var. Çocukları ve yaşamı seviyorum. ..