Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Bu çocuklar hain mi, korkak mı?

Bu çocuklar hain mi, korkak mı?
 

fotoğraf milliyet gazetesinden alınmıştır


“Van Askeri Savcılığı'nın, Dağlıca baskınının ardından PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra Türkiye'ye teslim edilen 8 asker hakkında açtığı davanın iddianamesinde, baskınla ilgili tanık ifadelerine de yer verildiği anlaşıldı. Tanıkların, 8 asker sanıkla ilgili olarak verdikleri yeminli beyanlarında, "Eğer şüpheliler görevlerini yapsalardı ve direnselerdi bu kadar çok şehit ve yaralı verilmeyecekti" dedikleri ortaya çıktı." (Milliyet 06.01.2008)

Bu tür haberleri okurken insan objektif olabilir mi, bu askerler sahiden hain mi, yoksa can mı tatlı gelmiş? Yargıcın karar vermesi de çok zor. Siz olsanız bu çocukların hain mi, yoksa canlarını korumak için mi teslim olduğunu düşünürdünüz.


Hainlik PKK çetelerine geçiş yolları açmakla olur. Hainlik PKK çetelerine yer bildirmekle olur. Hainlik kendi arkadaşlarını arkadan vurmakla olur. Canından korkup teslim olmak hainlik olur mu? Bunu düşündüm kendi kendime, savcının iddianamesinde sanıkların direnmediklerinden söz ediliyor, korkmak eylemidir direnmemek, korkmak suç mudur?


Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın, vatanı müdafaa etmede, onu bölmeye kalkanlara karşı koymakta hepimiz aynı kararlılıkta olmalıyız bu kararlılığımızı özümüzde hissetmeliyiz. Askere aldığımız insanlara bu kararlılığı vatan sevgisini, müdafaa hissini aşılamalıyız, bu duygulara sahip olmadıklarını düşündüklerimizi cepheye sürmemeliyiz. O zaman tüm takımı, kıtayı, bölüğü ve hatta alayı tehlikeye atmış oluruz.


Eminim askerlerimiz içerisinde canını vatana siper edenler çoğunluktadır , ama korkanlar, titreyenler de vardır ve bu insani bir duygudur.


Bu çocukların anne babaları, çocukları sağ kurtuldukları için seviniyorlardır. Bu anne babalar içerisinde çocuğuna “niçin ölmedin” diyen yoktur. Anne babalık da böyle bir duygudur.


Bu askerlerin durumu beni çok düşündürdü. Hatta bir bakanın onların kurtulmasına üzüldüğü ifadesi de. Ama içimi en çok sıkan ve beni en çok üzen, Apo posteri önünde hazır olda durarak bu çocukları teslim alan milletvekilleri olmuştur.


Diyarbakır olayında küçücük çocukları öldüren canileri kınarken bile ama ifadesi ile abuk sabuk beyanat veren partiler beni bu çocukların yaptıklarından daha çok üzüyor. O canilerin, elleri silahlı teröristlerin affı gündeme geliyor buna daha çok üzülüyorum.


Eğer bu çocuklar PKK ile işbirliği yapmamış sadece canlarından korkmuş iseler, ben böyle durumda olanları cepheye sürmeyenin sebebini de sorgulamak isterim. Çünkü ben sorun üzerine odaklanmaktan yanayım sorumlu üzerine değil.

Dilerim meramımı yanlış anlamalara sebep vermeyecek şekilde anlatabilmişimdir.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..