Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '12

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

14 Şubat Sevgili (Kişi) Ler

14 Şubat Sevgili (Kişi) Ler
 

sevgi sadece insanlara özgü değildir...


Bugünün adı sevgililer günü olarak konulmuş ne güzel… İçinde insanlara karşı sevgi taşıyan kişilerin günü. Ancak ve ne yazık ki ve ne kadar acı ki bu güne de birilerinin söyleyecek sözü olmuş. Sevgi gününün adı ‘’ticaret’’ olmuş!

Hadi diyelim ki bu bir tuzak sevgililer hediye alacak mağazalar para kazanacak, birileri zengin olacak... Dedik diyelim ama sonuç ne bugün sevgililer günü! Birbirini sevenlerin âşık olanların günü.

Tıpkı kutladığımız yeni yıl gibi, anneler günü, babalar günü, doğum günü gibi gibi...

Tabii ki sevenler için sadece bir gün değil onu hatırlamak, her gün sevdiğine dilediğin gibi söylersin sevdiğini hediyeni alırsın.

Amaç zaten hediye almak değil ki, sevgililer günü hediye almak için var olmadı hiçbir zaman sevgililer için.

Kim ne biliyor ki iki sevgili arasında geçenleri? Bugünün ne anlama geldiğini? Gün içinde ''Aşkım bugün sevgililer günüymüş, bizim de günümüz kutlu olsun'' diyebilmektir bugünün anlamı, hediye almak ise düşünceni süslemektir.

Sevgililer gününe adını veren 14 Şubat ise bugün bu kutlanmalı!

1 0cak Yeni Yıl başlangıcı olarak kabul edilen ülkemizde, her yıl kutlanır o gün geldiğinde. Birbirini seven insanlar o gün de hediye alırlar birbirlerine, ister sevgili ister dost, akraba… Biz her yıl anneler gününde annemize hediyeler alır yüreğimizden geçen en güzel sözleri dile getiririz. Annemizin var olduğunu sadece o gün mü anlıyoruz? O gün de mi ticaret günü?

Tabii ki hayır!

O gün nedir? Annelerimize sunulmuş bir bayram. Her yıl Mayıs ayının 2. Pazar günü annelerimize hediyedir. Bu arada hediye almak için değil canım almasanız da olur. Önemli gün ve haftalar kutlanmak için varsa kutlanmalı! Kimse kimsenin derdine düşmemeli. Ben sevgililer gününü kutluyorsam kime ne? Başkası kutlamıyorsa bana ne? Her şeyin özgürlüğünden bahsediyoruz da bugün geldiğinde bugünün kutlanmasında neden bu kadar sinir harbi yaşanıyor. Canım bugün sevgililer günü diye Sevgilin yoksa eğer git sevdiğin birine ‘’ bak bugün sevgi günü aşk günü bende seni seviyorum anneciğim, babacığım arkadaşım..’’ diyebilirsin. Rabbimizde bizim en yüce sevgilimiz değil midir?  Bugünü onunla buluşma günü olarak düşünün, dua edin, gözyaşı dökün.

Bugünü nasıl geçireceğinize siz karar verin. Kimse bugünü umursamak zorunda da değildir ayrıca. Bugünü de diğer günler gibi bir gün olarak kabul edip yaşamınıza devam edebilirsiniz. Kimse kimsenin duygularına, yaşayışlarına karışamaz. Bugün sevgililer gününü kutlamak isteyenler için güzel bir gün ise kutlamayanlar, önemi olmayanlar için ‘’ Saygı‘’ günü olsun lütfen…

Sevmek her daim güzeldir. Unutmayalım ki bu bize Rabbimizin sunduğu duyguların en güzelidir.

Sevgi ve anlayış dolu bir gün geçirmeniz dileğiyle.

SEVGİYLE KALIN

SEVGİLER…

SAYGILAR…

HÜLYA DEMİR      

 
Toplam blog
: 11
: 455
Kayıt tarihi
: 28.01.10
 
 

Merhaba ben Hülya Demir. İstanbul 1989 doğumluyum. Aslen Çankırılıyım ancak İstanbul'da oturuyoru..