Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

14 Şubat

M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. Sonunda yakalanmış ve 14 Şubat ta idam edilmiştir.   İşte onun öldüğü gün  olan 14 şubat , sevgiler günü olarak kabul edilir.

Sevgiler günü gerçekten de böyle mi  olmuştur. Yada ekonomik ve siyasi amaçları için birileri bu Aziz Valentine nin ölümünü  bahane mi  etmiştir. Yada gerçekten böyle bir şey yaşandı mı bilmiyorum.

Garip senaryolar üretmektense , hayatın yoğun koşuşturmasın da insanın sevdiğini hatırlaması için deği , l sevdiğine sevdiğini  göstermesi için bir bahane çünkü sevmek sevilmek sevdiğine değer vermek ve onu göstermek güzel şey.

Geçenlerde bir yazı okudum. Bir insanın Size verdiği değeri Sizi hiç üzmemesinden değil , üzdüğü zaman bir şeyler yapmaya çalışmasından anlarız .

Sevgi zamanla oluşuyor , verilen değer ile  büyüyor.  Verilen değer  azalınca bırakması kolay oluyor.  Ama aşk çok daha farklı . Bir den oluşan çok şiddetli bir duygu. Geçmesi hem çok zor hem de zaman alıyor. Belki de aşkın en güzel o hali  , hayalinde ki maşuk ‘ a kavuştuğunun hayali .Şairin dediği

 

AŞK hayaldi

Hayale olan özlemdi

AŞK ancak 

Hayalken güzeldi

 Benim okuduğum ve duyduklarım arasında  Aşk hakkında en güzel yorum Said Nursu Hazretleri yapmış.

"Aşk, şiddetli bir muhabbettir. Fâni mahbuplara müteveccih olduğu vakit, ya o aşk kendi sahibini daimî bir azap ve elemde bırakır. Veyahut o mecazî mahbup, o şiddetli muhabbetin fiyatına değmediği için, bâki bir mahbubu arattırır; aşk-ı mecazî, aşk-ı hakikîye inkılâp eder."   Said Nursi

Mutlu Sevgiler günü...

 

 
Toplam blog
: 28
: 116
Kayıt tarihi
: 30.01.17
 
 

 Halil BİÇEN ..