Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '08

 
Kategori
Sinema
 

16:9 ve Kaybedenler'in Galası

16:9 ve Kaybedenler'in Galası
 

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon öğrencilerinden 16:9'un uzun metrajlı filmleri Kaybedenler'i izledik bu akşam Fransız Kültür'de... Baştan sona İzmirli bir film. İlk uzun metraj ama özellikle Gülümse adlı kısa filmleriyle ve 16:9 adlı sinema dergileriyle tanınan ekibin daha neler yapabileceğinin önemli bir göstergesi sunulmuş oldu, aslında. Salon balkon ayakta izlendi, coşku ve içtenlikle alkışlandı. Filme yine İzmirli olarak katkıları bulunan sanatsever başkan Muzaffer Tunçağ da aramızdaydı.

Dokuz Eylül'ün, Türkiye film piyasasına değerli filmciler yetiştirip yetiştirip İstanbul'a 'tayin ettiğini' biliyoruz. Oysa 16:9 Ekibi İzmir'de de sinema filmleri yapılabileceğine inanıyor. Hatta Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde 'Sinema Atölyesi'nin eğitmenleri olarak, filmciliğe merak sarmış, gönül vermiş sanatsever bir grupla sinema filmi çalıştayını başlattılar. Öğrencileri olmaktan ve tanımaktan mutluluk duyduğum bu ekip (Hasan Tolga Pulat, Sunay Terzioğlu, Emre Kavuk, Engin Kılıçatan) bize sinema tarihinden senaryo yazım tekniklerine, türlerden gösterge bilime ve film çekimi aşamasına dek yoğun dersler verecek.

Kaybedenler, sekiz ayrı öyküdeki yaşamların tam teğet geçecekken birbiriyle kesişmesinin filmi... İzmir'de, bir gün içinde kesişen bu yaşamların kilitlenişinin ve yok oluşunun filmi, ancak film noir değil. Beş yönetmeni var: Hasan Tolga Pulat, Cenker Ekemen, Müslim Yazıcı, Emre Kavuk, Engin Kılıçatan.

Bu gece, onların gecesi, kutlu olsun! Gösteri salonunda ve kokteylin verildiği Club En Vélo'daki kalabalık ile gece boyunca süren beğeni desteğinin katlanarak artmasını dilerim.

Kaybedenler güzel bir film! Ekibin emeklerine, gönüllerine sağlık! İzmir ve Türkiye için nice başarılı filmlere imzalarını bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 101
: 2403
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

İzmir'den merhaba! İzmir'de, Göcek'te, Marmaris'te, Milas'ta, Söke'de, Bodrum'da sonra yine İzmir..