Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

16 il ve 68 ilçede yerel seçimler iptal edildi...

16 il ve 68 ilçede yerel seçimler iptal edildi...
 

www.milliyet.com.tr


Yüksek Seçim Kurulunun piyasalar kapandıktan sonra yaptığı açıklamada 2 si Büyükşehir belediyesi olmak üzere 16 il ve 68 ilçede yerel seçimlerin iptal edildiği ve daha önce Resmi gazetede yayınlanan tebliğ gereğince bu seçimlerin 7 Haziran 2009 tarihinde yenileneceği duyuruldu.

İptal istemiyle YSK ya başvuran CHP nin itirazının sonuçlandığı bildirildi. Seçim günü oylar sayılırken bazı bölgelerde elektriklerin kesilmesi, YSK nin bilgisayar sisteminin çökmesi, tutanaklar ve oy pusulalarının çöplerden toplanması, bazı yakılan oyların Jandarma tarafından bulunması ve yarısı yanmış oy pusulalarına el konulmasının yanında, birçok bölgede tutarsızlıkların yaşanması, huzurevlerinde “Oyunuzu kime vereceksiniz?” diye sorulan yaşlıların AKP dışında bir parti demeleri halinde sandığa götürülmediği iddiası üzerine itirazları değerlendiren YSK, yukarıda belirtilen tarihte seçimlerin yenileneceğini bildirdi.

Durumu değerlendiren eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel “Zaten seçim listesinde adım olmadığı için ilk defa seçimlerde oy kullanamamıştım. Bu şekilde ben de oyumu kullanabileceğim.” demiştir.

Seçimlerin yenileneceği il ve ilçeler aşağıdaki yazıda detaylı olarak açıklanmıştır.


http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=33241

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..