Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Grevdeki Atv ve Sabah çalışanlarına sadece bir DTP milletvekili destek verdi.

Grevdeki Atv ve Sabah çalışanlarına sadece bir DTP milletvekili destek verdi.
 

Fotoğraf tarafımdan çekilmiştir.


Geçtiğimiz Cumartesi günü İstiklal caddesinde elinde pankartlarla yürüyen bir grup dikkatimi çekti. Az sayıda olan bu kişiler grevdeki Atv ve Sabah çalışanlarıydı. Bugüne kadar medyanın ilgi göstermediği grevle ilgili olarak seslerini duyurmak için yürüyen bu küçük grup, Galatasaray’da bildiri okuyup, grevlerindeki 44. günü dolayısıyla bastırdıkları broşürleri dağıttılar.

Broşürlerde Turkuaz medya grubunun grevdeki 10 kişi ile birlikte 42 kişinin iş akitlerinin feshedildiğini ve ne kamuoyundan ne de basından bir destek görmediklerini belirttiler.

Milliyet Blog’da yaptığım araştırmada da bu konuda grevin başladığı 13.02.09 tarihinde Necati Tüfekçi arkadaşımızın, grevin 10. günü olan 24.2.2009 tarihinde ise Ezgi Umut arkadaşımızın birer blog yazısına rastladım.

İşverenin “Sendikalı olanı işten atarız, bir daha da iş bulamazlar” şeklindeki tehditleri sonunda Türkiye Gazeteciler Sendikasından istifa edenlerin bile iş akitlerinin feshedildiği anlatılırken, grevciler son çare olarak grevin 12. gününde kendilerini ziyaret eden DTP milletvekili Sebahat Tuncer’in konuyu meclise taşıdığını belirttiler.

Bu kadar sivil toplum kuruluşu, kamuoyu, ve muhalefetteki milletvekillerine rağmen bu konunun her zaman tenkit ettiğim bir DTP milletvekili tarafından gündeme getirilmesini yadırgadığımı söyleyebilirim.

Sebahat Tuncer tarafından TBMM başkanlığına hitaben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından Anayasa’nın 96. ve içtüzüğün 98. maddesi uyarınca yazılı olarak yanıtlaması talebiyle 23.03.09 tarihinde meclise verilen dilekçede şu konulara cevap verilmesi isteniyor.

    Toplu sözleşme ve grev hakkı Anayasa’nın ve yasaların güvencesi altında değil midir? İLO’nun 87 sayılı Sendika Özgürlüğü ve Sendikalaşma Hakkının korunmasına dair sözleşmesine imza atan Türkiye, işçilerin sendikal hakkını korumakta yükümlü değil midir? Grev yapılan Turkuaz işletmesindeki kanun dışı uygulamalarla ilgili olarak herhangi bir inceleme başlatıldı mı? Greve katılan gazetecilerin yerine başka bir birimde çalışanların görevlendirilmesiyle ilgili olarak TGS’nin yaptığı şikayetle ilgili herhangi bir işlem başlattınız mı? 15 gün içerisinde grevdeki 10 gazeteci ile beraber toplam 42 çalışanın iş akitlerinin feshi toplu işten çıkarma değil midir? İşyerinin toplu işçi çıkarma başvurusu var mıdır?

Medya’da göremediğim bu haberi bizzat yerinde görüp, fotoğrafını çekip kamuoyunla paylaşmak istedim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..