Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '11

 
Kategori
Müzik
 

17. Kral Müzik Ödülleri

17. Kral Müzik Ödülleri
 

Dün akşam tesadüfen izledim, 17. Kral Müzik ödüllerini. Bundan önceki 16 ödül törenini de izlememiştim. Ve dün akşamdan bu yana yazılan bloglara bakıp bu konuda yazı göremeyince, gecenin kahramanı Tarkan'ı anmadan geçemedim.

Müzik dünyamız ne yazık ki eski günlerinin çok gerisinde. İş böyle olunca da eskilere rağbet daha bir farklı oluyor. Aslında bu tablo sadece bizde değil, dünya'da da aynı. Şimdi dün akşamdan kısa alıntıları sizle paylaşmak istiyorum.

Bu senenin Onur ödülünü Orhan Gencebay aldı. Kendisi öyle veya böyle birçok kesimce sevilen bir müzisyenimiz olmuştur. Ödül gecesinin şampiyonu Tarkan oldu. Tarkan, son yılların en iyi pop sanatçılarımızdan biri olduğunu bir kez daha bizlere hatırlattı. Tarkan, medyada fazla görülmeyen, işinde disiplinli, titiz çalışan ve bunun karşılığını almasını bilen bir sanatçımız.

1972 Almanya'da doğan Tarkan Tevetoğlu, 1992 den beri müzik dünyasında. "Yine Sensiz" albümündeki "Kıl oldum abi" şarkısı ile dikkatleri üzerine çekmişti. Sonra 1994 de "A Acayipsin", 1997 de "Ölürüm sana" ve diğerleri.

Son olarak 2010 da çıkardığı, "Adımı kalbine yaz" ile 17. Kral Müzik ödüllerinde büyük bir başarıya imza attı. Bu son çalışmasındaki "Sevdanın son vuruşu" büyük beğeni topladı.

Şarkının söz yazarı Aysel Gürel'i bir kez daha andık. Kızı Müjde Ar, annesinin giyim stili ile sahneye çıktı. Ve annesinin ağzı ile cennetten haberler getirdi. Orada birçok sanatçı gördüğünü ama hiç bir siyasetçiye rastlamadığını söyledi, büyük bir alkış aldı.

Aysel Gürel gibi, Tarkan'a destek veren bir başka isim de Sezen Aksu idi. Sezen Aksu'da dün gecenin önemli konuklarında dı. Sezen, büyüklüğünü bir kez daha gösterek uzun yıllar bir arada göremediğimiz Levent Yüksel, Sertap Erener ve Aşkın Nur Yengi'yi bir araya getirerek eskide kalan yıllardaki gibi şarkılarından bir derleme yaptılar.

Dün gece, siyasetten politikadan uzak saatler dakikalar geçirdik. Ve Tarkan'ı bir kez daha severek dinledik...

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..