Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '12

 
Kategori
Aile
 

19 çocuklı çılgın Duggar Ailesiyle tanışın!

19 çocuklı çılgın Duggar Ailesiyle tanışın!
 

Duggar Ailesi, kalabalık aile


Bir, iki, üç değil. Tam 19, evet yanlış duymadınız 19 çocuk! Bu yazımda sizleri Amerika’nın Arkansas eyaletinde yaşamlarını sürdüren Duggar Ailesiyle tanıştırmak ve ilginç yaşamlarından kesitler vermek istiyorum. Duggar ailesi birkaç sezondur TLC kanalında yayınlanan “19 Kids and Counting-19 Çocuk ve Saymaya Devam Ediyor” isimli programı yapıyor. Programda ailenin günlük yaşantısı konu ediliyor.

duggar ailesi

Duggar ailesi, anne-baba, 19 çocuk, gelin ve torun

1966 doğumlu anne Michelle (46) ve 1965 doğumlu baba Jim Bob’un (47), 28 senelik evliliklerine sığdırdıkları, 2 çift ikiz çocuk da dahil olmak üzere, 9 kız ve 10 erkek çocuklarıyla mutlu bir yaşantıları var. İşin ilginci tüm çocukların isimleri J harfiyle başlıyor. Çocuklarından sadece en büyük oğlan Joshua “Josh” evli ve şimdilik! 2 çocuk sahibi…

Duggar ailesi yakın plan. Yalnız aman diyeyim. Baba Jim ile anne Michelle mümkünse bir daha öpüşmesinler :)

Bir Aşk Hikayesi

Michelle ve Jim Bob’un tanışma hikayeleri ilginç. Jim Bob dindar bir aileden geliyor. Liseye giderken bir akşam, aynı kiliseden bir arkadaşıyla beraber Michelle’in evine ziyarete gidiyorlar. Ancak sessiz bir çocuk olan Jim Bob, utancından fazla konuşamıyor ve gelecekteki karısı Michelle üzerinde önemli bir etki bırakmıyor. Öte yandan Jim Bob Michelle’den çok hoşlanıyor ve onunla bir gelecek paylaşmayı ümit ediyor. 1 sene sonra Michelle tesadüfen Jim Bob’un annesinin dondurmacı dükkanında çalışmak için başvuruyor ve Jim Bob’un annesine bastırmasıyla işe giriyor. Jim çekingen olduğu için uzunca bir süre Michelle’e çıkma teklif edemiyor. Sonunda cesaretini toplayıp ettiğinde, Michelle kabul ediyor. İlk kez bir okul balosuna beraberce gidiyorlar. Balodan dönerken Michelle Jim’in arabasını kullanmak için izin istiyor. Jim de, sonradan itiraf ettiğine göre, vites değiştirmeye yardım ederken ellerinin birleşmesi hevesiyle kabul ediyor. O gece evin önünde saatlerce sohbet ediyorlar. Böylece arkadaşlıkları başlıyor.

Nasıl Bu Kadar Çocuk Yaptılar?

Jim ve Michelle evliliklerinin başlangıcında 2-3 çocuk düşünüyormuş. Bu yüzden Michelle doğum kontrol hapı kullanmış. 3 sene sonra çocuk yapmak için hapı bırakınca ilk çocukları Joshua dünyaya gelmiş. Joshua’dan sonra yeni bir bebeğe hazır olmadıkları için Michelle doğum kontrol hapına yeniden başlamış. Ama inanılmaz birşey olmuş ve hapı almaya devam ediyorken hamile kalmış. Ancak bu hamilelik düşükle sonuçlanmış. Dindar bir aile olan Duggar’lar bu duruma çok üzülüp, bundan sonra kaç çocuk sahibi olacaklarına Tanrının karar vermesine söz vermişler ve her türlü doğum kontrol metodlarını uygulamaktan vazgeçmişler. Ardından ilk ikizleri Jana ve John dünyaya gelmiş. Daha sonra yaklaşık her 1-1,5 yılda bir Michelle hamile kalarak, 19 çocuğa ulaşmışlar.

Ailenin Bir Günü Nasıl Geçiyor?

Aile güne İncil okuyarak başlıyor. Ailede her büyük çocuk, bir küçük çocuğu himayesine almış ve ona dişlerini fırçalama, giyinme, yemek yeme gibi günlük işleri yapmakta yardım ediyor. Kahvaltıları genellikle self servis (kendi kendine servis etme) şeklinde yiyorlar. Ardından ev işleri geliyor. Ev işleri her çocuğa paylaştırılmış durumda. Duggar ailesi çocuklarına evde eğitim veriyor. Sabah saat 9-12 arası eğitimlerini alıp, derslerini yapıyorlar. 12'de öğle yemeği yiyorlar. Büyük çocuklar pişiriyor ve tüm çocuklar temizliyor. 13,30'da ailenin ufakları öğle uykusuna yatıyor. Büyük çocuklar annelerinin de yönlendirmesiyle saat 15'e kadar yine topluca ders çalışıp, 15'de daha küçük gruplara ayrılıyorlar. Dersini bitiren paydos yapıyor. Saat 18'de akşam yemeği yeniyor. Yemekten sonra ortalık toplanıp, özgür saatlere geçiliyor. Saat 21'de babanın başkanlığında yine İncil okunuyor. Küçükler çoğunlukla bu sırada uykuya dalıyor. Büyükler de anne ve babayla biraz daha sohbet ettikten sonra gün bitiyor. Ailede her çocuğun aylık olarak yapması gereken işleri (ders, ev işleri vs) içeren bir planı var ve bu plana uyuluyor.

Duggar Çamaşır Odası

4 tane sanayi tipi makinada yıkanan çamaşırların ütüsünü düşünemiyorum bile…

Duggar Elbiseleri

Elbiselerin asıldığı odanın kapısına mağaza tabelası koysanız yeridir.

Finansal Durumları Nasıl?

Ailenin babası Jim, ihtiyaçları için borç almak üzereyken bir finans seminerine gitmiş. O seminerde edindiği bilgilere istinaden mevcut evlerini satmış ve yeni evlerini alana kadar para biriktirmişler. Şu anda hiç borcu olmayan aile genellikle kullanılmış giysi ve eşyalar satın alıyor ve yeni eşyalarla aradaki farkı tasarruf ediyor. Baba Jim emlak işleriyle uğraşıyor ve yatırımcılık yapıyor. Ailenin kira geliri de var.

Doğumları Nasıl Olmuş? Giderek Kolaylaşmış mı?

Michelle 13 defa normal doğum ve 4 defa mecburiyetten dolayı sezaryen yapmış. Sezaryenden sonra da normal doğumlar yapmış. Sezaryede oluşabilecek komplikasyonlardan ötürü anne ve bebek için en sağlıklı olduğunu düşündüğü normal doğumu savunuyor. Bu kadar çok doğum yapmasına rağmen doğumların hala zor olduğunu düşünüyor. Tecrübe sahibi olmak önemli olsa da her doğumun farklı olduğuna ve annenin kendini bu sürece sağlıklı bir şekilde hazırlamasının önemine inanıyor.

Çocuklara Nasıl Terbiye Veriyorlar?

Çocukları yetiştirirken onların yaptığı güzel işleri övmenin onların yaptığı yanlışlarını düzeltmekten 10 kat daha fazla önemli olduğunu savunuyorlar. Yaptıkları övgülerin pek azı çocukların dış görünüşleriyle ilgiliyken, çoğu karakterleri ve güzel huylarıyla ilgili oluyor.Çocukların yaptığı hatalı bir davranış olduğunda onlara sesini yükseltme yerine, sesini alçaltma yöntemini uyguluyorlar. (Amanın nasıl birşey bu!)

Duggar Kızların Odası

Odadan çok kız yurdu gibi…

Bu Kadar Kalabalık Bir Ailede Anne ve Baba Birbirine Nasıl Vakit Ayırıyor?

Jim ve Michelle haftada bir gün çocuklardan ayrı olarak yemeğe çıkıyor. Bu arada çocuklara büyükanne bakıyor. Ayrıca gün içinde yaşadıkları bir sorun olursa, onu çözmeden uyumuyorlar.

Kalabalık Bir Aileye Sahip Olmanın En Zor Yönü Ne?

Çocukları gücendirmeden her biriyle tek tek ilgilenebilmek. Bunu sağlamak için anne ve baba her çocukla haftada bir birebir zaman geçiriyor ve hayallerini, yapmak istediği şeyleri ve hatalarını konuşuyorlar.

Duggar Mutfağı

Ev kalabalık olunca, mutfağa da açık büfe lazım…

Duggar Mutfak Masası

A-ha bu da mutfak masası. Her yemek bizim bayram yemeği kıvamında…

Kalabalık Bir Aileye Sahip Olmanın En Güzel Yönü Ne?

Asla sıkıcı bir zamanları olmuyor. 19 tane çok yakın arkadaşa sahip olmak gibi birşey…

Nerede Yaşıyorlar?

Toplamda $87,000'a malettikleri, 650 metrekarelik bir evde yaşıyorlar. Evin yapımına 2000 yılında başlandı. Discovery Networks adlı televizyon kanalı, tamamlanması için Arkansaslı inşaat işçilerini gönüllü olarak organize etti. Ev 2006 yılında tamamlandı. Boyanması, dekorasyonu ve diğer detayları da, bir saatlik bir televizyon programı olması karşılığında, Discovery Networks ve diğer kurumsal sponsorlar tarafından karşılandı.

Duggar Salon

Vay babam vay. Salonları otel lobisi gibi…

Neden Çocukların Hepsinin İsmi J ile Başlıyor?

İlk çocukları Joshua’ya isim koyarken İncil’de adı geçen cesur birinden esinlenmişler. Ardından gelen ikizlere tesadüfen Jana ve John-David ismini vermişler. Daha sonraki çocukları olan Jill’in de son çocukları olup olmadığını bilmeden ismini J harfiyle başlatmışlar. Ardından gelen çocuklara da kendilerini dışarıda hissetmemeleri için hep J ile başlayan isimler vermişler. Seneler boyunca J ile başlayan isimler koymak tüm aile bireylerinin katıldığı bir oyun haline gelmiş.

Aileyle İlgili İlginç Notlar

  • Aile bireyleri dans etmekten hoşlanmıyor.
  • Yaramazlık yapanlara verilen ceza bir kitap alarak sessizce okumak.
  • Yıkanma saatlerinde aile küçük bir fabrika gibi. Pijama, havlu gibi bütün ihtiyaçlar alınıyor. Banyo küveti dolduruluyor. En temiz olandan başlanarak tek tek yıkanılıyor.
  • Duggar kızlarından biriyle çıkmak için evin babasına danışmak gerekiyor. O, kızlarının nelerden hoşlandığını ve gelecekteki koca adaylarında ne aradığını biliyor :)
  • Aylık mutfak masrafları $3,000. Ayda 1 defa büyük ve birkaç defa küçük mutfak alışverişi yapıyorlar.
  • Televizyondaki yayınları onaylamadıkları için, televizyonları olmasına rağmen, televizyon hizmeti satın almamışlar. Televizyondan sadece DVD izliyorlar. Bu arada ironik olarak, televizyonda yayınlanan programları için evlerinde sürekli çekim yapan bir kameraman ekibi var.
  • İnternet kullanıyorlar ancak çocukların uygun olmayan websitelerine erişimini engelleyen internet kilidi var.
  • Dindar yaşayışlarına uygun, mütevazi olarak tanımladıkları bir giyim sitilleri var. Kızlar diz altı etek giyiyor ve saçları hep uzun. Erkeklerin saçları hep kısa. Kızların ve erkeklerin giyindikleri kıyafetlerin cinsiyetlerini ayırd edecek şekilde olması gerektiğini savunuyorlar. Kızlar yazın havuza girerken haşema benzeri mayo giyiyor.
  • Çocuklar flört edebiliyor, ancak fiziksel temas yasak ve bir büyük yanlarında oluyor.
  • 2011 senesinde Michelle 20. çocuğa hamile kaldı. Ancak birkaç ay sonra çocuğu düşürdü.

19 çocuklu çılgın Duggar ailesinin yaşantısını takip etmek beni çok eğlendiriyor. Umarım sizin de hoşunuza gitmiştir. Pssst! Bir dahaki sefere çocuğunuz yaramazlık yaptığında “Off, bu çocuk beni çok yoruyor. Ne zaman bir oh! diyeceğim” diye düşünmeyin. Beterin de beteri var… Sağlıcakla kalın.

Sevgiler,
Tanla
Diger yazilarim için>> http://www.bebekveben.com
Facebook>> Bebek ve Ben http://www.facebook.com/pages/Bebek-ve-Ben/156814961053785
Twitter>> Bebek_ve_Ben http://twitter.com/Bebek_ve_Ben
 

 
Toplam blog
: 143
: 7266
Kayıt tarihi
: 19.09.11
 
 

Merhabalar! Adım Tanla. Dijital tasarımcıyım. Eşim Kuzey ve küçük oğlum Can'la beraber dünyayı ke..