Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
 

19 Mayıs 1919 ‘’YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM ’’ parolasıyla başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıç tarihi.. Türk Milletinin, kutsal toprakların ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırışı..

Bugün aynı zamanda Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı..

Atatürk, cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği, Türkiye cumhuriyet’inin geleceğini gerçekleştirmede temel güç kaynağıdır.

Bu nedenle Atatürk, ‘’Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz’’ demiştir.

Bugün milletçe sahip olduğumuz her şey, cumhuriyetin eseridir.. Anayasamızın birinci maddesinde, ‘’Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir’’ hükmü, ikinci maddesinde ise; Cumhuriyet’in nitelikleriyle ilgili hüküm yer alır.

Buna göre; Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılıdır. Atatürk milliyetçiliğine bağlıdır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu hükümler değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Atatürk’ün en büyük eseri olan cumhuriyete karşı yönelebilecek iç ve dış tehlikeler, onun Gençliğe Hitabesinde açık bir şekilde belirtilmiştir.

Dün olduğu gibi bugün ve yarın da cumhuriyet rejimi çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalabilir. Bu tehlikeler çok yönlü olabilir. Koşullar ne olursa olsun her Türk vatandaşının görevi; cumhuriyeti koruyup kollamak, Onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak, izinde yürümektir.

Türk milletinin sonsuza kadar huzurlu ve mutlu yaşaması, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dış tehlikelere arşı korunmasına bağlıdır. Bu konuda her Türk vatandaşı duyarlı olmalı, üzerine düşeni yerine getirmeli.

Atatürk bununla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etmiştir;

‘’Cumhuriyet’i, onun icaplarını yüksek sesle anlatınız. Cumhuriyet’i prensiplerini sevdiriniz. Bunu kalplere yerleştirmek için hiçbir fırsatı ihmal etmeyiniz’’

Çocuklarımıza ve gençlerimize vereceğimiz öğrenimin sınırı ne olursa olsun, onlara; Bayrağımızın, İstiklal marşımızın kutsallığını, vatanının bölünmez bir bütün olduğunu, Türk devletine ve milletine düşman olanlarla mücadele etmelerini öğretmek önce biz öğretmenlerin, sonra tüm milletin birinci vazifesi.

Değerli gençler;

Binlerce şehit vererek, yokluk ve sıkıntı içinde, büyük özverilerle kurulan ‘’TÜRKİYE CUMHURİYETİ’’ sizlere emanettir. Bu değerli emaneti, sonsuza kadar korumak sizin ve hepimizin birinci vazifesizdir.

Siz gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte, bu vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

ATAM !

BU DÜNYA DÜNYA DÖNDÜKÇE, BU BAYRAĞI TAŞIYAN BİLEKLERİ BÜKMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

SAYGILARIMLA.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..