Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

19 Mayıs...

19 Mayıs...

Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım, (Türkiye Cumhuriyeti Devleti.) gözüm arkada kalmayacak. Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir. - Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK.

SEVGİLİ OKURUM, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız her yıl 19 Mayıs'ta büyük millet olmanın verdiği gururla, onur duyarak ve mutlulukla. Nasıl ki insanların başarılarla dolu kişisel tarihleri olursa milletlerinde kahraman oldukları şanlı tarihleri olur. Dolayısıyla bundan yüz bir yıl önce Mustafa Kemal bağımsızlık ideali, görüşü, düşüncesi, inançları ve engin bakış açısı doğrultusunda Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda19 Mayıs 1919 günü Atatürk Samsun'a çıkmasımilli mücadele dönemini fiilen başlatmış, Türk Milletine yaşananları anlatarak, büyük çalışma göstererek, Türk tarihinin bir dönüm noktasınıbüyük zafere giden yolun başlangıcını açmıştır. Yapılan kongreler ve toplantılar sayesinde ilk Meclisimiz kurularak bağımsızlık üzerine çalışmalar yapılmıştır.Yapılan uzun soluklu savaşlar sonrasında ise Türk toprakları düşman işgalinden kurtularak, Cumhuriyet yönetimine geçilmiş ve Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur.

GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA DA, vazgeçilmez güç kaynağımız milletin kendisidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği genç insanlarımıza büyük görev ve ödevler düşmektedir.

CUMHURİYET VE DEMOKRASİ ÖLÇÜLERİNDE, sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamının hakim olduğu bir ortamda üstesinden gelinemeyecek, hiçbir sorun olmayacağı gibi başarılamayacak bir konu da yoktur. Bu bakımdan ülkemizin birlik ve bütünlüğüne ve kardeşliğine yönelen her türden hain saldırı (15 Temmuz alçak fetö saldırısı ve öncesindekiler gibi.) veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenmeli iç ya da dış güç anlamında hiç bir yabancı düşmanın hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına imkan ve meydan verilmemelidir.

VE ÇOK İYİ BİLİNMELİDİR Kİ, Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan yagane güç ve yegane gerçek bir demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Bu bakımdan tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini ve Anayasal düzenini korumaya kuşkusuz sonuna kadar kararlıdır ve kararlı olmayı sürdürecektir. Bu durumun sonsuza kadar da böyle devam edeceğinden değerli gençlerimizin ve kimsenin şüphesi olmasın!

ÖNEMLİ NOT: Bendeniz bu bayram yazım için bireysel bir tercih olarak, köşemin fotoğraf bölümüne kendi kişisel fotoğrafımı koymadım. Fotoğraf bölümüne  Ülkemizin Kurucu Lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, seçimini yaptığım  bir görselini koydum.

KUTLAMA NOTUM: Milletçe yeni bir yılın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına kavuşmanın büyük mutluluğu içindeyiz. Türk gençliğine ve milletimize şanlı, kutlu, mutlu olsun diyorum, efendim...

 

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..