Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '21

 
Kategori
Edebiyat
 

1Q84 - Haruki Murakami

Kitabı, George Orwell'in 1984 kitabından sonra okumam büyük şans oldu. 1Q84 kitabını okumadan önce mutlaka 1984 kitabını okuyun, Rus klasiklerini de okumak faydalı olur. Bu kadar uzun bir romanı bitmesin diye okursunuz, kitabın bir büyüsü var. Sizi bir süre sonra içine çekiyor. Bu büyüleyici dünya yaratma tarzı, Dostoyevski’nin eserlerinde görülüyor, uzun anlatımlar sonucunda yeni bir dünya tanımlar daha sonra sizi içine çeker, bu dünyadaki karakterden biri gibi hissetmeye başlarsınız.  

Kitabın kahramanlarından Tengo ve Aomame geçmişten günümüze öyle detaylı anlatılıyor ki, sanki tanıdığım iki karakter, yazar nasıl başardı bilmiyorum ama düşününce, dış görünüşleri bile gözünüzde canlanıyor. 

1Q84 tek kitap gibi okumuş olsam da 3 adet devam niteliğinde kitaptan oluşuyor. Özellikle final bölümü nasıl bitti anlamadım. Kitap çok uzun olsa da, aslında hikaye bence çok kapsamlı değil. Kitap ile ilgili tek eleştirim, anlatılmış olayların tekrarlarının fazla olması. Geçmişte yaşanan bazı hikayeleri 2-3 kez tekrar ele alıyor, bu kısımları ve 3. kitapta yer alan cenaze merasimi kısmını hızlı okumak lazım. 

 
 
Toplam blog
: 3
: 81
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

Uygulama Geliştirme Mimarı, Bilgisayar Mühendisi, okuduğum kitaplar hakkında yorumlar içerir.  ..