Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

2. Kariyer Panayırı Başlıyor

2. Kariyer Panayırı Başlıyor
 

www.kariyerpanayiri.com


“İş Aramak ve Mutlu Sona Ulaşmak Zorlu Bir Süreçtir.”

İnsanlar, içinde yaşadıkları toplumda saygın bir yer edinebilmek, rahat bir yaşam sürdürüp, mutlu olabilmek için; bir meslek sahibi olmak ve çalışmak mecburiyetindedirler. İş hayatı her ne kadar insanlara korkutucu gibi görünse de; insanın günlük yaşamını idame ettirebilmesi yönünden büyük önem taşımaktadır.

Gençler, hayatlarında farklı arayışların içinde olanlar ve çalışmakta oldukları pozisyonları, sektörleri değiştirmek isteyenler… İnsanlar çeşitli nedenlerle toplum içinde üstlendikleri rollerini değiştirmek isteyebilirler.

İş aramak ve yeni bir işe girmek kadar, iş dünyasında iyi yetişmiş ve yüksek kaliteye sahip elemanlar bulmak da işverenleri zorlayan, çetin bir süreçtir. Her gün iş ilanlarına yapılan on binlerce başvurunun arasından, pozisyon ve kurum kriterlerine uyan personel adaylarını belirleyebilmek; “benim” diyen her insan kaynakları uzmanının harcı olmasa gerek. Yapılan her iş görüşmesi ve akabinde gerçekleştirilen işe alım süreci; personel adaylarının kendi yaşamlarını idame ettirebilmede rotalarını belirlediği gibi, kurumların da ekonomik varlıklarını sürdürmede kaderini çizmektedir.

İlki 24 ve 25 Nisan 2007 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilen Ulusal Kariyer Panayırı; 18 Nisan 2008 Cuma günü kapılarını ziyaretçilerine yeniden açacak. İki gün sürecek olan panayır, aynı zamanda Türkiye’nin kariyer odaklı ilk ulusal panayırı olma özelliğine sahip.

Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) ve Sabah İŞ’te İnsan Gazetesi’nin ortaklığında gerçekleştirilecek olan panayıra katılımın bu sene de yoğun olması bekleniyor. Geçen sene 50 firma ve 6000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Ulusal Kariyer Panayırı’nı, bu sene 12000 kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

Girişin ücretsiz olacağı 2. Ulusal Kariyer Panayırı’nda, Türkiye’nin sektöründe lider kuruluşlarının temsilcilerinin, konusunda uzman isimlerin ve hepimizin yakından tanıdığı bazı ünlü kişilerin kendi alanlarında verecekleri seminer ve konuşmalar da yer alacak. Bu seminerlerle birlikte hem katılımcıların çalışmak istedikleri sektörleri, iş başvurusu yapmayı düşündükleri kurumları daha yakından tanımaları sağlanarak, katılımcıların daha bilinçli bir şekilde kariyerlerine yön vermelerinde yardımcı olunacak, hem de kuruluş temsilcilerinin, ileride birlikte çalışmayı düşünecekleri eleman adaylarını daha yakından tanımaları sağlanacaktır.

İş arayışını hâlâ mutlu sonlandıramamış biri olarak, 2. Ulusal Kariyer Panayırı’nı iple çekiyorum. Benim gibi arayış içinde olanlara, İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilecek 2. Ulusal Kariyer Panayırı’nı mutlaka ziyaret etmelerini öneririm.

2007 1. Ulusal Kariyer Panayırı ile ilgili istatistikler ve yer krokisi hakkında bilgi için: www. kariyerpanayiri.com.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..