Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Tekerlekli sandalyeye kılıf

Tekerlekli sandalyeye kılıf
 

Engelli bir arkadaşımız tamamen kendi ihtiyacından yola çıkarak güzel bir icatta bulunmuş. Engelsiz Gazete aracılığı ile bana ulaştı ve Engelsiz Gazete’de bununla ilgili haber yapılması konusunda ricada bulundu. Birlikte konuşmalarımız sonrasında gazetemizde haberimizi hazırladık. Birçok kişi hazırlamış olduğum haber sayesinde bilgilenmiş olsa da bazı okurlarım bunu görmemiş olabilir. Oysa güzel ve değişik ayrıca birçok engelli arkadaşımızın da işine yarayabilecek güzel bir buluş. Özellikle de bunu engelli bir arkadaşımın yapmış olmasının ayrı bir önemi var. Sonuçta bu birçok engelli arkadaşımıza da örnek olabilir kafalarındaki buluşları hayata geçirmelerinin önünde engel olmadığını gösterebilir.

Öncelikle bu girişimci engelli arkadaşımızı tanıtmak istiyorum. Abdullah Erkam Güzel, 1994 doğmuş. İlkokuldan başlayarak ayağında yavaş yavaş ilerleyen ve halen teşhisi konulmamış bir rahatsızlık olmuş. Her yıl durumu daha da kötüye gitmiş ve yürümekte zorlanınca önce destekle yani koltuk değnekleri ile yürümeye başlamış. Aradan yıllar geçtikçe artık koltuk değnekleri ile de yürüyemez olmuş ve tekerlekli sandalye kullanmaya başlamış. 9 yıl boyunca doktor doktor rahatsızlığının çaresini aramasına rağmen teşhis bile konulamamış.

Akülü Tekerlekli Sandalyesi ile dışarı çıkıp gezerek günlerini geçiren Abdullah, eve döndüğünde sandalye temizliği ile uğraşılması durumu ile karşı karşıya kalınca başkalarına yük olmamak için bir yıl önce tamamen kendi ihtiyacından yola çıkarak tekerlekli sandalyesinin tekerleklerine kılıf icat etmiş. Deri ve lastik gibi malzemeler kullanarak ürünü tasarlayan Abdullah, sorununu çözmüş ama başka engelli arkadaşların da böyle bir ürüne ihtiyacı olabileceğini düşünmüş. Bundan dolayı herkes faydalansın diye paylaşmaya karar vermiş.

Engelsiz Gazete, bunu haber yapıp duyurduktan sonra Abdullah’ın satışlarında artma olmuş, bize teşekkürlerini iletti. Engelsiz Gazete olarak engelli haberleri ile engelli bireyleri bilgilendirmek haricinde böyle girişimci başarılı engelli arkadaşlarımıza da destek olmak amacındayız. Bu amacımızı gerçekleştirmenin memnuniyetini hissediyoruz.

Ayrıca Abdullah, hayatını kolaylaştırıcı bu ürünü kendine saklamayarak başka engelli arkadaşlarının da faydalanabilmesi için satışını yaparak hem kendisi bir iş sahibi hem de engelli arkadaşlarının ihtiyacı giderilmiş. Tebrik ediyorum kendisini ve hayatında başarılar diliyorum. 

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..