Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '10

 
Kategori
Spor
 

2010 Vancouver Kış Olimpiyatlarının 5 rüya sporcusundan biri, Tuğba Karademir!

2010 Vancouver Kış Olimpiyatlarının 5 rüya sporcusundan biri, Tuğba Karademir!
 

TUGBA KADADEMIR


12-28 Şubat tarihleri arasında Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlenecek olan kış Olimpiyatlarında Tuğba Karademir * Türkiye’yi bir kez daha temsil edecek.

Bu olimpiyatlar, Tuğba için daha farklı bir anlam taşımaktadır...

Panasonic firması, zor şartlar altında ve kendi gayretleri ile kış olimpiyatlarına katılma başarısını elde eden sporculardan 5 ‘ine bir blog açarak hayranlarının desteklemesine imkan sağlamıştır.

Tuğba’nın Kış Olimpiyatlarına katılabilme rüyası o denli kolay olmamıştır. Tuğba gibi sprorcularımızın bireysel gayretleri desteklenmeli ve motive edilmelidir.

Dünya’nın bir çok ülkesinde buz pateni ile uğraşan sporcuların bir rock ilahı gibi ilgi görmesine rağmen ülkemizde bu spora malesef ilgi gösterilememiş, hatta özel sektör hiç destek olmamıştır.

Kanada’da, Türkiye’de olduğundan daha fazla tanınan Tuğba ve ailesi, ülkesini gururla temsil etmek için 2006 yılına kadar kendi maddi imkanları ile yollarına devam ettiler.

Eurovision’a katılan sanatçılar birden kendilerini para havuzunun içinde buluyorlar. Futbolcular da aynı şekilde sponsorlerinden destek alabilmektedirler. Bir çok yerli firma sanatçılara sponsor olabiliyor. Ancak, çok daha prestijli bir olay olan Kış Olimpiyatları için özel sermayenin daha fazla destek olması ve sporcu sayısı ile yarışılan dalların artması; gelecekte ülkemizde gerçekleştirmeyi arzuladığımız Olimpiyatlara ev sahipliğini yapmaya layık olacağımız kadroyu oluşturmamız ile mümkün olabilecektir.

Tuğba'ya destek olmak için Panasonic blog'una - http://5dreams.panasonic.net - sizler de bir kaç satır yazabilirsiniz.

Tuğba Karademir’e Şubat ayında başlıyacak olan müsabakalarda başarılar ve bol şans diliyorum.

(*) Tuğba Karademir daha 8 yaşında ilk defa milli formayı giyip, Hollanda’da yapılan Uluslararası yarışmada 13 yaş ve altı sporcuların yarıştığı klasmanda 5, nci olmus ertesi yıl ve daha sonraki yıllarda aynı yarışmada defalarca 1.nci olmustur.

10 yaşında iken, Balkan Oyunlarında ükemize Sampiyonluk kazandıran Tuğba ve ailesi, Türkiye’de ilerleyemeyeceğini anlayarak 1996 sonlarında Kanada'ya yerleştiler.

Yoğun ve disiplinli bir çalışma sonrasında katıldığı yarışmalarda basamakları hızla çıkmaya başlayan Tuğba, 2006 yılı olimpiyatlarında Türk bayrağı ile yarıştı ve Olimpiyatlarda basarili 2 program sunarak tum Turkiye’nin ilgisini hic de alışık olmadığı bir dalda Kış Olimpiyatlarına, Italyanin Torino kentine çekti.

Tuğba Olimpiyatlarda temiz bir kisa program sunmus ve finale kalmayi da basarmisti. Tuğba Olimpiyatlar esnasında sadece Turkiye’nin değil tüm Dünya basının ilgi odağı oldu. Önce Associated Press’in büyük bir roportaji tum dunyanı önemli yayın organlarında yayınlandı. i”Washington Post, Forbes, ...” . Ardından Amerikan’in NBC Televizyonu Tuğba’nın kısa programını yayınladığı, Bayanlar Serbest Programinin açılışında prime time’a denk gelen zaman diliminde; Tuğba’yi ve ailesinin azmini ve fedakarlıklarını anlatan 15 dakikalık bir belgesel program yayınladı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25042434/

http://www.tugbakarademir.org/Biografi.html

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tu%C4%9Fba_Karademir

http://5dreams.panasonic.net/

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..