Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

2014-2015 dönemi Eylül ayı Öğretmen atamaları

2014-2015 dönemi Eylül ayı Öğretmen atamaları
 

İNSANLIĞA FAYDA SAĞLAYANLAR, İYİ YETİŞMİŞ ÖĞRETMENLERİN KATKILARIYLA MÜMKÜNDÜR.....


Her yıl olduğu gibi gerçekten bu sene de öğretmen adayları büyük bir  süprizle karşılaşarak, yeni bir eğitim öğretim yılının başında, atamaları yapılmak üzere. Bu onlar için gerçekten bulunmaz bir nimet, çok kıymet bilinecek harika bir durumdur. Ha bu atamalar yeterli mi, hayır yeterli değil. Yine de; bizler ve adaylar için gerçekten sevindirici bir haberdir. Bazıları çok ağır bir şekilde eleştirse de, bir bakıma bugüne kadar birçok öğretmen adayı, bu sevinci yaşamaya devam etmiştir. Hemen her yıl bir sürü öğretmen ataması yapılmıştır. Gerçekten bu durum adaylar için çok büyük bir şanstır. Diğer taraftan, KPSS sınavına girip te iyi puan alan birçok arkadaş, yıllardır atama için beklemekte olup, halen istedikleri yerlere atanamamıştır. Atansalar dahi, atanmaları çok meşakkatli olmuştur. Yani öğretmenler her yönüyle diğer KPSS sınavına girmiş arkadaşlara göre, çok ama çok şanslıdır. Her yıl muhakkak birçok öğretmen adayı, atanma şansı yakalamaktadır. Bunun altını çizerek belirtmek gerekir. O yüzden burada  fazla söze gerek yok. Eğer sen KPSS sınavlarına iyi bir şekilde çalışıp, üst düzey bir puan alırsan, kimse senin atanmanı engelleyemez. İş adayın kendisinde bitmektedir. Bir öğretmen adayı; öncelikle oturup, genel yetenek ve genel kültür konularını, çok ama çok iyi bir şekilde çalışarak, kendini çok üst düzeye getirmeli ve üzerine de özellikle altını kalın puntolarla çizerek belirtmek gerekirse, eğitim bilimlerini sular seller gibi öğrenmelidir. Burada eğitim bilimlerine özellikle vurgu yapmak gerekir. Bir öğretmen adayının olmazsa olmazıdır. Onun için çok ama çok önemlidir. Bundan kaçış yoktur. Eğer sen tam manasıyla derslerine çalışıp ALLAH'TAN DA hayırlısını dilersen, kimse senin kısmetini engelleyemez. Sen tam manasıyla sınavına konsantre olduktan sonra, kimse senin öğretmenlik hakkını yiyemez. Eğer sen inanırsan ve derslerine sıkı bir şekilde çalışırsan, aşılmayacak hiç bir şey, hiç bir engel önünde duramaz. İste, inan ve senin olsun.

Bir öğretmen vardı, ne hallerde yaşardı,
Bir öğretmen vardı, hayatını çocuklara adadı,
Bir öğretmen vardı, ne yer ne içer anlaşılmadı,
Bir öğretmen vardı, vatanı çocuklara en iyi o anlattı,
Bir öğretmen vardı, geride muhteşm bir, hoş seda bıraktı,

Bir öğretmenin hayatı tüm insanlığa her zaman ve her şekliyle örnek ve  ilham kaynağı olmalıdır. Dürüstlüğünden hiç bir zaman taviz vermemelidir.

Öğretmenliği gerçekten severek ve isteyerek yapanlara ne mutlu.

Bu yolculuk onların gelecekte altın nesillerin yetişmesinde önemli bir adım. Hayat yolculuğunda yollar o kadar da güllük gülistan değil. Yolda karşımıza iyiler de çıkar, kötülerde önemli olan iyiyi kötüyü ayırt edebilmekte. Bilinçli, yararlı, merhametli, saygılı insanların yetişmesinde en önemli görev şüphesiz ki öğretmenlerindir.

Ben severim ve sayarım senin gibi ilim adamını,
Kimseler söz söylemez sana, her zaman yalnız kalsanda,
Ben koşarım senin yanına, seni yalnızlıktan alıkoyarım,
Her zaman dürüst ve doğruluk için bir anıtsın benim yanımda,

Tüm öğretmenlere ve öğretmen adaylarına bu önemli dava yolunda başarılı olma temennisiyle... Sevgiyi, şefkati, merhameti, iyiliği, güzelliği, doğruluğu eksiksiz çocuklara aşılamanızı tüm millet beklemekte, yolunuz açık olsun.....
             

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..