Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '15

 
Kategori
Blog
 

2015.12.12-MB toplantısının içeriğine dair

2015.12.12-MB toplantısının içeriğine dair
 

Atanur YILDIZ, Kerim KORKUT, Sabahattin-Selma ŞAKİ Mehmet Emin YOLSAL, Kadri KANPAK, Yılmaz ÇETİNGÖZ, Tülin-Tamer ÇAĞDAŞ, Rıza ÜSKÜDAR


Daha önce yaptığımız duyuru doğrultusunda 2015.12.12 cmts (dün) Taksim İktisatlılar evindeki buluşmamızda Ankara'dan Mehmet Emin YOLSAL, Eskişehir'den Rıza ÜSKÜDAR, İzmit'ten Atanur YILDIZ, İstanbul'dan Yılmaz ÇETİNGÖZ ve Kerim KORKUT ayrıca katılımcısı olduğum Galata Sanat ve Edebiyat Platformu) GASEP'ten Tamer ve Tülin ÇAĞDAŞ, Selma-Sabahattin ŞAKİ ve ben olmak üzere 10 kişi buluştuk. İST dışından katılamayan MB yazarlarından Şennur, Sahafça, Birgül YILMAZ, Ersin KABAOĞLU telefonla aradılar.       

Sohbetin; 

İlk turunda, 'hayata bakışımız ve beklentilerimiz' başlığı konuşulmaya başlandı, katılımcılar hayata bakışlarının genelde iyimser olmadıklarını, bireyin kendini yaşayabileceği toplumsal düzenin ve özgün yaşam tarzları konseptinde yerleşim merkezlerinin oluşmasını arzuladıklarını ifade ettiler.

ikinci turda; 'duyu, vicdan ve mantık' kavramları ve olgularına dair görüşler ifade edilirken; görgü, eğitim ve tolumsal yapı eksikliği nedeniyle bireylerin (insani) bu üç kavrama dair gelişmediklerini bu nedenle günlük yaşamda olumsuzlukların ürediğini, devletin, toplumun ve ailenin sorumlu olduğunu ifade ettiler.

SONUÇTA; toplumsal problemlerin, eksikliklerin belirlenip giderilmesi için STK ların aktif çalışmalar yapması, projeler üretip uygulaması için çabalar sarfetmesi gerektiğini, bu konuda diğer MB yazarlarının ve katılımcıların bu çerçevede aktiveteler yapması gerektiğini önemle vurguladılar.

Katılımcıların sohbete dair algı ve yorumlarını sayfalarında yazmalarının ilave katkı sağlayacaktır.   

Dört saat süren sohbetimiz; düzeyli, eş düzey katılımlı, verimli ve keyifle (sinerjik) sona erdi.  

Sohbet süresince tabii ki  Kerim KORKUT protest tarzıyla, Rıza ÜSKÜDAR tarihe hakimiyetiyle, mizah yazarı Mehmet Emin YOLSAL ciddi yorumlarıya, Yılmaz ÇETİNGÖZ dengeyi arayan mantığıyla, GASEP'ten katılımcılar farklı açılarıyla dikkat çekerken sıkıntılı dönemini atlatan Atanur YILDIZ'IN tutarlı ve dengeli yaklaşımıyla Milliyet Blog'taki yazılarına devam etmesini arzuladığımızı kendisine ifade ettik, MB yönetiminde bu konuda destek olması gerektiğini öneriyorum. 

Ocak ayında BAŞKANLIK SİSTEMİ, Şubat ayında 'SEVGİ ve AŞK' başlıklarıyla toplanmayı arzulayarak dağıldık. Tüm katılımcılara geldikleri ve katılımları için teşekkür ediyorum...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..