Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

22 Haziran Cuma

22 Haziran Cuma
 

Başkentte dün yaşanan hızlı trafik, doğal olarak bugünkü gazetelere manşet olarak yansıdı. Genelkurmay karargahında başbakan Erdoğan ve Dışişleri bakanı Abdullah Gül’ e verilen brifing, Başbakan yardımcısı Şener’ in ABD büyükelçisi ve cumhurbaşkanıyla görüşmesi, akıllara değişik ihtimaller getirirken, şimdilik somut bir sonuç ortaya çıkmadı.

ANKARA’DA 6 SICAK SAAT (Akşam). Sır ziyaretler başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay karargahına girmesiyle başladı. Operasyon masaya yatırıldı, haritalar açıldı. Bunu bakan Şener’in ne oluyor dedirten ABD-Köşk trafiği izledi.

HER TÜR PLAN HAZIR (Bugün). Terörle mücadele konusunda kurumlar arasında tam bir mutabakat var. Bazı şeyler beklentinin hiç olmadığı yerde ve zamanda yapılır.

KRİTİK GÖRÜŞMELER (Cumhuriyet). Askerler Kuzey Irak’a girmek kaçınılmaz oldu. ABD yolda ikna edilir.

HARİTALAR AÇILDI (Cumhuriyet). Kritik MGK’dan bir gün sonra Genelkurmay karargahına davet edilen Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e çok önemli brifing verildi.

HIZLI VE GİZLİ (Posta). PKK’nın yuvalandığı Kuzey Irak’a operasyon yapıp yapmama tartışmaları sürerken dün Ankara’da hızlı ve gizili güvenlik trafiği yaşandı. Erdoğan ve Gül sabah Genelkurmay’daydı. Erdoğan daha sonra MİT müsteşarı ile buluştu. Aynı saatlerde Yaşar Paşa Çankaya’ya çıktı. Amerikan büyükelçisi başbakanlığa gelince heyecan zirveye ulaştı.

ANKARA’DA HIZLI TRAFİK (Radikal). Erdoğan ve Gül sabah Genelkurmay karargahında brifing aldı. Erdoğan öğlen MİT müsteşarını kabul etti. Sonra ABD elçisi başbakanlığa geldi. Heyecan Şener’in köşke çıkmasıyla zirveye ulaştı.

ANKARA’DA SICAK SAATLER (Türkiye). Başbakana ilk defa sınır ötesi harekatla ilgili harita üzerinde bilgi verildi.

*****

Dış politikayla ilgili Ankara’da sıcak saatler yaşanırken, meteoroloji Türkiye’yi hafta sonunda sıcak bir havanın beklediğini bildirdi. Seçimlere çok az bir zaman kala sıcak hava mitingleri de olumsuz etkiliyor.

SOKAĞA ÇIKMAYIN YANARSINIZ (Bugün). Afrika’dan gelip Türkiye’yi kavuran sıcak hava etkisini bugün artıracak. İstanbul 40 dereceyle son 30 yılın en sıcak hafta sonunu yaşayacak.

MİTİNGLERİ GÜNEŞ ÇARPTI (Radikal). Sıcaklar yüzünden mitinglere ilgi yok. Parti liderleri kara kara düşünüyor.

BÖYLE SICAK 30 YILDIR GÖRÜLMEDİ (Sabah). Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava ulaşmak üzere. Hafta sonu sıcaklık 4-7 derece artacak.

*****

Eskişehir’de yaşayan İstiklal Savaşı’nın son gazisi 109 yaşındaki Yakup Satar’ın kalp ritminde düzensizlik tespit edildi. Manşetten olmasa da aşağıdaki gazetelerde yer alan haberi size duyurmayı bir görev bildim.

SON ÇILGIN TÜRK YOĞUN BAKIMDA (Güneş).

ATANIN SON ASKERİ YAŞAM SAVAŞINDA (Posta).

SON İSTİKLAL GAZİSİ YOĞUN BAKIMDA (Yeni Şafak).

*****

Günün diğer manşetleri de şöyle :

YABANCIYA SATAN BATIYOR (Cumhuriyet). Latin Amerika ve Doğu Avrupa’da bankaların uluslar arası tekellerin eline geçmesi yıkım getirdi.

MECLİS 6 AYDA 101 TON ET YEDİ (Güneş). Vekillerimizin de misafirlerinin de iştahları yerinde. Meclis lokantalarının rakamları bunu gösteriyor.

ASKER RÜŞVETE CEZA YAĞDIRDI (Hürriyet). Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Özel Kuvvetler Komutanlığının inşaatında rüşvet ve yolsuzluğa ceza yağdırdı.

OPERASYON BU BÜFEDE BAŞLADI (Hürriyet). Hürriyet PKK’nın uyuşturucudan elde ettiği kara paranın izini ortaya çıkaran dosyayı açıyor. İki PKK’lı 300 bin Euro’yu dolara çevirmek için Paris’teki döviz bürosuna gidince düğmeye basıldı.

ADADA İMAMLI KURS İSYANI (Milliyet). KKTC Milli Eğitim Bakanlığı bir genelgeyle okullardaki yaz kurslarında imamların öğrencilere din eğitimi vereceğini duyurunca ada karıştı.Okul müdürleri bu gelişmeye tepkili. Oğretmenler Sendikasına göre kararda AKP parmağı var.

GİZLİ SAKLI İKİ YATIRIM (Sabah). Dubai Şeyhi’nin CEO’su Burgulu kuleleri İstanbul’ mutlaka dikeceğiz, önlenmesin diye gizlediğimiz iki proje var dedi.

HESAP KESTİLER (Star). Oyakbank’ın 2.7 milyar dolara Hollandalı İNG’ye satılması üzerine emekli subay ve astsubay dernekleri rest çekti. Satış gerçekleşirse 100 bine yakın hesabı kapatırız.

TÜP BEBEK YETİM (Takvim). Tanınmış tüp bebek uzmanı ünlülerin doktoru Erdal Ulakoğlu trafik kazası yaptı can verdi. Doktor son olarak Aşkın Nur Yengi’yi bebek sahibi yapmıştı.

POAŞ’A AF, OYAK’A SAT (Tercüman). İşte milli servete darbe. Poaş’ın 925 milyon YTL borcunu silen iktidar Oyak’ın 500 milyon dolarlık ödemesini ertelemedi, zorla banka sattırdı.

CEVABI MİLLET VERECEK (Türkiye). Başbakan, Demokrasiye sahip çıkan sağduyu Türkiye’nin önünü kesen zihniyeti sandığa gömecek, dedi.

BOMBAYI PATLATTI (Vatan). Başbakan, Ümraniye hadisesinin bağlantısı nerelere gidiyor, altından kimler çıkıyor, bunlar çok enteresan. Yakalanan bombalar kimleri bombaları? Başka bir şey aramaya gerek yok, dedi.

240 PROMİLLİ CANAVAR (Vatan). Çanakkale’de sarhoş kamyon sürücüsü katliam yaptı. Kafadan çarptığı midibüste düğüne giden 7 kişi öldü 40 kişi yaralandı.

MİLLİ FORMAYI ÇIKARDI (Yeni Şafak). Erdemir gibi kurumlar yabancılara satılmasın kampanyası açarken kırmızı beyaz tişört giyen Ulusoy, o gün Antalya çok sıcaktı, o tişörtü spor olsun diye giydim, dedi.

SİCİL MAİLLERİ PAŞAYA GİTTİ (Yeni Şafak). Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’in bilgisayarında gizli örgüt şeması ile Ak Parti milletvekillerine ait fişler ve dosyalar bulunurken, bu çalışmaların düzenli olarak e-mail ile bir generale gönderildiği belirlendi.

EN PRESTİJLİ ZİRVENİN ADRESİ İSTANBUL (Zaman). Türkiye7ye daha 30 yıl sıra gelmez denilen havacılık sektörünün en prestijli toplantısının İstanbul’da yapılmasına karar verildi.

Yarın yeniden buluşabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..