- Kategori
- Özel Günler
23 Nisan mesajlarından

TBMM kalbimizdir.(Sabahattin Gencal)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık. Çocuklarımızın gösterileri beğeni ile izlendi. Havanın soğuk olmasına rağmen çocukların etkinlikleri takdire değerdi. Büyüklerimiz de gergin ortama rağmen anlamlı konuşmalar yaptılar.
Bugünkü gazeteleri (24 Nisan 2011 tarihli gazeteleri) gözden geçirdim. 23 Nisanla ilgili yazı bulamadım. İstenilen ölçüde bulamadım, demek istedim; yoksa tek tük yazı yok değildi. Bizim yazımız da bu tek tük yazılardan biri. Böyle mi olmalıydı?
23 Nisan mesajlarından, konuşmalarından seçtiğim birkaç paragrafı sunuyorum. Bu mesajlar umuyorum ki yürekten verilmiş mesajlardır. Yine umuyorum ki bu mesajların gereği düşünülür, daha doğrusu gereği yapılır.
Ülkemizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak için, toplumsal dönüşüm ve yenilenme yolunda reformları sürdürmek, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü tam manasıyla hayata geçirmek ve uygulamak mecburiyetindeyiz.
Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, 2011-23 Nisan mesajından
*
Meclis Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesidir. Amacımız, geleceğimizin umut tomurcukları çocuklarımıza mutlu yaşayabilecekleri bir Türkiye bırakmaktır
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 23 .04. 2011-04-23
*
''Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi hem de beyni mahiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın 23 Nisan 2011 Mesajından
*
''23 Nisan, milletimizin parlamenter sisteme olan inancının sembolü olan bir tarih. 23 Nisan, bu milletin, bir meclis ile yönetilmek için gösterdiği cesaretin ve inadın simgesi.”
Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TBMM 2011-23 özel oturumda yaptığı konuşmadan.
*
''Cumhuriyeti hala içine sindirememiş, millet gerçeğini anlayamamış ve birlikte yaşama ülküsünün vazgeçilmezliğini özümseyememiş zavallılar için TBMM'nin kuruluşunda birçok nasihatler vardır
Muhalefet Partisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM 2011 -23 Nisan Genel oturumunda yaptığı konuşmadan.
***
Hepimiz, Atatürk’ün manevi önderliğinde egemenliğin, demokrasinin ve cumhuriyetin simgesi, umut kaynağı TBMM’nin daha güçlü olması için elimizden geleni yapmalıyız. Vicdanımızın sesini de dinleyerek aklımızı kullanmak zamanıdır.
Sabahattin Gencal, Başiskele – Kocaeli, 24. 04. 2011