Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

28 Mayıs Pazartesi

28 Mayıs Pazartesi
 

Hani dişiyle tırnağıyla uğraşarak, bütün zorluklara göğüs gererek çalışıp çabalayan ve başarıya böyle ulaşan insanlar vardır. Bir de hazıra konan şanslı kişiler. Gerçi bunların çoğu, kendi emekleriyle oluşuma bir şey katmadıklarından dolayı sahip oldukları şeyin değerini anlayamadıkları için sonunda hep kaybetmişlerdir ama, yine de ilk aşamada onları şanslı saymak zorundayız. Bu tür insanlara siyasette de, ticarette de rastlanır.

Bugünkü gazete manşetlerini gözden geçirirken, dün (yani 27 Mayıs 2007’de) Doğruyol Partisi’nin adını değiştirerek Demokrat Parti olduğu haberini görünce bunlar aklıma geldi.

Menderes ve arkadaşları tarafından 1948 yılında ne zorluklarla, ne çetin şartlarda kurulan gerçek Demokrat Partiyi düşünün, bir de dünkü genel kurulda adımız değişsin diye üyelerin parmak kaldırarak ortaya çıkardığı Demokrat Parti’yi düşünün. Aralarında hiçbir benzerlik bulabilir misiniz?

10 yıl iktidarda kalmış, Türkiye’nin pek çok şeyini değiştirmiş vizyon sahibi, Menderes efsanesini yaratmış Demokrat Parti, kitleleri peşinden sürükleyerek Demokrat Parti oldu. Şimdi Ağar’ın adını değiştirdiği Demokrat Parti ise, isim değişikliğiyle çağrışım yapıp insanların nostaljisinden yararlanarak barajı aşmayı hedefliyor.

Sadece bu özellik bile yeni DP hakkında bir kanaat edinmeye yeter.

27 MAYIS’TA OYBİRLİĞİ İLE DEMOKRAT PARTİ OLDU (Sabah). DYP, 27 Mayıs kongresiyle Demokrat Parti adını aldı. Ağar özümüze döndük dedi.

Bu seçimlerde partiler arasında daha farklı transferler yaşanıyor. Eskiden seçilme şansını kaybedenlerin rakip partiye gittiğini görürdük ama, bu seferkiler daha başka… Aslında insanların değişmesine ben gayet sıcak bakıyorum. Bu çok doğal bir süreç. Fakat seçmenin bu konuda benim kadar toleranslı düşündüğünü zannetmiyorum.

İlhan Kesici adı vaktiyle ileride Türkiye’yi yönetecek kişi olarak ortaya atılmıştı. Demireller’in damadı olması elbette onu Doğruyol Partisiyle tanıştırdı. Şimdi CHP’den aday olursa, Doğruyol oylarının CHP’ye akacağını düşünmüyorum. Ancak Türkiye’nin yönetiminde yer alma şartlarının sağlanıyor olması da uzak ihtimal değil.

Demokrat Parti iktidarının bir askeri darbeyle yıkılmasına seyirci kalan, hatta bunun kendine sağladığı avantajları da iyi kullanan CHP’de görev almak, İlhan Kesici’yi bu açıdan rahatsız etmiş ve Menderes’ten helallik dilemiş.

Burada mağdur olan Menderes babadır, yani Adnan Menderes’tir. Oğlu onun adına ne derece helallik verme hakkına sahiptir bilemem. Yine de Aydın bey centilmence davranmış ve Kesici’ye baba hakkını helal etmiş.

BABA HAKKIMI HELAL ETTİM (Hürriyet). İlhan kesici, CHP’den aday olmak için karar verdikten sonra Aydın menderes’i arayarak babası Adnan Menderes için helallik istedi. Menderes de helal olsun dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, kamuoyunda oldukça etkili bir kuruluş olarak bilinir. Liderler TOBB’un genel kurulunda bir şeyler söylemeyi ve mesaj vermeyi severler. Bu yıl yine öyle olmuş. Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu, liderleri birlik ve beraberlik içinde hizmet yapmaya çağırmış ama, siyaset liderlerin yine farklı telden çalmalarına sebep olmuş.

LİDERLERDEN SÖZ DÜELLOSU (Bugün). Erdoğan, Baykal ve Ağar TOBB Genel Kurulu’na bir arada girdi. Bu kez el ele poz vermeyen liderler kürsüde sözlü olarak atıştı.

BAYKAL TOBB’A TUTTU (Güneş). Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde konuşan Baykal Erdoğan’ı hem istikrarı bozup hem de patronlara, aman istikrarı bozmayın. diye ağlamakla suçladı.

DİDİŞMEYİ BIRAKIN YENİ ANAYASA YAZIN (Radikal). TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan liderlere mesaj… Erdoğan, baykal ve Ağar Hisarcıklıoğlu’nun, artık tartışmayı bırakıp sistemi düzeltelim, çağrısına yine kulak asmadı ve sırayla kürsüye çıkıp atıştı.

BİRBİRLERİNE GİRDİLER (Tercüman). Ekonominin zirvesinde büyük kapışma. TOBB’un dünkü genel kuruluna liderler de katıldı. Erdoğan ve Baykal kürsüde sinirli ve gergindi.

22 TEMMUZ’DA SANDIKTAN A VEYA B PARTİSİ DEĞİL İSTİKRAR ÇIKMALI (Zaman). TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, uzun yıllar sonra sağlanan istikrarla daha hızlı koşmak istediklerini vurguladı ve işimizi yapmak için tek bir şey istiyoruz, güven ve istikrar ortamı sürdürülsün, dedi.

Günün önemli manşetlerinden biri de Hakkari’de ABD jetlerinin sınırımızda yaptığı ihlâl… Genellikle komşu ülke Yunanistan’ın uçakları hep sınır ihlâliyle gündeme gelirdi ama bu sefer ABD uçakları söz konusu. Malum kendileri Irak’a demokrasi getirmeye gelmişti, komşumuz olarak epeydir yanı başımızda duruyor.

Gerçi kasıtsız da buna benzer olaylar yaşanabilir ama, yine de ortada can sıkıcı bir durum var işte…

İKİ F-16 İLE MEYDAN OKUMA (Hürriyet). Türk ordusunun Kuzey Irak sınırındaki hareketliliğini yakın takibe alan ABD Perşembe günü iki F-16 ile gözdağı verdi. ABD uçakları 4 dakika hava sahamızı ihlal etti.

33. İHLÂL (Sabah). Bugüne kadar sadece Atina’nın sınırihlallerini açıklayan Genelkurmay internet sitesi dün 33. ihlâli duyurdu. İki ABD F-16 uçağı Irak sınırını 4 dakika ihlal etti.

ABD İLE SINIRDA F-16 GERİLİMİ (Vatan). Ankara’nın en yakın müttefiki ABD’ye ait iki F-16 uçağının Hakkari’de keşif uçuşu yapmasına TSK tepki gösterdi.

Susuz Yaz bir zamanların ünlü bir Türk filmiydi. Şimdi ise önümüzdeki günlerde yaşayacağımız facianın adı oldu. Çoğumuz hâlâ farkında değiliz belki ama, Türkiye’de dere ve nehir yatakları hızla kuruyor ve göller çekilerek yaşanan kuraklığın boyutu acımasızca ortaya çıkıyor.

KURUDUK(Akşam). Türkiye’de susuz yaza giriliyor. Yağışlar azaldıkça kuraklık tehlikesi büyüyor. Başta İstanbul olmak üzere, bütün büyük şehirler bu yaz susuzluk çekecek. En büyük göller bile kuruyup top sahası oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’daki faciada ölenlerden biri de 22 yaşında bir genç kızdı. Dün Tuba’nın doğum günüymüş. Tuba’ya rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum

EN ACI DOĞUM GÜNÜ (Posta). Ankara Ulus’taki Anafartalar Çarşısı’na düzenlenen PKK’lı canlı bomba saldırısında ölen 22 yaşındaki Tuba Yami’nin dün doğum günüydü. Arkadaşları ve ailesi mezarı başında toplandı. Yanlarında Tuba’nın çok sevdiği meyveli pasta ve kola getirmişlerdi. Pastayı kestiler, kolayı da Tuba’nın mezarına döktüler.

Diğer manşetler de şöyleydi:

RÜŞTÜ ASLAN KESİLDİ (Bugün). Mondragon’un Köln ile anlaşması sonrasında harekete geçen Cim Bom, Fenerbahçe’nin milli kalecisi Rüştü Rençber ile söz kesti.

AKP YÖNETEMEDİ (Cumhuriyet). Süleyman Demirel Türkiye’nin tarihi bir bunalımdan geçtiğini söyledi.

KARŞILIĞINI VERİRİZ (Cumhuriyet). KDP yetkilisi Dizayi Türk tanklarının Kerkük’e girmesine seyirci kalamayız.

EV FİYATINDA ŞEYH FARKI (Milliyet). İstanbul Çarşamba’da İsmailağa cemaatinin liderine ve camiye yakın oturmak isteyenler 100-350 YTL fazla kira ödüyor. Satılık evler de 20 bin YTL fark ediyor.

DARBELER ÇOCUKLUK HASTALIĞI (Sabah). Sosyolog Nilüfer Göle Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdi ve partiler tükendi, merkeze Akparti oturdu dedi.

ŞAŞIRTAN BENZERLİK (Star). Cumhurbaşkanı Sezer’in Anayasa paketini veto ederken kullandığı gerekçeler ile değişikliği istemeyen Baykal’ın ifadeleri bire bir aynı.

PİRİNÇ KAZIĞI (Takvim). ABD Türkiye benden pirinç almıyor kendi üretiyor diye Dünya Ticaret Örgütü’ne şikâyet etti. 1 milyar dolar tazminat ödeyeceğiz.

TAŞLARI BAĞLADILAR KÖPEKLERİ SALDILAR (Tercüman). Meclis aylarca içi boş gündemlerle oyalandı. Terör yasası çıkarılmadı. Güvenlik güçlerinin eli kolu bağlı kaldı. Hain yurtta cirit atmaya başladı.

EGEMENLİĞİN ÖNÜ KESİLDİ (Türkiye). Erdoğan Baykal’ı Sivaslılar’a şikâyet etti: "Senin görevin meclise gelmek. Maaşını bu millet ödüyor ama sen kaçtın, egemenliğin önünü kestin."

TÜRKLER İKİNCİ SINIF İNSAN (Vatan). Mc Donalds Amerika’da sattığı hamburger paketleri üzerine geniş besin tablosu koyuyor. Ama Türkiye’de buna gerek bile görmüyor.

ÖYMEN KOMUTANLARLA GİZLİCE GÖRÜŞTÜ (Yeni Şafak). CHP Parti meclisi eski üyesi Haluk Özdalga, Baykal’ın Onur Öymen’in gizlice kuvvet komutanlarına göndererek askerin müdahalesini tahrik ettiğini söyledi.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..