Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

28 Şubat gözaltıları gazete başlıklarına nasıl yansıdı?

28 Şubat gözaltıları gazete başlıklarına nasıl yansıdı?
 

Benim ülkemin “gündem”i sık sık değişir.

Yarın, bakarsınız, beklenmedik bir konu gelir “gündem”e oturur. O konu üzerinde daha tam söz/ler söylenmeden bir başkası gelir. Onun için yarın neyin geleceğini kestiremezsiniz. Aslında kestirenler, daha doğrusu, gelecek  “gündem”in ipuçlarını verenler çoktur. Zamanla  da, merak/ önemseme/ aldırma/ tepki ... gibi kavramlar, giderek önemini/ etkisini yitirir.

Dün de, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nden yapılan açıklama, ardından gözaltılar “gündem”e düştü.

28 Şubat Soruşturması...

Soruşturmanın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan yürütüldüğü belirtildi.

Gözaltılarla ilgili görüşü sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, "Adaleti intikam duygusuyla arayamazsınız”; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise “Kimse bu süreci bir intikam hırsı olarak değerlendiremez, bir intikam hırsı olarak ele alamaz.” dedi.

*****

28 Şubat gözaltıları gazetelerde önemli bir yer tuttu.

Gazetlerden Akşam (28 Şubat'ta Bir'inci dalga) Bugün (Postmodern darbe yargıda), HaberTürk (Çevik Bir'i bu imza yaktı), Hürriyet (28 Şubat'a 31 gözaltı), Vatan (15 yıl sonra balans ayarı), Taraf (Battı çalışma grubu),  gözaltıları başlık üstünden verdi.

Gözaltıları “başlık”tan veren gazeteler:

Hedef Demirel (Aydınlık)

(Gözaltına alınan 28 kişi arasında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir de bulunuyor. Aydınlık’a ulaşan bilgiye göre opersayonun hedefinde Süleyman Demirel de yer alıyor)

Çevik 1 AKP 2 (BirGün)

(Uzun bir süredir “Geliyorum” diyen 28 Şubat operasyonları dün başladı. 5 ilde 32 adreste arama yapılırken, Emekli Orgeneral Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı)

28 Şubat’a gözaltı (Cumhuriyet)

(“Postmodern darbe” olarak nitelendirilen 28 Şubat dönemine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Çanakkale, Eskişehir ve Niğde’de operasyonlar yapıldı. Özel yetkili savcı Mustafa Bilgili’nin talimatı doğrultusunda ‘demokrasiye balans ayarı yaptık’ diyen dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ‘in de aralarında bulunduğu 28 emekli asker gözaltına alındı. 3 kişinin de yurtdışında olduğu açıklandı)


Darbecilik yargılanmalı (Evrensel)

(28 Şubat soruşturmasında gözaltılar için düğmeye basıldı. Ancak, özgürlük isteyenlere karşı darbeci zihniyetin ürünü olan uygulamalar hâlâ hükmünü sürdürüyor)

28 Şubat gözaltında (Güneş)

(Özel Savcı, Sincan’da tankları yürüterek “Demokrasiye balans ayarı yapa” askeri kadroyu sorguluyor)

Çevik Biiirr (Milli Gazete)

(Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında 32 ayrı adreste arama yapıldı. Soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul’da yapılan aramalarda post modern darbenin mimarlarından emekli Orgeneral Çevik bir gözaltına alındı. Gözaltıların genişleyerek devam edeceği belirtiliyor)

28 Şubat'ta balans ayarı (Milliyet)

(Tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat'la ilgili soruşturmada "Demokrasiye balans ayarı yaptık" diyen Çevik Bir'le 28 emekli asker gözaltına alındı.)

28 Şubat’a operasyon (Ortadoğu)

(Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 32 adreste arama yapıldı. O dönem görevde olan askerler gözaltına alındı)

28 Şubat’a darbe (Posta)

(28 Şubat 1997‘deki Milli güvenlik Kurulu’nda alınan irtica ile mücadele kararları sonrası Refahyol hükümeti devrilmişti. 28 Şubat’ın önemli ismş dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik bir ve 30 emekli subay dün gözaltına alındı. Gözaltındakilerin 28 Şubat’ta 6 milyon kişiyi fişledikleri iddia edilen ‘Batı Çalışma Grubu’nda görevli olduğu öğrenildi)

Bir zamanlar Çankaya'da (Radikal)

(Biri darbenin, öteki 'post-modern' versiyonunun mimarıydı. Yolları 12 Eylül sonrası Çankaya'da kesişti. Kaderleri yıllar sonra da anı oldu. Evren'in yargılanmasından bir hafta sonra eski yaveri, 28 Şubat'ın kudretli paşası Çevik Bir gözaltına alındı.)

28 Şubatçılar'a demokrasi ayarı (Sabah)

(Darbelerle yüzleşme süreci, Ergenekon, Balyoz, Andıç ve 12 Eylül'den sonra 28 Şubat postmodern darbesine uzandı.)

28 Şubat baskını (Sözcü)

(15 yıl önceki postmodern darbenin simge isimlerinden Çevik Bir’in de aralarında olduğu 29 emekli asker gözaltına alındı)

‘28 Şubat’a balans ayarı (Star)

(28 Şubat sürecinin mimarı dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ile birlikte 29 emekli asker gözaltına alındı. Gerekçe: Refahyol hükümetini devirmek ve darbeye teşebbüs)

Bir devrin sonu (Takvim)

(‘Bin yıl sürecek’ denilen 28 Şubat süreci, 15 yılda bitti. dönemin kudretli generali Çevik Bir ve ekibi ‘Darbe’ suçundan gözaltına alındı)

Elde var Bir (Türkiye)

(Posrmodern darbenin mimarı Çevik bir gözaltına alındı. Siyaset, yargı, medya ve iş dünyasına da operasyon bekleniyor)

28 Şubat’a balans (Yeni Akid)

(28 Şubat sürecindeki mütedeyyin insanlara yönelik post modern darbenin baş mimarlarından Çevik bir başta olmak üzere 31 kişi gözaltına alındı)

28 Şubat’çılar gözaltında (Yeni Asya)

(Aralarında E. Org. Çevik Bir’in de bulunduğu 31 kişi, 28 Şubat sürecindeki eylemleri dolayısıyla gözaltına alındı)

Milletin balans ayarı (Yeni Şafak)

(28 Şubat sürecinde Sincan'da tankları yürüterek "demokrasiye balans ayarı" diyen postmodern cuntacılardan 15 yıl sonra hesap soruldu. Soruşturmanın ilk dalgası 2 milyon insanı fişleyen Batı Çalışma Grubu'nu hedef aldı. BÇG'nin kurucularından eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 31 asker için gözaltı kararı çıktı.)

28 Şubat operasyonu (Yeniçağ)

(Özel yetkili savcının soruşturması kapsamında Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda emekli asker gözaltına alındı)

28 Şubat operasyonu Bir'den başladı (Zaman)

(Yargı, siyaseti ve toplumu topyekûn hedef alan 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili soruşturmada düğmeye bastı. Dün, 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in de aralarında olduğu 29 emekli asker gözaltına alındı. Söz konusu isimler, 28 Şubat sürecinin yönetilmesinde rol üstlenen Özel Kuvvetler ile Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı'nda görev yapmıştı)



TURGUT ÇELİK/ Mersin
 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..