Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '22

 
Kategori
Astroloji
 

28 Temmuz Aslan yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

28 Temmuz günü saat 20:55’de Aslan burcunun 05°39’  derecesinde yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Aslan yaratıcılığını sergilemek, sahnede olmakla ilgilidir. Gölgesinde ego, kibir, gösteriş, müsriflik vardır. Liderleri, yöneticileri, tanınmış kişileri, sanatçıları, yönetmenleri,  organizatörleri, eğlence, reklam sektörünü,  mimarlık ve iç dekorasyonu, kuyumcuları temsil eder. Dolayısıyla yeniay sürecinde Aslan burcunun doğasına has özellikleri ve bu gruplara ilişkin gelişmeleri daha belirgin görebiliriz.

Yeniay sürecinde tempo yüksek, kararlı bir şekilde harekete, mücadeleye açık. Fakat beklenmedik gelişmeler karşısında esnemek, uyum sağlamak ve somut, uygulanabilir sonuç elde etmek kolay olmayabilir.

Yükselende, geçtiğimiz  Oğlak dolunayında olduğu gibi entelektüel, sıra dışı ve özgür tavırlı, isyanlarla ilişkili Kova burcu bulunmakta. Bu deceye Sualocin sabit yıldızının etkisini görmekteyiz. Sualocin, naif, çekingenlik ya da aşırı güven arasında değişebilen, etkileyici karakter özelliği ile ilişkilendirilir.

Güneş, Ay ikilisi ise Al Tarf ve Praeseape etkileşiminde. Praesape, enfeksiyon hastalıklarına yatkınlığın yanı sıra art niyet, saygısız tutumla alakalıdır. Al Tarf ise zihinsel ve ruhsal güçlülük, refah, ticari yolculuklar, boğulma riski işaret eder.

Aslan burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Aslan burcunda meydana gelecek yeniayda günlük işleriniz, iş ortamınız, sağlığınız, eşin kontrol etmekte zorlanabileceği durumlar, çocukların kazanımları, evcil hayvanlarınızla ilgili gelişmeler ana başlıklar olarak görülmekte.

Sabit burçların  2-8, değişken burçların 18-22 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar yeniaydan öncelikli etkilenecekler. (Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Günlük işlerinizi, işinizi yoluna koymanız için karşınızdakilerle görüşmeler, anlaşmalar yapacağınız, bazı işlere adım atsanız bile sonlanmayacak bir yeniay sürecindeyiz. Kararlarınız, süregelen düzene farklılık getirmek ve bunun hayatınızda temelden başlayarak oturtmak niyetini taşıyabilir. Ve bu yönde radikal görüşleriniz, planlarınız olabilir. Aşama aşama farklı dokunuşlarla sisteminizi kuruyorsunuz. Sabit fikirlilerin, sabit davranışlılarla aynı yöntemde ısrarcı olanların çatışabileceğini göz ardı etmeyelim. Kavga ortamından, gereksiz tartışmalardan, stresten kaçının. Sonuca ulaşamaz ve havanda su dövdüğünüzün farkına varabilir, tabiri caizse kanın beyninize sıçradığı ile kalırsınız. Bazılarının işi gövde gösterisine kadar vardırabildiğini görebilirsiniz. Bir süredir askıda kalmış para pul, hukuk, eğitim ya da sizi büyüteceğini düşündüğünüz hangi konuyla ilgileniyorsanız, onunlar ilgili gelişmeler gündeminizde olabilir.  Geçmişten gelen ve karmaşıklaşmış işlerin üzerine girebilirsiniz. Taşınma hazırlıklarına, tamiratlara   koşturabilirsiniz.  Bazılarının sosyal çevreleri değişiyor. Eski sağlık konularınızla uğraşabilirsiniz. Tansiyon, kalp damar hastalığı riski taşıyanların biraz daha dikkat etmesinde fayda var. Yaralanmalara, kazalara açık bir süreç .

Yeniay, 16 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşen Ay tutulmasını tetiklemekte. Bu süreçte tutulmanın hayatınızda etkilediği alanlarda hareketlenebilirsiniz.

Aslan yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba

İkizler ve yükselen İkizler :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Başak ve yükselen Başaklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Terazi ve yükselen Teraziler için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Akrep ve yükselen Akrepler için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Kova ve yükselen Kovalar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Balık ve yükselen Balıklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Ülkemiz ve Aslan yeniayı

28 Temmuz’da Aslan burcunda meydana gelecek yeniayda halkın ve ülkenin ekonomisi, bankalar, tüm finans kurumları, hazine, maliye ve milli kaynaklarımızın durumu ile ilgili konular ana başlıklarımız olarak görülmekte.

Halkın cebini, ülkenin ekonomisinin durumu ile alakalı bir yeniay. Aynı zamanda hem ekonominin, finansal kurumların, bankaların tepesindeki isimler olabilir hem de diğer kurumların, firmaların üst düzey yöneticileri ile ilgili gelişmelerin yaşanabileceği bir süreç. Sadece halkın alım gücünün değil bankaların, firmaların yatırımlarının da sert etkileneceğini düşünebiliriz. Para piyasalarında, borsada risk faktörü yüksek görünürken, dalgalanmalar yaşanabilir. IMF ile ilgili durumlar gündem yaratabilir. Gıda fiyatlarının yanı sıra stoklarımızın durumu ve buna yönelik gelişmeleri görebiliriz. Üst yönetim kadroları da dahil olmak üzere BİST ve  Merkez Bankası ile ilgili gelişmeleri konuşabiliriz. Uluslararası ilişkiler açısından hangi konu olursa olsun anlaşma zemini yakalamak kolay olmayabilir.  Bu noktada eski davalar şimdilik geride tutuluyor görülebilir. Şu an için böyle bir ortam yakalanmış gibi görünse de Kasım ayı ile birlikteki hareketler  problem yaratabilir. AB ilişkilerinde gerginlikler yaşanabilir. İsrail ve ABD ile ilişkiler dikkati çekebilir. Ordu, güvenlik konuları öne çıkabilir. Nato ile adımlarda ters düşülebilir. Kazalara, yangınlara, patlamalara karşı dikkatli olunması gereken bir süreçteyiz. Deprem olasıdır.

Aslan yeniayı, bir yandan 16 Mayıs’ta Akrep burcunda yaşadığımız Ay tutulmasını tetiklerken öte yandan Ay yalpalaması döneminin de içinde kalmakta. Dolayısıyla tutulma etkileri, yoğun enerjilerle açığa çıkabilir. Tutulmanın bireysel ve ülkemize etkilerini hatırlamak isteyenler, aşağıdaki linkten faydalanabilirler.

Aslan yeniayına ait haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 

https://azadeoksoy.com/2022/05/06/16-mayis-akrep-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2022/07/21/2022-3-ay-yalpalamasi-donemi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..