Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '08

 
Kategori
Özel Günler
 

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami
 

Günlük gazetemde hemen her ülkenin ulusal bayramlarına yer verilir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal bayramımız gazetede yer aldı ve TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ Sayın Sermet Atacanlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemini MODERN , GELİŞEN DOĞU VE BATI ARASINDAKİ KÖPRÜ "TÜRKİYE" başlığı yazısı ile verdi.

Yazılanlar olumlu idi ve Turkiye'nin özellikle küresel ısınma ve temiz su sağlama konusunda Kyoto protokolünde alınan kararlara uyacağı, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlamlaşması için dileklerini belirtilmişti.

Dikkatimi çeken geçmişte gazetenin bir sayfasının bu konuya ayrılması ve Türkiye ile bağlantısı olan kurumların, şirketlerin kutlama mesajlarının çokluğu idi. Bu yıl yalnızca sadece iki mesaj vardı. Biri Tokyo da bulunan bir TÜRK lokantasına diğeri ise Türkiye iile iş bağlantısı olan bir Japon şirketine aitti. Biraz düşündürücü idi.

Geçen yıl tam yurda dönmeden önce "Şu Çılgın türkleri" okumuş CUMHURİYETİMİZİN kuruluşundaki özveriyi , yüce lider ATATÜRK'ün ve silah arkadaşlarının bu ülke için yaptıklarını bazan heyecanla bazan gözümden yaşlar dökülerek hatırlamıştım.

Ankara 'da tren garındaki müzeyi arkadaşlarımla gezerken çok duygulanmıştım. ATATÜRK'ÜN kullandığı araçlar yattığı yatak odalar orijinal halinde korunuyordu. SADELİK ve ÖZENE imrenerek baktık arkadaşlarımla biraz da hüzünlenerek ....

Bir iki yıl önceki gidişimde oğlumu ANITKABİR'e götürüp ATA'mızı ve onu tanıtmaya çalışmıştım. Orada anıtı bekleyen askerle resmini çekerken utangaçla karışık bir gülümseme vardı yüzünde..

Bu yıl elçilikte verilen resepsiyona işim nedeniyle katılamıyorum. Tüm yapabildiğim hepinizin CUMHURİYET BAYRAMINI kendi yaptığım kartla kutlamak . YÜCE LİDERİN bize emanet ettiği CUMHURİYETE SAHİP CIKMAK DİLEĞİYLE ....



 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..