Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '07

 
Kategori
Spor
 

3,5 Büyüklerde hal ve gidişat

3,5 Büyüklerde hal ve gidişat
 

Bu yıl öyle görülüyor ki şampiyon olacak takımı teknik direktörlerin performansı belirleyecek. Geçen sezon ligde hiçbir teknik adam ön plana çıkamamıştı. Dolayısıyla Galatasaray ve Beşiktaş teknik heyeti tamamen yenilediler. Fenerbahçe ve Trabzonspor, geçen sezon çok tartışılan teknik adamlarla yola devam dediler.

Trabzonspor'da fırtına çoktan koptu. İnterToto maçında, Romanya'nın sıradan takımına yenildiler. Şimdi ne olacak? Taraftar artık şampiyonluktan da ümidini kesmiş durumda. Zaten yıllardır süren yanlış transfer politikalarından vazgeçmiş değiller. Olacak olan ya da olması gereken; lig başlamadan teknik adam değişikliği ve erken kongreyle yeni yönetimin seçilmesi. Yoksa bu kafayla devam ederlerse, Trabzonspor yeni sezonda kendini düşme potasında bulabilir.

Fenerbahçe'de sorun, gelenler ve gidenler değil. Tuncay'ın gittiğine üzülenler var, halbuki yeri en rahatlıkla doldurulabilecek futbolcu Tucay. O bölgede Uğur ve Vederson daha başarılı olur. İkisi de Tuncay'dan daha iyi orta yapıyorlar. Eğer Tuncay'ın eksikliğinin hissedileceği yer sol açık diyorsanız.

Fenerbahçe bu kadro ve oyun yapısıyla Avrupa'da başarılı olamayacağı gibi ligde de zorlanır. Kezman Fenerbahçe'de oynayabilecek çapta bir futbolcu değil. Bunu geçen zaman gösterdi, gelecek zaman göremeyenlere daha net gösterecektir. Bu sene Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında pek şanslı görmüyorum.

Galatasaray yeni teknik adam Feldkamp, yeni transferler ve gönderilen futbolcularla taze bir sinerji oluşturdu. Ama tüm bunların yeterli olacağını sanmıyorum. Galatasaray yeni transferlerle gelecek yılların takımı için büyük bir adım attı. Belki ligde en iyi futbolu Galatasaray oynayacak ama yine de şampiyon olmaları zor.

Bu sene şampiyonluk yarışında en şanslı takım olarak Beşiktaş'ı görüyorum. Bir kere Beşiktaş geçen sezon ligde faal olarak oynayan hiçbir futbolcusunu, kaleci hariç göndermedi. Şu anda da kalesi en sağlam takım Beşiktaş. Ertuğrul Sağlam'ın başarılı olacağana inanıyorum.

Yeni sezonda tüm takımlara başarılar diliyorum.


 
Toplam blog
: 22
: 1841
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

5 Ekim'de, sonbaharın güzelliğini görmek için doğmuşum. Öğretmen olana kadar, okumam gereken tüm ..