Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

3 dakikada Mor Lahana turşusu

3 dakikada Mor Lahana turşusu
 

Malzemeler;
1 adet orta boy mor lahana
Kaya tuzu
Limon tuzu
Üzüm sirkesi
 
Lahanayı parçalara ayırıp bol su 
ile yıkıyoruz. İnce ince 
doğruyoruz. Derin bir kabın içine koyup üzerine 
lahananın miktarına göre bir 
miktar tuz ve birkaç tane limon tuzu 
ekleyip 3-4 dk karıştırıyoruz. Hazırlanan karışımı şişenin 
içine dolduruyoruz. Şişe dolana kadar sirke ilave ediyoruz. Hazırlanan turşumuzu 
buzdolabına koyuyoruz. 3-4 gün sonra servise hazırdır. Afiyet Olsun
 
Toplam blog
: 11
: 1101
Kayıt tarihi
: 12.01.15
 
 

Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı yeni lezzetler keşfetmeyi çok seviyorum. ..