Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '14

 
Kategori
Özel Günler
 

5 Nisan Avukatlar Günü. Adalet mülkün temelidir.

5 Nisan Avukatlar Günü. Adalet mülkün temelidir.
 

5 Nisan 1923 tarihinde Atatürk Ankara Barosunu açmış ve adaleti Türk avukatlarına emanet etmiştir. 79 Yıldır tüm yurtta, yavru Vatan Kıbrıs'ta ve dış temsilciliklerimizde çeşitli etkinliklerle kutlanır Avukatlar Günü, 5 Nisan 1958 de İzmir'de Barolar arası bir kurul tarafından Türkiye Barolar Birliğinin kurulması kararı alınmış ve o günden itibaren de 5 Nisan resmi olarak Avukatlar günü olarak kabul edilmiştir.

 Hukukun, adaletin ve bunların gerçekleşmesinde çok büyük rol sahibi olan avukatların önemini hepimiz biliyoruz. Bunları tekrar anlatmama gerek yok sanırım. Sadece yargısı adil, güvenilir ve hızlı olan Devlet'in güçlü ve yıkılmaz olduğunu bir kez daha vurgulamak istedim bu yazımda. Hukuk Devleti yapılanmasında avukatlık mesleğinin vazgeçilmez bir yere sahip olduğu ve avukatların haksızlık karşısında mazlumun savunucusu olduğunu biliyoruz. Toplumda çok büyük bir değere sahip bu yüce mesleğin mensuplarından birinin annesi olduğum için büyük onur duyuyorum.İşte yarın da bu yüce mesleğin mensupları, görev yaptıkları şehirlerde çeşitli etkinliklerle bu günü kutlayacak, sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirecekler.

 Bursa Barosu tarafından düzenlenen Avukatlar Günü etkinliği çerçevesindeki 'Adalet İstiyoruz' temalı yürüyüş yarın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Bey'in de katılımı ile  Bursa'da gerçekleşecek.

 Aziz Atamızın 'Adalet Mülkün Temelidir.'sözü ile yazımı bitirirken tüm Avukatlarımızın gününü kutluyor ve adalet dolu bir dünyada yaşamayı hayal ediyorum

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..