Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '14

 
Kategori
Özel Günler
 

Polis, 169 yıldır hayatımızda...

Polis, 169 yıldır hayatımızda...
 

Başarılı müdürlerimizden Altınok


Türkiye’nin her yerinde 10 Nisan  denildi mi, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümleri kutlanır. Adına da “Polis Haftası “ kutlamaları denir.

Polis, Osmanlılardan bu yana çeşitli aşamalardan geçerek, bu günkü duruma erişmiştir. Meslekte, doğuştan polis olanlar vardır. Okulundan mezun olanları vardır, hukukçudur, avukattır canı bu mesleği çeker ve  kendiliğinden amir olarak saflara katılanları da vardır.

Türkiye’nin  her tarafında 10 Nisan sonrası devam eden anma günlerinde çeşitli etkinlikler sergilenir. Bilhassa polis şehitlerine ihtimam gösterilir, şiirler okunur.

Polis vakurdur. Ağlamaz. Acısını içine atar. Ama şu ”Şehit olursam ağlama anne” şiiri, İzmir’deki anma törenlerinde okunduğunda, halk dahil bütün polisleri ağlatmıştır.

Düşümde gördüm / Beni bir sokakta köşeye kıstırıp vurdular anne / Gerçekten bir gün nasip olur da şehit olursam / Ağlama anne / Polis zaten milleti için nefer / Kan aksa da vatanındır zafer / Hani bu yolda kör kurşunla eğer / Şehit olursam ağlama anne

Bir canım olsa da  fedadır yurda / Yedirmem ülkemi köpeğe kurda
Vatan kalesinde yüksek bir surda / Şehit olursam ağlama anne…
Cenazemi omuzlar üstünde taşırlar / Sokağımıza belki de ismimi yazarlar / Babama bir şilt belki bir madalya takarlar / Şehit Olursam ağlama anne /

Benim ömrümden Kutsaldır Vatan / Boşuna ölmedi ya şu şehit yatan / Bir nifak uğruna vatanı satan / Beni de şehit ederse ağlama anne / düşmesin gökteki bu yıldız bu hilal / Silinmesin bayrağımdaki bu beyaz bu al / Ne olur sen de et hakkını helal / Şehit olursam ağlama anne

169 yıldan bu yana varolan polis teşkilatımıza, 10 Nisan’da, her taraftan mesajlar ve iyi dilekler yağar. Objektifimiz Bartın’daydı. Belediye, görkemli bir törenle polis haftasını kutladı. Askeri ve mülki erkan, saf tuttular. Kurdeleler kesildi, etkinlikler gezildi, İl Emniyet Müdürü Altınok’ kutlandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamada Emniyet Teşkilatı’nın 169. Yıldönümü’nün hayırlı uğurlu olmasını dileyerek tüm polislerin Polis Haftası‘nı kutladı.
Akın açıklamasında, Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen Emniyet Müdürlüğü tanıtım stantlarının açılış törenine katıldık. Burada Emniyet Müdürlüğümüzün hazırladığı tanıtım stantlarını inceleyip bilgi sahibi olduk. Kendilerine bu güzel çalışma dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bu etkinlik ve hafta vesilesiyle insanlarımız, toplumda daha da  daha da bilinçlenecektir” dedi

BARTIN' IN BAŞARILI EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK, TERTİPLEDİĞİ BÜTÜN KAMPANYALARDAN YÜZ AKIYLE ÇIKTI VE ÇOK TAKDİR TOPLADI. BU YIL  DA, KUTLAMA HAFTALARINA KAN BAĞIŞININ YANISIRA "ORGAN BAĞIŞINI" DA EKLEDİ." KAMPANYALARI İLE ÜNLÜ MÜDÜRÜN BU FAALİYETLERİ, İLDE ÖNEMSENİYOR VE  BÜYÜK SES GETİRİYOR.

Başta Vali olmak üzere ,Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, Emniyet Müdürlüğü birim amirleri ve polislerle çok sayıda vatandaş yer aldı.
 
Öte yandan Bartın Emniyet teşkilatı kalabalık bir gurupla Ulus’taki  Şehit Polis M. Kemal Açıkgöz’ün kabrini de, bu vesile ile aileyi deziyaret edip, Bartın’daki törene döndüler.

Gösterilen bu vefa örneği karşısında şehidin yakınları ve ilçe halkı, teşkilata minnet ve şükranlarını sundular gözyaşları içinde.

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olunan Kan Bağışı ve Organ Bağışı kampanyasında bu yıl da rekor kırılması bekleniyor.
Ülkemiz genelinde olduğu gibi Bartın ilimizde de her yıl kutlanmakta olan Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri içerisinde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına bu yıl Organ Bağışı kampanyası da eklendi. Geçtiğimiz yıllardaki kutlamalarda kan bağışı kampanyası da vardı. 

Hafta boyunca devam edecek olan Kan Bağışı ve Organ Bağışı Kampanyasında bu yıl bağışta bulunanlar arasında Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok’da bulunurken, rekor oranda bağışta bulunulması bekleniyor

"Halkın huzuru, polisin gururdur” diyen İl Müdürü Mehmet Altınok
Geldiğinden bu yana dur durak bilmeyen başarılı mesleki faaliyetleri kapsamında hizmetini sürdürüyor.
Ne demişti kurtarıcımız Atatürk? “ Herkesin polisi, kendi vicdanıdır. Fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır."

TAHSİN CELLEK. .İKİ DEVRE BARTIN'DA POLİSLİK YAPTI.  İKİNCİ DEFA AYNI YERE  TAYİN EDİLDİĞİNDE EMNİYET AMİRİYDİ. BARTINI ÇOK SEVERDİ. ÖMRÜ BOYUNCA DA UNUTMADI.  "BARTINLILAR KADİR ŞİNAS İNSANLAR" DERDİ DAİMA. ONLAR  DA KENDİSİNİ UNUTMADI. HALA DAHA KENDİSİNİ UNUTMAYAN, TANIYAN VE SEVEN BARTINLILAR MEVCUT... EM.GENEL.MD. NÜN ÇIKARDIĞI KİTAPTA " POLİSTE İZ BIRAKANLAR" İSİMLİ KİTAPTA PEDER YER ALDIĞINDA, PROFİLİNİ BİZLER, BU KİTAPTAN ÖĞRENEBİLMİŞTİK. VE BARTIN EMNİYETİ, BURHAN GÜMÜŞ ZAMANINDA  KADİRŞİNASLIK YAPARAK SEVİLEN BU POLİS ŞEFİNİ RESİMLEYEREK ŞİMDİKİ  EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ GİRİŞ SALONLARINDA ASMIŞ VE ASTIRMIŞTI. O ŞİMDİ, ŞİMDİKİ POLİSLERİN KORUMASI VE KANATLARI ALTINDA, VAZİFE YAPTIĞI VE ÇOK SEVDİĞİ BARTIN'LILARIN VE EMNİYET TEŞKİLATININ KOLLARI ARASINDA BULUNUYOR. BİZLERE DE, " BAHTİYAR OLMAK, MÜTEŞEKKİR OLMAK" DÜŞÜYOR.   ( ÜSTTE )


           BARTIN' DAKİ PARTİLEN KADIN KOLLARI BAŞKANLARI DA, ARKADAŞLARI  İLE BİRLİKTE  EMNİYETİN BU MUTLU GÜNÜNDE MÜDÜR ALTINOKU YALNIZ BIRAKMADILAR.(ALTTAKİ RESİMLER)

                                                                                      BARTIN  VALİSİ ALİ ÇINAR KONUŞMA YAPARKEN

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..