Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
Siyaset
 

6 oku 6 maddede iktidar yapmak

6 oku 6 maddede iktidar yapmak
 

Bu blog yazısı, tüm Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine, İl ve İlçe Başkanlıklarına, Kadın ve Gençlik Kollarına, MYK üyelerine, Parti Meclisine ve Genel Başkana bir tavsiye yazısıdır. Ben kim miyim? Ben diğer tüm gönül verenler gibi bu partinin sahibi bir Cumhuriyet Halk Partiliyim. İktidar olmak için ne yapmak mı gerek:

1-Seçim havasına acilen girilmelidir. Seçimlere hazırlık başladı diyenlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Biz iktidar partisi değiliz, onlardan önce başlamak, iktidara gelmeye de, başa baş yarışmaya da yetmez.
2-Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın İnce’nin, Sayın Özkan’ın ve diğer birkaç vekilimizin il il gezmesi yetmez. Çaycısından şoförüne, tüm parti üyeleri, öncelikle partinin zayıf olduğu yerleri tek tek gezmelidir.
3-Sağ görüşlü aday değil, tanınmış aday değil, işini layıkıyla yapabilecek, siyasetin içinden, partinin alt yapısından gelen kişiler milletvekili adayı gösterilmelidir.
4-İktidarı yolsuzluklarıyla eleştirdiğimiz gibi aynı zamanda yıllarca bu ülkenin aydınları, gazetecileri, öğrencileri, askerleri zindanlarda çürürken iktidar ile gücü paylaşan günümüzün paralel yapısı, geçmişin hocası ve örgütü de eleştirilmeli, CHP-Cemaat ittifakı yaftasından kurtulmalıdır.
5-İktidarı eleştirmekle beraber, halka umut aşılanmalı, yapılacak projeler anlatılmalıdır. Örnek olarak “Toprak Reformu” çalışmamız başarılı ama desteklenmediği, reklamı yapılamadığı, Anadolu’nun her karışında anlatılmadığı için sönük kalmış bir projedir.
6-Yolsuzluklar anlatılmaya devam edilecekse bu Genel Başkan’ın elinden okuduğu kâğıtlarla değil, dev ekranlarla görsel ve sesli olarak halkın takdirine sunulmalıdır.
7-Bu son madde olası bir seçim kaybına yönelik tavsiyemdir. Günü değil ama geleceği kurtaracağına inandığım, Anadolu’nun ve anakentlerin her mahallesinde mahalle teşkilatlarının kurulmasıdır. Seçim bitiminden, diğer seçime kadar olan sürede çalışması için tasarlanacak bu örgütler bulunduğu mahalledeki her kapıyı çalacak, o mahalleyi bir sonraki seçime hazırlayacaktır.

Cumhuriyetimizin belki de son seçimi bu. İşi şansa bırakmamak gerek. Hele ki bu kadar geride başlıyorken…

 
Toplam blog
: 54
: 372
Kayıt tarihi
: 15.11.10
 
 

04.09.1991 Ankara doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimle..