Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '08

 
Kategori
Blog
 

8 Haziran'da Büyükada Yörük Ali'deyiz...

8 Haziran'da Büyükada Yörük Ali'deyiz...
 

Büyükada


Önemli Not: Arkadaşlar bloger arkadaşlarımın da önerisiyle Papağan adlı tesis tercihimizi ortadan kaldırıyorum. Onun için de onunla ilgili satırları siliyorum. Son günlerdeki kene olaylarından ötürü...Gerçi yerlerde çimen, ot vs. yoktu ama yine de korktum, Allah esirgesin birimize birşey olursa mahvoluruz üzüntüden... Zaten tercihimiz Yörük Ali tesislerinden yana idi. Bu ortamda da kenenin k'sinden eser olmadığına emin olabilirsiniz) Hiç çimene ota bulaşmadan direk tesislere gireceğiz.

8 Haziran’daki Büyükada toplantımızla ilgili mekan, fiyat vs. tespiti için (seyir defterinde de belirtmiştim) Pazar günü Kadıköy’den 16.50 vapuruyla gidip 21.10’da Bostancı vapuruyla geri dönüp saat 23.00’de ancak eve vararak size bilgi amaçlı bloğumu yazmaya başladım…

Vapurdan iner inmez iskeleden çıkmadan orada gördüğüm görevliye “Büyükada hakkında bilgi alabileceğim bir danışma noktası var mı?” diye sorduğumda “Vardı ama kaldırdılar” cevabını aldım. Tercihim ve o güne de tavsiyem giderken faytonla gidip dönerken yürüyerek dönmektir. 23 Nisanda Aya Yorgi’ye giderken bizden adam başı 7 YTL almışlardı. Faytoncuyla pazarlık ederken anladım ki fayton ücreti 15 YTL imiş. Yani o gün bizden fazla para almışlardı. Çünkü bir faytona 4 kişi bindiğine göre iki misli para talep ederek haksız kazanç elde etmişlerdi. Yani adam başı 3.5 YTL’ye gideceğimiz yere ulaşabiliyoruz.

Fayton hareket ettikten birkaç saniye sonra faytoncuya bilgilenmek istediğim konuyu aktardığımda “Sen merak etme abla ben seni en güzel yere götüreceğim” dedi. Dedi demesine de 15-20 dakika süren yol boyunca dilim durmadı, sorularımla adamı bunaltıp durdum.

Faytonlar sizi Yörük Ali tesislerinin önünde indirecekler. Plajda herşey mevcut, şemsiye, şezlong, minder, duş, kabin vs. Plaja giriş ücreti 10 lira (15’ti 10’a indirttim) Plaj çok güzel, isteyen şezlongda isteyen büyük minderler üzerinde güneşlenebilir, güneşi sevmeyenler şemsiye altında dinlenebilir ya da kafesinde oturabilir. Kola takılan bir bilezik vereceklerini istenilen saatlerde plaja girip çıkılabileceğini (İstersek hep birlikte bir tur yapabiliriz diye düşündüm) söylediler. Yörük Ali tesislerinin yöneticisi Turgut Okusay bey ile görüştüm. Plajın üst kısmında bulanan restoran çok güzel, manzara muhteşem, tüm günümüzü bu tesislerde değerlendirebilir, arada çıkburada değerlendirebiliriz. Turgut bey Milliyet Bloğa üye imiş, bizim geleceğimizi öğrenince çok sıcak davrandı. Fiyatları hiç düşünmeyin, yemekler de lüks restoran ayarındadır. Örneğin: köfte için 8 lira dedi ama hem doyarsınız hem de 5 liralık köfte ayarında değildir, çok lezizdir dedi. Zeytinyağlılar da 5 imiş size 3.5 olur dedi. Bira Papağan’da 3.5 dediğimde burada da öyle yaparız siz merak etmeyin dedi.

Bu arada plajın üst kısımlarında müthiş deniz manzaralı bungalow tipi evler var. İstanbul dışından gelecek olan ya da İstanbul'da olup da güzel bir haftasonu geçirmek isteyen arkadaşlarım cumartesi gününden gelip burada kalabilirler. Ücret iki kişilik yatak ücreti ve kahvaltı 100 lira (120 idi indirim yapıldı) Konaklayan kişiler ayrıca plaja giriş ücreti de vermeyecekler. İlk bakışta pahalı gibi görünebilir ama düşündüğümüzde Büyükada nadide bir yer ve tesis sayısı az olan bir mekan. Onun içindir ki fiyatlar Ölüdeniz’e oranla biraz daha fazla gibi. Turgut bey hafta sonları zaten mekanlarının dolu olduğunu olaya para kazanmak anlamında bakmadığını yazarlar grubu olarak bizleri ağırlamak istediğini söyledi. Yani biz gitsek de gitmesek de onlar zaten yeterli müşteriye sahipler.

Neşe Evrim gibi uzaktan gelecek arkadaşlarım cumartesi gününden gelip kalabilirler. Ben de Neşe’yi yalnız bırakmayacağıma göre şimdiden iki kişilik odayı ayırtacağım. Pazar günü gelecek olan arkadaşlarımız için de iyi olacak. Biz erkenden onları bekler olacağız. Günübirlik gelecek olan arkadaşlarımız plaja girecek iseler 10 lira plaj ücreti ve enfazla 15-20-30 lira arasında değişen yemek ücretiyle güzel bir gün geçirebilecekler.

Bu arada Turgut bey 1968 yılında Hürriyet gazetesinin Altın Mikrofon yarışması finalistlerinden imiş. İnternete girip ismimi yazarsanız görürsünüz dedi. Bize özel canlı müzik (gündüz ve gece) yapacağını ve bizi plajda olsun restoranda olsun çok eğlendireceğini söyledi. Gece konaklamalı gelen kişiler vapur iskelesinden inince otele ait motorlarla 12 dakikalık mavi turla ücretsiz olarak otele ulaştırılacaklar.

http://www.yorukali.com/ adresini tıklayanlar bu tesisi detaylı bir şekilde görebilirler. Pazar günkü vapur tarifeleri aşağıda yazılı, gelecek olan arkadaşlarımız Büyükada’ya vardıklarında faytonlarla Yörük Ali’ye gelecekler. İner inmez de tesisler karşılarında olacak. Gelecek olan arkadaşlarımıza telefonumu da vereceğim. Sormak istedikleri herhangi bir konu olursa beni arayabilirler. Vapur ücreti 2.80 (jeton), 2.60 (akbil) liradır.

8 Haziran 2008
Kabataş Kadıköy Bostancı Maltepe

07:00

07:20

-

-

08:10

08:00

09:00

09:20

-

10:45

-

-

-

-

09:30

-

-

10:30

10:50

10:45

-

-

12:00

12:20

-

-

-

-

-

13:00

-

-

14:00

-

-

-

14:20

14:30

-

-

15:45

-

-

16:45

16:30

16:50

17:45

18:15

-

-

18:00

-

-

18:40

-

-

-

-

19:30

19:50

19:45

-

-

21:00

-

-

22:00

-

-

23:00

23:20

00:00



Toplantılara katılamayan İstanbullu arkadaşlarım artık bu toplantıya gelmenizi rica ediyorum. Günü birlik bir toplantı olacağı için gelebilirsiniz, katılım fazla olsun diye Pazar gününü tercih ettik. İstanbul dışındaki arkadaşlarım hepiniz davetlimizsiniz, gelirseniz toplantımız sizlerin katılımıyla daha da güzelleşecektir. Milliyet Blog yönetimi, sizler de davetlimizsiniz, gelirseniz mutlu oluruz, gelmezseniz de biz yine mutluyuz…J

Sevgilerimle…

Şimdiye kadarki geleceğim diye haber veren arkadaşlar:

Beenmaya (Özlem Baki) ve arkadaşı (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Neşe Evrim (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Leyla Önder (Cumartesi gününden gece konaklamamalı)

Ömer Sabahattin Çetin (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Bülent Göncü (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Yeşim Koç (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

cansin (Ebru Erdem) Cumartesi gününden gece konaklamalı

Rosemoon (Gülay) Cumartesi gününden gece konaklamalı

Gül'ün içinden ve eşi Serhat

Dilek Ç.

Güzaltı

Sema Çürük

karga ve minnoş

Zeynep Gülay Kibaroğlu (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Meral Yağcıoğlu ve babası

Güher ve kızı (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

mamut

kevser şekercioğlu akın ve kızı

Sessiz çığlık

Çalışkan Adem ve Turgut abi (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Arslan İlhami (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Kendimce (Hülya) (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Zeliha Bekoğlu

Gül pembe

Burcu Bal ve arkadaşı

Sema Şener (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

Cansın Erol (Cumartesi gününden gece konaklamalı)

 
Toplam blog
: 203
: 2037
Kayıt tarihi
: 23.10.06
 
 

İnsanların yapmaktan mutlu oldukları hobileri vardır. Benim de en severek yaptığım, hayatımda yen..