Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

8 Mart Perşembe

8 Mart Perşembe
 

Köşkte türban imajı bozmaz (Akşam)

Türk kamuoyunun, “Atatürk / Modern Türkiye’nin Kurucusu” adlı kitabıyla tanıdığı Türkiye uzmanı yazar Andrew Mango, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın eşinin başının örtülü olmasının, Avrupa’da Türkiye’nin imajına zarar vermeyeceğini savundu. Mango, “Bu konu sadece, şu dönemde aşırı İslamcılardan çok tedirgin olan bazı ülkelerde etkili olabilir. Yani endişe duymaya hazır olan ülkeler, böyle bir durumdan endişe duyar. Almanya ve Fransa gibi Türkiye’nin AB üyeliği için her fırsatta endişeli olan ülkelerin derdi ise zaten Türkiye’yi AB dışında tutmak” dedi.

British Council’in organizasyonu ile Türkiye’ye gelen Mango, AKŞAM’a Türkiye gündemindeki sıcak konuları değerlendirdi. Son iki yıldır İngiltere’den Türkiye’ye yapılan yatırımın arttığına işaret eden Mango, “Yatırımların artarak devam etmesi, yabancıların Türkiye’de istikrara ilişkin bir endişesi olmadığının göstergesidir” dedi. Mango, cumhurbaşkanlığı seçimleri için kim aday olursa olsun, Türkiye için artık istikrarsızlık korkusu taşımadığını belirtti.

KADINLAR VARDIR KADINLAR HER YERDE (BirGün)

Birgün gazetesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazetenin birinci sayfasını bugün kadınlara ayırmış.

METREKARESİ 12 BİN YTL (Bugün)

ZORLU ARAP ŞEYHİNİ DEVİRDİ (Gözcü)

HAVALARINI ALDILAR (Güneş)
NE PARA AMA (Posta)

ŞEYH ZORLU RAKİBE ÇATTI (Sabah)

DENİZDEN ALDI TOPRAĞA YATIRDI (Yeni Şafak)

İstanbul’un taşı toprağı altın sözünü herkes duymuştur. Ama artık bu şehrin toprağı pırlanta değerinde… Karayollarının Boğaz manzaralı 96 bin 505 metrekarelik arazisi 800 milyon dolara Ahmet Zorlu’ya satıldı.

Son tura Emaar’la birlikte giren Ahmet Nazif Zorlu, ihaleye iddialı giren Dubaili petrol milyarderini geride bıraktı. 799 milyona karşılık Zorlu 800 milyon teklif edince Emaar ihaleyi bıraktı. Geçtiğimiz aylarda Denizbank’ı satan Zorlu toprağa yatırım yapmayı tercih etti. Zorlu bu sonuca çok sevindi.

Özelleştirme İdaresi ve Bakanlar Kurulu satışı onaylarsa, arazide yakında dev rezidans ve alışveriş merkezleri yükselecek.

İŞTE AKP'NİN MECLİSİ (Cumhuriyet)

Dünya Kadınlar günü dolayısıyla mecliste düzenlenen oturuma türbanlı kadınların alınmasına rağmen, şapkalı kadınların alınmadığını belirten Cumhuriyet, konuyu manşetine taşıdı.

ASKARİ CİA KÖSTEBEĞİ Mİ? (Hürriyet)

İstanbul’da kaybolan eski İran Savunma Bakan Yardımcısı Ali Rıza Askari ile ilgili yayınını sürdüren Hürriyet, bugünkü manşetinde İran’ın CİA’ya bilgi sızdıran köstebeğin peşine düşmesiyle, gözlerin Askari’ye çevrildiğini yazıyor.

KADIN OLMAK ZOR (Milli Gazete)

KADININ TADI YOK (Milliyet)

Dünya Kadınlar gününde kadınların hem mutsuz hem umutsuz oldukları açıklandı. Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin anketinden haber yapan Milli gazete, kadınlara destek çıktı.

Kadın erkek eşitliği raporunda 115 ülke arasında Türkiye’nin 105. olduğunu söyleyen Milliyet, Kenya ve Etiyopya’nın bile bizden iyi durumda olduğunu söylemiş.

ASKERİN MEDYA NOTLARI (Radikal)

Genelkurmay’ın medya mensuplarını TSK’ya bakış açısına göre sınıflandırdığı ortaya çıktı. Bütün gazetelerin tek tek alınarak yıl içinde lehte ve aleyhte kaç haber yayınladığı tesbit edilen raporda bazı gazeteciler eleştiriliyor, bazıları veto ediliyor,

İNCİRLİKTE PAZARLIK YOK (Star)

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İncirlik konusunda Amerikalılar’la pazarlığa girmediklerini açıkladı.

BİR SKANDAL DAHA (Takvim)

İstanbul’da doğumdan iki gün sonra ölen bir bebek, ailenin doğum masraflarına karşılık rehin kaldı. Komşuların yardımıyla bebek hastaneden alınıp toprağa verildi.

DEĞİŞMEYEN GERİDE KALIR (Türkiye)

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, değişime ayak uyduramayanların toplumu geride bırakacağını söyledi.

AYIPTIR GÜNAHTIR (Vatan)

Rögar kapaklarının olmaması yüzünden küçük bir çocuğun öldüğü olay üzerine sözleşmesi feshedilen firmaya, daha önce kazandığı bir ihalenin verilmek istenmesine tepki veriyor Vatan gazetesi…

YABANCILAR SEÇİMLERE DEĞİL TÜKİYE'NİN 10 YIL SONRASINA BAKIYOR (Zaman)

Zaman gazetesinin düzenlediği Ortak Akıl toplantısında konuşmacılar, yabancıların Türkiye’ye güvendiği konusunda birleştiler. Son ekonomik dalgalanmanın ele alındığı toplantıda, yabancıların Türkiye’ye yerlilerden daha çok güvendiklerine dikkat çekildi.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..