Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

8 Nisan Pazar

8 Nisan Pazar
 

SEMRA HANIM İTALYA’YI KARIŞTIRDI (Akşam)

Haber : Gelinim olur musun? Yarışması şimdi İtalya’yı sarsıyor. RAI 2’de yayınlanan ilk bölümü 3, 5 milyon kişiyi ekran başına çekti.İdeal Gelin adlı yarışmanın kaynanaların seçiciliği üzerine kurulması kadın derneklerini kızdırdı. La Repubblica gazetesi “Devlet kanalında pislik” diye yazdı. Kadın hakları savunucuları Türk kahramanların dramına dikkat çekti. Baş aktör Semra hanım oğlunu uyuşturucuya kurban verdi, gelin adayı Sinem pavyona düştü.

Yorum : <ı>Bir televizyon programını yabancı bir televizyona sattığımıza sevinmiştim ama, maalesef en gereksiz saçma progam satılmış ve beklendiği gibi hem reyting almış, hem tepki. Biz ortaokuldayken Yurttaşlık Bilgisi dersinde bize kişisel menfaatle toplum menfaati çatışınca Toplum menfaati tercih edilir diye öğretmişlerdi. Bu reyting denen şey sadece birkaç kişinin cebini dolduruyor, oysa toplumun büyük kesimine psikolojik ve manevi zarar vermesi neden görmezden geliniyor. Burada büyük bir kitleye yapılan haksızlık yok mu?

KİM BU ADAM? (Birgün)

Haber : Semih Tufan Gülaltay, Akın Birdal’a suikast yaptı, TİT’i ve Ulusal Birlik Partisi’ni kurdu. Birçok suça karıştı. Hrant Dink cinayetinden sonra adamlarına olay yerini incelettirdi.

Yorum : <ı>Herhalde muhbir falandır diyesim geliyor. Başka türlü izahı mümkün mü?

BİR AİLENİN İLK DRAMI (Bugün)

Haber : İstanbul’da yaşayan Okan-Hatice Yıldırım çiftinin 7 yaşındaki oğulları Mustafa ile 11 yaşındaki kızları Hilal, yakalandıkları amansız hastalığa teşhis konulamadığı için hayatlarını kaybetti. Bir kez daha çocuk sahibi olmak isteyen çift, bebekte aynı hastalığın olup olmadığını öğrenmek için hamilelik döneminde yurt dışında tahliller yaptırdılar. Testler temiz çıkmasına rağmen, genç çiftin oğulları Ozan 1.5 yaşına geldiğinde aynı hastalığın belirtileri ortaya çıktı. Ailenin iki evladını alan hastalığın tek tedavisinin ilik nakli olduğu anlaşıldı. Evlat acısıyla yanan Yıldırım çifti, son yavrularını yaşatmak için ilik aramaya başladı. Güzel haber İspanya'dan geldi. Ozan'a uygun kordon kanı burada bulunmuştu. Ancak Türkiye’nin 175 bin Euro’luk borcu yüzünden ön ödeme yapmadan kordon kanı gönderilmedi. Şimdi tek umutlarının Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’da olduğunu belirten anne Hatice Yıldırım "Ödeme için Maliye Bakanlığı'nın onayı gerekiyor. Şimdi de bu onayı bekliyoruz. Ödeme yapılınca kordon kanı Türkiye'ye gönderilecek. Bu arada kordon kanı gelene kadar Akdeniz Üniversitesi'nde de yatak rezervasyonunun yapılması gerekiyor ki, nakil yapılabilsin" dedi.

Yorum : <ı>Olayın gerçek şekli böyleyse ayıp bir durum. Sayın Başbakan bunu duyarsa ilgilere kızarak gereken talimatı verecektir sanırım.

BARZANİ KIŞKIRTIYOR (Cumhuriyet)

Kürt lideri Mesut Barzani, el-Arabiya televizyonunda Türkiye’ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Barzani Türkler’in Kerkük’e müdahale etmesine izni vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir, dedi. Türkiye’nin Kerkük’e müdahalesi durumunda Diyarbakır ve Türkiye’deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale edeceklerini söyleyen Barzani, Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz? sorusuna Türkiye müdahale ederse ne olacağını söylüyorum, yanıtını verdi.

ECELİ GELEN KÖPEK GİBİ (Güneş)

ABD’nin biçtiği Kürdistan bölge başkanı gibi yaldızlı sıfatların şımarttığı peşmergerbaşı Mesut Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri’nden yayın yapan el-Arabiya televizyonuna yaptığı konuşmada çizmeyi iyiden iyiye aşıp adeta cami duvarına işedi. Barzani Kürdistan diye nitelendirdiği Kuzey Irak’ın Irak’ta yaşayan tüm halklar tarafından rahatça dolaşılabileceğini, ancak yabancılar için bunun söz konusu olamayacağını söyledi. Kerkük’ün bir Kürt şehri olduğunu tekrarladı. Peşmergerbaşı, Türkmenler konusunda derin endişeler taşıyaa Türkiye Kerkük’e müdahil olabilir mi, sorusuna İçişlerimize karışmaya hakkı yok, Türkiye Kerkük’e karışırsa bizim de Diyarbakır’a karışma hakkımız olur, diye cevap verdi.

HADDİNİ BİL (Vatan)

Haber : Ankara’nın Kerkük referandumunu erteletme yolunda mesafe alması üzerine karşı atağa geçen Barzani, Türkiye’de 30 milyon Kürt var. Biz onlara karışıyor muyuz? Birkaç bin Türkmen için onlar Kerkük’e karışırsa, biz de Diyarbakır’a karışırız, dedi.

Yorum : <ı>Mesut Barzani gibi birinin bugün bu sözleri edebilmesi elbette çok üzücü. Ancak insanı konuşturan güçtür. Susturan da güçsüzlük. Diplomatik bir terbiyesizlik de içeren bu sözlerinden dolayı Barzani’ye verilecek cevap sadece gazete sütunlarından onu küçmseyecek sözler söylemek değildir. Bunları söyleyebildiğine göre, dayandığı bir güç vardır. Türkiye bunları duymazdan gelebilecek bir ülke olamaz. Ama ona sözlü cevap da yetmez. Bu takdirde daha beter şeyler söylemeye en azından söylediklerini tekrara devam edecektir. Eğer güçlü bir Türkiye oluşturabilirsek, komşularımız da, dostlarımız da, düşmanlarımız da bizi hakettiğimiz yere koyacaklardır.

<ı>

BİNBİR SURAT SİMON MURAT (Hürriyet)

Haber : İsviçre’de değişik kimliklere bürünerek kendini CİA ajanı, işadamı, avukat diye tanıtan ve insanları milyonlarca frank dolandıran Murat Pura adlı Türk, 4, 5 yıla mahkum oldu.

Yorum : <ı>Bir Türk adının başka kanallarda olumlu işler için gündeme gelmesini arzu ederdim.

ESERLERİNİ GÖREMEDİ (Milliyet)

Haber : Karadeniz’i bir uçtan diğerine bağlayan sahil yolu, Ordu Nefise Akçelik Tüneli’ndeki törenle açıldı. Ama tünelin yaratıcılarından mühendis Akçelik kansere yenildiği için orada değildi.

Yorum : <ı>Karadeniz sahil yolunun ve Türkiye’nin en uzun tüneliyle Bolu tünelinin de yaratıcılarından olan mühendis Nefise Akçelik, maalesef iki tünelin açılışını da göremeden aramızdan ayrıldı. Ancak Türkiye'nin bu en uzun tüneline onun adı verilerek hatırası yaşatılmış olacak. Akçelik’e Allah’tan rahmet diliyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

TEKNEDE PANİK (Posta)

Haber : İstanbul boğazında dün vapur seferleri sis yüzünden yapılamayınca meydan yolcu teknelerine kaldı. Kapasitenin üzerinde yolcu alıp sise rağmen Boğaz’a açılan bir yolcu teknesi, kum kosteriyle çarpıştı. Çarpışma sırasında başını kenara çarpan Koray İlhan Yarış öldü. Denize düşen bir yolcu son anda kurtarıldı. Olayda 42 yolcu da yaralandı.

Yorum : <ı>Yıllar önce böyle bir cahillik yapıp sisli bir günde ben de bir motora binmiştim. Birdenbire karşımıza çıkıveren devasa bir gemiyle irkilmiştim. Birkaç metre arayla gemi önümüzden geçmişti. On saniye önce gelmiş olsak çarpışmamak mümkün değildi. Sis yüzünden vapur seferleri iptal ediliyorsa vatandaşın can gücvenliğini korumak içindir. Neden motorlara izin veriliyor ki? Neden vatandaşlar kendilerini tehlikeye atıyorlar ki? Önce kendimizden kendimiz sorumluyuz.

<ı>

BAŞBAKAN GİBİ KONUŞTU (Radikal)

Haber : Hafta sonlarını Ankara’da ya da memleketi Kayseri’de geçiren Gül, dün bazı açılışlar için Bursa’ya gitti. Gül yeniden iktidara gelirlerse kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolara çıkaracaklarını söyledi.

Yorum : <ı>Çok büyük bir aksilik olmazsa Sayın başbakanın köşke çıkması, sayın Gül’ün de başbakan olması doğaldır. Hukuki olarak da, gelenek olarak da, liyakat olarak da bu bir gerçek. Yadırganacak bir şey yok.

<ı>

CİNNET (Sabah)

Haber : Polis bayramında polisten katliam. Eşini, çocuğunu, kayınvalidesi ve kayınpederini öldürüp intihar etti.

Yorum : <ı>Sabah gazetesi zaten olayın bir cinnet olduğunu hem anlamış hem de anlatmış. Bence manşete taşıması gerekmezdi.

<ı>

LİZBON’U ASTANA’YA BAĞLAYAN OTOYOL (Star)

Haber : Erdoğan Ordu’da, 34 hükümet eskiten Karadeniz sahil yolunu törenle açtı. Bu yol İstanbul Boğaz’ına kurulacak üçüncü köprüyle Avrupa’ya bağlanacak dedi. Türkiye’nin 20 yıllık rüyası, Portekiz’in Atlantik kıyısındaki başkenti Lizbon ile Ortaasya’daki Kazakistan’ın başkenti Astana’yı birbirine bağlayacak.

RÜYA GERÇEK OLDU (Türkiye)

Haber : 20 yıllık hayali gerçekleştirdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, “İstimlakten doğan problemlerden dolayı bu yolun açılışında biraz gecikme oldu. Ama sonunda yolu halkımızın hizmetine açtık. Biliyorsunuz biz tarih veririz, sonra açılışını ilan ederiz ve gelir açarız” dedi. “Bir rüyam daha var” diyen Erdoğan, “Yolu İstanbul’a uzatmak ve üçüncü köprü ile birleştirip oradan da Avrupa’ya ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

20 YILIN RÜYASI (Yeni Şafak)

19 yıl önce yapımına başlanan 6 il 63 ilçe ile 9 limanı birleştiren 542 kilometrelik Karadeniz sahil yolunu açan başbakan Erdoğan, Hayalim, Karadeniz otoyolunu 3. Boğaz köprüsüyle İstanbul ve Avrupa’ya bağlamak dedi. İlk ihalesi Merhum Turgut Özal tarafından yapılan yolun % 60’lık kısmı son dört yılda yapıldı.

Yorum : <ı>1987’de rahmetli Turgut Özal tarafından ihalesi yapılan yol, bugüne kadar bir çok başbakan, bakan, hükümet eskitmiş. 20 yılda bitirilen yolun % 60’lık kısmı son dört yılda bitirilmiş. Ondan önceki 16 senelik sürede ise sadece % 40’ı… Bunun nasıl bir maliyet olduğunu düşünebiliyor musunuz? Kimbilir ihalenin kaç misline bitti bu yol. Bu şekilde yapılacak işlerin süresi uzadıkça cebimizo-den çıkan para çoğalıyor o kadar… Emeği geçen herkesten Allah razı osun.

BİZİ BIRAKMA (Takvim)

Haber : Mesut Şahin Kağızman’ın tek dahiliye doktoruydu. En son parayı düşündü, halkın sevgilisi oldu. Tayini çıkınca Kağızmanlılar onu omuzlarda taşıdı. Kars'ın Kağızman İlçesi yasta... Çünkü, köy nüfusuyla birlikte 50 bin Kağızmanlı'nın gönlünü fetheden, onları gece gündüz demeden ücretsiz muayene eden, şifa dağıtan, cebinden ilaç parası veren tek dahiliye uzmanı, "Kağızman'ın doktor babası" Mesut Şahin'in tayini Sarıkamış'a çıktı.

Yorum : <ı>Anadolu insanının sahiplenmesi bir başkadır. Bir doktor yaptığı bir iyilikle koca bir şehri kendine bağlamış. Herhalde yine üç beş kuruş da kazanmıştır. Ne olur diğerleri de fazla aç gözlü olmasalar, bu millete biraz kucak açsalar, fedakârlık yapsalar… Mesut Şahinlere çok ihtiyaç var…

ÜNİVERSİTEDE SARIKIZ ÖDEVİ (Vakit)

Haber : Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerden ara sınav ödevi olarak Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasına karşı yürütülecek bir eylem ve bu eylemi duyuracak bir kampanya tasarlamaları istendi. Dağıtılan ara sınav ödevi metninde Başbakan’dan RTE diye bahsedilirken, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasına karşı hazırlanacak kampanyanın kendisine karşı çıkacak tüm kesimlerin ortaklaşa sahip çıkacağı bir eylem planı olmasına vurgu yapılıyor.

Yorum : <ı>Haber bana çok ilginç gedi. Olayda bir art niyet en azından bir saygısızlık var gibi. Sayın başbakandan RTE diye bahsedilmesi buna bir örnek. Ancak mesleki açıdan bir İletişim Fakültesi öğrencisi için çok güzel aktüel bir konu seçmiş hocası. Gençlerden bu tür olaylara yakın olmalarının istenmesi ve çözüm üretmeleri fikri benim çok hoşuma gitti. Cidden hocaları bunu mesleki bir kaygıyla yaptıysa, sürekli bu tür güncel olayları ödev olarak vererek memleketin sorunlarına çare olacak konulara da el atmasını öneriyorum. Gerektiğinde kimsenin aklına gelmeyen bir çözüm bulunabilir. Ben bunu kendi açımdan çok önceden düşünmüştüm. Bir gazetem olsa bütün İletişim fakültelerine birer sayfa ayırarak hem gazetemi daha ucuza mal etmeyi, hem de gençleri yetiştirmeyi hayal etmiştim. Keşke dediğim gibi iyi niyetli olarak öğrenciler günlük problemlere çare olacak ödevler yapsalar…

KÖŞK MİTİNGİNE ADAM TOPLAMAK İÇİN ÜNİVERSİTEDEN ÜCRETSİZ OTOBÜS (Zaman)

Haber : Atatürkçü Düşünce Derneği’nin köşk seçimiyle ilgili mitingine en büyük desteği bazı rektörler verdi. Katılımı artırmak için İnönü Üniversitesi’nin sınavları ertelemesinin ardından Çukurova Üniversitesi de ücretsiz otobüs tahsis etti. Ancak bu da öğrencilerin ilgisini artırmaya yetmedi.

Yorum : <ı>Bu davranış gerçekten etik değil. Bir öğrenciyi siyasi bir olayda kullanmak çok yanlış. Ayrıca bu toplantıda kalabalığın oluşturduğu kitle psikolojisiyle yanlış bir hadise meydana gelse, bir öğrencinin burnu kanasa, rektörler bunun hesabını nasıl verecekler? Böyle bir tavrı yanlış buluyorum.<ı>

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..