Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

9. Kuşadası Giritliler Festivali

9. Kuşadası Giritliler Festivali
 

objektifimden


Kuşadası 2018 yaz sezonuna hazırlandığı şu günlerde, birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu hafta da  12-13 Mayıs tarihlerinde, Kuşadası Belediyesi ile Giritliler Federasyonun birlikte düzenledikleri 9. Giritliler Festivali, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Giritliler Federasyon başkanı Yusuf Çengel’in ev sahipliğinde, yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

9 yıl önce bir zeytin bahçesinde başlayan ve yıllar içerisinde Türkiye’nin en önemli Giritli buluşması niteliğine erişen ve de uluslar arası bir kimlikle halkla bütünleşen 9. Giritliler Festivali bu hafta sonu Kuşadası’nda güzel bir hava estirdi.

Festivalin ilk gününde, Kuşadası merkezde; Kervansaray’da ‘’ Girit’ten Anadolu’ya’’ isimli fotoğraf sergisi, İbramaki Sanat Galerisi’nde ‘’Pita’matyamu’’ isimli belgesel ile ‘’ Dedemin İnsanları’’ isimli filmin gösterimi yapıldı.

Günün akşama kavuştuğu saatlerde de İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Giritlice maniler ve Girit’ten gelen müzik grubunun gösterilerinin ardından Cafe Aman İstanbul konseri ile devam etti.

Festivalin büyük buluşması ise 13 Mayıs 2018 Anneler Günü’nde, Kuşadası Davutlar Sevgi Plajında gerçekleştirildi.

Değişik kültürleri yaşatma ve geniş kitlelere tanıtma bağlamında; Girit Kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen festivale, yurt dışında ve yurt içinde yaşayan Giritlilerin yoğun ilgisi vardı. Sevgi plajında Fotoğraf sergisi, konserler ve halk danslarının eşliğinde, çeşitli el emeği ürünlerin sergilendiği stantlara da ilgi çok fazla idi.

9.Giritliler Festivali gelecek yıllarda, daha güzel ve daha bütünleştirici olması dilekleri ile yerini başkaca festivallere bırakırken, fotoğraflar ile bu güzellikleri sizlere yansıtmaya çalıştım.

Sevgilerimle…

13 Mayıs 2018/Kuşadası

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..