- Kategori
- Kültür - Sanat
Gezici Sergi

Dün akşam gerçekten çok güzel vakit geçirdim. Uzun süredir yapmadığım bir şey yaptım. İstanbul içinde nadir bulunan parklardan birinde ağaçların altında bir bankta oturdum ve sokak müzisyenlerinin şarkılarını dinledim. Hava ılık ve açıktı, aslında ayın eksikliği hissediliyordu ama gene de her şey huzur dolu ve güzeldi. İstanbul’u işte böyle anlarda çok daha fazla seviyorum.
Nişantaşı Cumhuriyet Parkı'na bambaşka bir sebepten gitmiştim, ortam o kadar hoştu ki bende sonuna kadar bunun tadını çıkardım.
Under Construction, bahsettiğim bu parkta bir sergi düzenliyor ve dün akşam bu serginin açılışı vardı. Sergi hakkında bilgi vermeden önce, açılış esnasında yaratılan bu ortamdan bahsetmeden geçmek istemedim.
Geçtiğimiz sene faaliyete geçen Under Construction, İstanbul’un çeşitli semtlerinde art arda oldukça hoş sergiler gerçekleştiriyor. En son sergisini 2 Kasım Perşembe akşamı Nişantaşı Cumhuriyet Parkı’nda izleyicilerine, yukarıda anlattığım o güzel ortamla birlikte açtı.
Under Construction, güncel sanat için alternatif bir sergi mekanı. Klasik anlamda bildiğimiz sergi mekanlarından oldukça farklı. Bir kere sabit bir yeri yok. Under Construction sergileri şehrin farklı semtlerinde çeşitli mekanlarda izleniyor. Sergi alanı olarak dört adet konteyneri kullanan Under Construction, bu gezici sergi mekanlarını bugüne kadar Maltepe ve Kuştepe semtlerinde izleyicileriyle buluşturdu, şimdi de Nişantaşında…
2 Kasım - 2 Aralık 2006 tarihleri arasında, KIT Sanat Topluluğu tarafından gerçekleştirilen ‘Bir İnşaat İşçisinin Düşünceleri’ sergisi Under Construction’da gezilebilir. Sergilenen eserde, içinde yaşadığımız ve bize ait olan kapalı alanları oluşturan, bu mekanları doğrudan var eden inşaat işçilerinin hayatlarına ve hayallerine dair yakın bir bakış amacından yola çıkan sanatçılar, aslında sürekli mesafeli ve uzak durmayı tercih ettiğimiz ve hep yabancı olarak algıladığımız bu grubu mercek altına alıyor. Onların yaşam gerçeklerini ve hayallerini, üretimini yaptıkları binalar ve yapmayı hayal ettikleri evleri üzerinden inceliyor.
Hafta sonları parkta ufak bir yürüyüş yapıp temiz hava almayı planlayanlar için, küçük bir not, Cumhuriyet Parkı’nda yapacağınız bu yürüyüşün ardından güzel bir sanat etkinliğini de görme fırsatınız da var.
Under Constructiın sergileri üzerine daha fazla bilgi almak isteyenler için web sitesi :