Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Alyoşa-Sevmek Güzeldir.

http://blog.milliyet.com.tr/alyosacan

17 Şubat '08

 
Kategori
İzmir
 

İzmirli olmak çok güzel

İzmirli olmak çok güzel
 

Nereden nereye


Merhabalar,
Ben İzmirliyim, yani üç büyük şehirden biri olan güzelim İzmir denim, ve inanın İzmirli olmaktan gurur duyuyorum, iyikide İzmir de doğmuşum, iyikide İzmirliyim diyorum.

Ben İzmirde doğdum ama, annem ve babam da İzmirliler onlarda burada doğmuş büyümüş ve yaşamışlar. Onun için ben has İzmirliyim yani anne ve babadan da İzmirliyim.

İzmiri çok ama çok seviyorum, zaten insan doğduğu şehri çok severmiş, sonra o söz değişti, insan doğduğu değil, doyduğu şehiri sver ve orada kalır oldu, ama ben İzmirde doğdum, İzmirde büyüdüm, İzmirde okudum, İzmirde çalıştım ve emekli oldum ve hala İzmirde oturuyorum.

İzmirin özelliklerini saya saya bitiremem size, ama bugün birazını anlatmaya çalışacağım, daha sonraki yazılarımda devamını muhakkak getireceğim.
Mesela ilk aklıma gelenleri sıralayı vereceğim hemen, İzmirliler, getiriyorum, götürüyorum demezler hiç, getiriyom, götürüyom, oturuyom gibi konuşurlar.

İzmirliler, çok şen şakrak çok sevecen ve çok aşırı misafirperverdirler, misafiri çok severler.

İzmirliler, sıcacık insanlardır, istisnalar kaideyi bozmaz, bizde de kötü insan yok diyemem ama, geneli için konuşlursa çok iyiliksever, hassas, duygusal ve anlayışlı insanlardır.

İzmirimizin en bilinen yeri Konak ilçesidir, ve konak saat kulesi İzmirin simgesidir, çok güzel ve heybetli bir duruşu vardır, saat kulesinin, son yıllarda saati doğru da çalışıyor üstelik.

İzmirimizin çarşısı çok önemlidir, Kemeraltı çarşısını izmirde bilmeyen yok gibidir, herkez gelir, alışverişini yapar, kemeraltı çarşısında, yok yoktur adeta çarşımızda, herşeyi bulabilirsiniz çarşıya girince, harikadır.

İzmirimizin, Boyozu çok meşhurdur, tadı anlatılmaz derecede güzeldir, yanında yumurta da yenirse lezzetine daha bir lezzet katar, boyoz sadece İzmirimizde yapılmakta ve yenilmektedir.

İzmir boyozunu muhakkak yemelisiniz, tadına doyamayacaksınız.
İzmirimizin, Gevreği çok ama çok meşhurdur, hani İstanbulda yada Ankarada simit denir ya, işte İzmirde de simit yerine geçen ama bizim gevrek adını verdiğimiz bir yiyecektir ki tadı enfestir, yanında peynir de olursa birde sıcacık çay olursa harika bir üçlü oluştururlar.

İzmirde gevrek o kadar çok seviliyor ki, Kemeraltı çarşısında ve diğer ilçe çarşılarında Gevrekçi yani simitçi dükkanları açıldı ve sayısı o kadar çokki inanılmaz.

İzmirimizin fuarı var, sanırım 81 ilde de bilinen bir fuar, çünkü uluslar arası tüm fuar etkinlikleri bu fuarda yapılıyor hatta expo 2015 çalışmalarıda fuarın belli reyonlarında çalışmalarını sürdürüp, tanıtımlarını yapıyorlar.

İzmirimizin inanılmaz güzel kordonboyu vardır ki, yazın ve kışın deniz kenarında yürümeye doyamazsınız,

İzmir kordonboyu, gece çok daha güzeldir, o güzelim ışıklandırılmasıyla, harika bir görüntü oluşturur, Kordon İzmirin incisi gibi durur, denizin kenarında, doyum olmaz yürümesine deniz kenarında,

İzmirin vapur seferleri de çok meşhurdur.Karşıyaka, Konak, Bostanlı, Pasaport, seferleri vardır, hergün yüzlerce insanları taşırlar oradan oraya, vapurla karşıdan karşıya geçerken o denizin sefası ve güzelliği, ayrıca manzarası harikadır vapurda, hele birde vapurda otururken içtiğiniz sıcacık bir bardak çay, sizin ömrünüze ömür katar inanın.

Daha o kadar çok güzelim yerleri varki, inanamazsınız,

Kısca değineceğim sonra başka birgün onlarıda anlatacağım, lokması, midyesi, kokoreçi, karşıyakası, balçovası ve teleferiki, bornova ve parkları, şirinyer ve forbes çarşısı, çiğli ve hava üssü, organize sanayi alanı, gaziemiri vs vs,
anlatmakla bitiremem bu sayfada.

Kesinlikle Allah nasip ederse başka bir zaman bu kısaca değindiklerimi anlatmak isterim size,

İşte böyle İzmirli olmak çok güzel ve çok özel, İzmirli olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.Herkeze İZMİRDEN selam ve sevgiler gönderiyorum....

 
Toplam blog
: 227
: 1770
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İzmirliyim, okumayı, yazmayı, gezmeyi çok seviyorum. Daha ne olsun. Sevgiler...